FORUM
CENY TRZODY
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
Re: CENY TRZODY
15.02.2016 Ceny skupu tuczników i macior: lokalnie mniej świń na rynku
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... n-na-rynku
- mytotoksyna1
______________________________________________________________________danielski813 pisze:a jak ma średnią zrobic skoro dzwoni do ubojni i pyta a tam mówi własciciel 3,6 do 4 z czego 3,6 to za chłopskie okarmione w ilości sztuk 2 może 5 a 4 za fermówke wyrównaną i w ilościach np od 40 sztuk więc jak tuwyjąć średnią???
pytywaniach.
..robią nas bez mydła w bambuko.
- mytotoksyna1
danielski , gdzieś ty wyczytał o tym okarmieniu ????
Rozumiem Polak głodny to zły , ale świniak to stresowe zwierze , wszystko zostawia na środku lokomocji ,którym jedzie "jak "pan do rzeżniii.
..co ty za księgi czytał ?
Rozumiem Polak głodny to zły , ale świniak to stresowe zwierze , wszystko zostawia na środku lokomocji ,którym jedzie "jak "pan do rzeżniii.
..co ty za księgi czytał ?
- mytotoksyna1
Salomonowe rozwiązanie , podoba mi się .mateuszkonrad pisze:15.02.2016 Ceny skupu tuczników i macior: lokalnie mniej świń na rynku
Podajesz ceny wiarygodne.
-
danielski813
widzisz pan panie myto nigdzie nie wyczytałem tylko mam znajomych co kupuja na wyroby świnki ode mnie i nie chcą strączki bo kiedyś kupowali korytowce i rekordzista przy wadze 136 żywej dał tusze w wadze 98 kg z czego znakomita wiekszość to była słonina ja oddaje do ubojni które są na liscie cenyrolnicze i zawsze dostaje cene górną czasem nawet plus a i nieraz byłem na ubojni jak właściel podawał im ceny przez telefon więc wiem co pisze.....
a jak ktoś w dzisiejszych czasach hoduje świnie stresowe to niech da se spokój z tą branżą....
a jak ktoś w dzisiejszych czasach hoduje świnie stresowe to niech da se spokój z tą branżą....
Po ile świniopasy sprzedajecie Tuczniki?
A na co liczycie? Im częściej pisiory będą pokazywały unijnym urzędnikom fakieta tym częściej My tu na dole będziemy to odczuwać . Ta zasada jest prosta jak budowa cepa ,szkoda że te cepy z rządu tego nie łapią ,tylko kierują się swoimi chorymi ambicjami . Nie gryzie się ręki która daje w tym przypadku dotacje ,odpowiednie decyzje etc.DRIPOL pisze:http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/bruksela-glucha-na-apele-polski-w-sprawie-strefy-ochronnej-asf,619523.html
Ci co się kłaniali urzędnikom (czytaj Merkelowej) rządzili 8 lat i gdzie nas doprowadziliandre pisze:A na co liczycie? Im częściej pisiory będą pokazywały unijnym urzędnikom fakieta tym częściej My tu na dole będziemy to odczuwać . Ta zasada jest prosta jak budowa cepa ,szkoda że te cepy z rządu tego nie łapią ,tylko kierują się swoimi chorymi ambicjami . Nie gryzie się ręki która daje w tym przypadku dotacje ,odpowiednie decyzje etc.DRIPOL pisze:http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/bruksela-glucha-na-apele-polski-w-sprawie-strefy-ochronnej-asf,619523.html
- mytotoksyna1
andre pisze:A na co liczycie? Im częściej pisiory będą pokazywały unijnym urzędnikom fakieta tym częściej My tu na dole będziemy to odczuwać . Ta zasada jest prosta jak budowa cepa ,szkoda że te cepy z rządu tego nie łapią ,tylko kierują się swoimi chorymi ambicjami . Nie gryzie się ręki która daje w tym przypadku dotacje ,odpowiednie decyzje etc.DRIPOL pisze:http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/bruksela-glucha-na-apele-polski-w-sprawie-strefy-ochronnej-asf,619523.html
Do tej słusznej wypowiedzi dodam , że siłą państwa jest Silna , Rozumna , Twarda jak granit GOSPODARKA.
Ta telewizja całkowicie zasłoniła wam oczymytotoksyna1 pisze:andre pisze:A na co liczycie? Im częściej pisiory będą pokazywały unijnym urzędnikom fakieta tym częściej My tu na dole będziemy to odczuwać . Ta zasada jest prosta jak budowa cepa ,szkoda że te cepy z rządu tego nie łapią ,tylko kierują się swoimi chorymi ambicjami . Nie gryzie się ręki która daje w tym przypadku dotacje ,odpowiednie decyzje etc.DRIPOL pisze:http://tvn24bis.pl/ze-swiata,75/bruksela-glucha-na-apele-polski-w-sprawie-strefy-ochronnej-asf,619523.html
Do tej słusznej wypowiedzi dodam , że siłą państwa jest Silna , Rozumna , Twarda jak granit GOSPODARKA.
