CENY TRZODY

gul

Post autor: gul »

ile kosztuje kilogram prosiaka WBP/PBZ ? Mowa o prosiętach do 20 kg.
Gość

Post autor: Gość »

świętokrzyskie<br>sprzedaje do WIR Łopuszno 3zł+wat<br><br><br><br>
rey

Post autor: rey »

witam a moze by tak przetrzymac swinki w chlewie przez jakis okres. europa zasypana polska tez niech miesna mafia wie ze chlop potega jest i basta. endriu martwi sie tylko o swoj rozporek a nie o nas maluczkich. pozdrawiam wszystkich przy mieszalnikach
Leppero.... Chyba nie st

Post autor: Leppero.... Chyba nie st »

Rey czy ty zdajesz sobie sprawę jakie są koszty przetrzymania świń??!! Po drugie to za jakie pieniądze sprzedasz te świnie jak je przetrzymasz a one dojdą do wagi 130kg?? Pomyśl trochę zanim palniesz jakieś głupstwo...<br><br>PS: Drodzy koledzy część wielkopolski coraz poważniej myśli o jakimś małym paraliżu kraju.....Ciekawe co by zrobił Andrzejo &quot
nara

Post autor: nara »

NIE MA WŁAŚCIWIE ZORGANIZOWANYCH ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH ROLNIKÓW. Ktoś już o tym wspominał, że górnicy dostali co chcieli, bo jak strajkują to wszyscy. gwarantuję, że jeśli wszyscy chodowcy trzody zorganizują się, to rząd nie będzie miał wyjścia. trzeba tylko zebrać się w gromadę i krzyknąć, albo porządnie przycisnąć organizacje rolnicze, żeby one z kolei przycisnęły Andrzejka, aż opalenizna zejdzie.
knubik

Post autor: knubik »

Organizacje rolnicze to w tym kraju działają tylko w okolicach wyborów. Jak już jest po wszystkim to ślad po nich znika. Czy ktoś widział któregoś z naszych przedstawicieli wypowiadającego się w kwestii aktualnej sytuacji na rynku...bo ja jakoś nie. mam wrażenie że więcej w sprawie świń mówi się na tym forum niż w minrol-u czy izbach rolniczych. A propo izb zbliżają się wybory do nich- przypominam
Gość

niestety knubik masz racje z tego co widze to więcej jast teraz wypowiedzi polityków o owocach miekkich niż o dramatycznej sytuacji na rynku trzody
Gość

Najwidoczniej w rodzinach polityków jest więcej plantatorów owoców niż hodowców świń
knubik jak coś to moje g

Post autor: knubik jak coś to moje g »

No to coś sie ruszyło podobno Andrzej zarząda pieniędzy na skup interwencyjny. Oczywiście miasto już zaczeło skrzeczeć że tak byc nie może... poczekamy zobaczymy co sie z tego urodzi
Gość

Przepraszam bardzo jezeli kogos uraze ale spotkałem sie z takimi uwagami ludzie ze rolnik to mało robi a duzo chce,ludzie w miastach to sobie wyobrazaja ze rolnik to sobie nic nie robi tylko siedzi domu krówce da sianka swince da sruty i jak to sie mu zyje beztrosko a kazdy wie jak jest. I wszyscy winia rolnika ze taka zywnosc droga,a gdyby wiedzieli po ile teraz jest skup 2.5zł za kg to by wiedzieli kto cene podnosi.
gul

Witam.Koledzy ile kosztuje kilogram prosiaka WBP/PBZ ? takiego do 20 kg
kolo

Post autor: kolo »

A moze zrobmy ta zrzutke na to jego badanko, to wtedy tatus wroci i zajmie sie swoimi swinkami...
knubik jak coś to moje g

Post autor: knubik jak coś to moje g »

Nie żebym był zwolennikiem teori ze ojcem dziecka Knety K jest Andriu nie sądze żeby był zal mi tylko tych dzieci czy wy sobie wyobrażacie co one w skole przechodzą ta kobieta sama na siebie i niestety rodzine bat kręci...<br>a ten bat wreszcie smognie po plecach ...ale kogo zaboli- nie ja a dzieci...<br>
JUREK

Post autor: JUREK »

WITAM SERDECZNIE PANOWIE<br>NA PRZYSZŁY TYDZIEN WINNY BYC PODWYZKI SWINEK <br>WIEC UWAZAJCIE ZE SPRZEDAZA <br>POZDRAWIAM
darek

Post autor: darek »

umnie 3.40
ker

Post autor: ker »

należy zobligowa importerów prosiąt i warchlaków aby w obecnej sytuacji tuczniki wytuczone z powyższych prosiąt iwarchlaków sprzedali tam gdzie kupili materiał do tuczu.Rolnicy gdzie patryiotyzm. /Zakupy materiału do chowu powoduje wzbogacanie tamtych producentów a teraz nam nie pomogą Ceny dla przykładu Polska-113 euro a w UE 127 euro za 100 kg wieprzowiny w kl R
Łas

Post autor: Łas »

województwo kuj-pomorskie kupię jęczmień paszowy ca 100 ton
Gość

moze okolice łasina?
ker

witaj szon ile ton i po ile warunek bez porostu j jary
ker

szon łas i ker to jeden komputer
Dziadek

Post autor: Dziadek »

W okolicach Miechowa (małopolskie bliżej Kielc )dzisiaj 3,20zł za kg zywca
Dziadek

Ker, Szon , Łas , załóżcie inny tmat a tutaj podajcie ceny żywca w swojej okolicy O.K
ker

cena wagi żywej 2.85-3.3o
Gość

U mnie panowie cena od wczoraj cena w górę o 20 gr.ok okolice Koszalina
gul

koledzy ile kosztuje kilogram prosiaka WBP/PBZ takiego do 20 kg?
arek e

Post autor: arek e »

gul 15 zeta za kg<br>
Gość

chyba się chłopie zagalopowałeś z tą ceną
Gość

Do arka
rey

Post autor: rey »

witam woj. slaskie 20 gr w gore czyli 3.20 brutto . czesc knubik ja przytrzymalem tydzien i mam 20gr na kg wiecej moze to nie duzo ale zawsze cos.a 130 kg to jest jeszcze pierwsza klasa pozdrawiam czesc.
ker

Kuawsko pomorskie-3.00-3.30 +vat
henio

Post autor: henio »

ceny są przebojowe
hnioo

Post autor: hnioo »

poprostu ktoś sobie leci niemuwie w co....
Gość

dzisiaj pedziłem po 4,4 E do salusa<br>
Gość

3,45 + Vat uzgodnione na czwartkową odstawę
Gość

ejj ile odstawiales do salusa bo ja 29 stycznia i po 4 zl za e i odstawialem 60
Gość

krzych a ile i do kogo??
Marek

Post autor: Marek »

Witajcie jestem z mazowieckiego ok. Płońska próbuje organizować grupę producencką która docelowo zajmie się przetwarzaniem tucznika.<br>Tylko tak można bronić się przed tymi wyzyskiwaczami Z.M.!!!<br>Po co sięz nimi użerać skoro można dać im spokuj i samemu przerabiać swuj towar, a oni niech sobie łapia gołębie na rynku i robią z nich zapiekanki skoro nie potrafia uszanować naszej pracy.<br>Apeluje do wszystkich organizujmy się i twurzmy własne przetwórnie!!!!<br>