Nie zapominajcie w całej tej propagandzie ze wszy i gnidy gnieżdżą sie wszędzie, podpierdalcze i agenci niemieckiego rzadu także
Dla tych przeciwnych "pisiorow" radzę zasięgnąć informacji albo obiektywnej lektury kto albo raczej co kieruje ludźmi i ich przyzwyczajeniami
90% gazet na naszym rynku to niemieckie rynsztoki tak samo jak tv
Lisa wyjebali z anteny bo skakał jak laleczka pod dyktando zachodu imbecyl i dwulicowiec fałszywy
Troche zaczęło sie dziać u nas w rządzie i ludziom to nie pasuje bo poprostu byli przyzwyczajeni do nostalgii obłudy i zakalamania POpowców i PSLOwców
Kto znajdzie chwilkę moze zajrzeć na kanał Mariusza max kolonko
Koleś naprawdę dobrze gada, i niema co zrzucać winę na rządzących przez te 6miesiecy bo sa ludzie którzy sieja niesamowity ferment w szeregach rządu
kryzys dla nas oznacza żniwa dla zakładów...tyle że szkoda że ostatnio nie ma w ogole odbicia i powrotu do normalności, tylko zakłady chciałby coraz wiecej i wiecej dla siebie..
-
danielski813
przepraszam ze nie na temat ale we właściwym nikt nie odpisał ma może któryś z forumowiczów doświadczenia z opryskiwaczami blanchard jakieś opinie uwagi???? odpowiedzi proszę we właściwym działe budynki i sprzęd lub na prv żeby nie zaśmiecać już i tak dość nadwyrężonego tematu cen....
650 szt blue spf 25 kg 263 zł
650 szt blu spf+myc+ap12 268 zł 30 kg
Bestpig.pl nr tel 512 434 817
-
turbogrocho49
Jak tam w raichu?
a nie jest cena ustalona na 1.31 ????Kazik pisze:Bez zmian 1.36
400 szt blu spf 272 zł 30 kilokriss8309 pisze:650 szt blue spf 25 kg 263 zł
Nr tel 512 434 817
Animex Starachowice 5,38E
50szt
125,55kg
Wybojowosc 78,6%
50szt
125,55kg
Wybojowosc 78,6%
-
andrzej19570
W ramach wspólnej organizacji rynków rolnych istnieje zestaw instrumentów, który należy pilnie wprowadzić, by pomóc rolnikom przetrwać ten trudny okres – mówił wczoraj w Brukseli minister Krzysztof Jurgiel. http://www.topagrar.pl/articles/aktualn ... e=Facebook
-
krzysieko71
Animex Ełk 5,33 zł E
40 szt.
59,3 % mięsności
40 szt.
59,3 % mięsności
Ładna mięsność.. Na swoim towarze taką osiągasz, czy na kupnym warchlaku?
-
krzysieko71
Prowadzę cykl zamknięty, wszystko we własnym zakresie, łącznie z paszą.
4,15 minus 1 za 50 szt
jaka genetyka?krzysieko71 pisze:Prowadzę cykl zamknięty, wszystko we własnym zakresie, łącznie z paszą.
Mięsność ładna ciekawe jak wybicie bo to często nie idzie w parze w jakim wieku i wadze były te świnki?krzysieko71 pisze:Animex Ełk 5,33 zł E
40 szt.
59,3 % mięsności
szczecin 5.5hak przy 56miesnosci 
Mi wyszła ostatnio średnia mięsność 60.8% a wybojowość 80 %
Miesność 60%Chief pisze:Animex Starachowice 5,38E
50szt
125,55kg
Wybojowosc 78,6%
Duńczyk
Cały okres tuczu pasza pelnoporcjowa Cargill
Wstawienie 17litopada w średniej wadze 28,28kg
kriss8309 pisze:Przy tej cenie tucznika to zadrogo.kriss8309 pisze:650 szt blue spf 25 kg 263 zł
400 szt blu spf 272 zł 30 kilo
Nr tel 512 434 817
Chief pisze:Miesność 60%Chief pisze:Animex Starachowice 5,38E
50szt
125,55kg
Wybojowosc 78,6%
Duńczyk
Cały okres tuczu pasza pelnoporcjowa Cargill
Wstawienie 17litopada w średniej wadze 28,28kg
60% na duńczyku wykręcić to niezły wynik..
Ile za paszę płaciłeś? Przy tej cenie, to niewiele pewnie ze sztuki zostało na pełnoporcjówce...
A te 50 sztuk to końcówka rzutu, czy pierwszy sort? ( Z ciekawości pytam)
No tez jestem w szoku
Pasza 900
Testuje z cargilla pod nadzorem żywieniowa bo to nowa linia
Owszem pierwsze sztuki ale resza schodzi w przyszłym tygodniu
Wtedy napisze jak mi wyszło zużycie i przyrosty oraz cena
Pasza 900
No waga 125 kg to bez rewelacji jak na duńczyka może przez to m ięsność taka wyszła
Nie powiedział bym ze bez rewelacji tylko ze normalnie rosły
Były u mnie równe 90dni od wagi 28,28
Były u mnie równe 90dni od wagi 28,28
-
krzysieko71
F1 - Pietrainwaldus11 pisze:jaka genetyka?krzysieko71 pisze:Prowadzę cykl zamknięty, wszystko we własnym zakresie, łącznie z paszą.
-
krzysieko71
Wybicia nie mogę podać za bardzo, bo w tym przypadku akurat samochód nie był ważony. Mięsność dobra, ale to trochę niestety kosztem długości tuczu, bo świnie rosły równe 6 miesięcy.F1 pisze:Mięsność ładna ciekawe jak wybicie bo to często nie idzie w parze w jakim wieku i wadze były te świnki?krzysieko71 pisze:Animex Ełk 5,33 zł E
40 szt.
59,3 % mięsności
No to jak na pierwsze sztuki to normalnie, bez szaleństwa.Chief pisze:No tez jestem w szoku
Pasza 900
Mi na duńczyku ostatnio poszła partia w wadze ok. 139kg wyszła mięsność 57,5%, co uważam za dobry wynik przy takich potworach.. Jechałem na koncentratach z Cargilla, i przyrosty średnio 1,04kg dla całej grupy.. Start przy 28,86kg, a końcowa waga średnia ok. 134kg.. Zużycie paszy 2,9kg...
Ale jeszcze mi daleko z wynikami do najlepszych z tego forum
opłaca Ci się tuczenie do 139kg? Zawsze myślałem że powyżej 115 kg to cena leci na łeb (przynajmniej tak u Dudy jest)Kazik pisze:No to jak na pierwsze sztuki to normalnie, bez szaleństwa.Chief pisze:No tez jestem w szoku
Pasza 900
Mi na duńczyku ostatnio poszła partia w wadze ok. 139kg wyszła mięsność 57,5%, co uważam za dobry wynik przy takich potworach.. Jechałem na koncentratach z Cargilla, i przyrosty średnio 1,04kg dla całej grupy.. Start przy 28,86kg, a końcowa waga średnia ok. 134kg.. Zużycie paszy 2,9kg...
Kurcze tak podejrzewałem mi jak rosną do tej wagi 6 miesięcy to też 60 łapie a jak 5 to 56 ale wole tą niższą mięsnoś bo tak nikt więcej jak 10 gr za S nie da to lepiej jak rosną szybciejkrzysieko71 pisze:Wybicia nie mogę podać za bardzo, bo w tym przypadku akurat samochód nie był ważony. Mięsność dobra, ale to trochę niestety kosztem długości tuczu, bo świnie rosły równe 6 miesięcy.F1 pisze:Mięsność ładna ciekawe jak wybicie bo to często nie idzie w parze w jakim wieku i wadze były te świnki?krzysieko71 pisze:Animex Ełk 5,33 zł E
40 szt.
59,3 % mięsności
- mytotoksyna1
krzysieko71 pisze:F1 - Pietrainwaldus11 pisze:jaka genetyka?krzysieko71 pisze:Prowadzę cykl zamknięty, wszystko we własnym zakresie, łącznie z paszą.
mrpaulo pisze:opłaca Ci się tuczenie do 139kg? Zawsze myślałem że powyżej 115 kg to cena leci na łeb (przynajmniej tak u Dudy jest)Kazik pisze:No to jak na pierwsze sztuki to normalnie, bez szaleństwa.Chief pisze:No tez jestem w szoku
Pasza 900
Musisz łatwić limity wagowe, lub sprzedawać tam, gdzie mają wyższe widełki wagowe.. Ale przy tej średniej wadze w Animexie miałem 10 gr potracenia od ceny bazowej, bo zdarzały się sztuki po 118 kg mięcha...
Zgadza wam się waga w Animexie?
sprzedaję do animex szcecin i za każdym razem waże tuczniki i zawsze się zgadzaBart 20 pisze:Zgadza wam się waga w Animexie?
- mytotoksyna1
Co się dzieje !
Cena raptownie skoczyła na 3,80 złotego + r
Pospolite PBZ poszły jak bułki z masłem w POLSKĘ.
Cena raptownie skoczyła na 3,80 złotego + r
Pospolite PBZ poszły jak bułki z masłem w POLSKĘ.
Niemcy zero
A ta konfiskata częściowa przy zdrowo wyglądających tucznikach?waldus11 pisze:sprzedaję do animex szcecin i za każdym razem waże tuczniki i zawsze się zgadzaBart 20 pisze:Zgadza wam się waga w Animexie?
-
robert0169
ol matko bosko co to sie stanelo

Konfiskaa jest wtedy jak doktorowi cos sie nie spodoba
Wykraja co sie nie nadaje i tyle
Nasza strata
Co innego sprzedając na wagę żywa
Swego czasu miałem 2sztuki konfiskaty
Wykraja co sie nie nadaje i tyle
Nasza strata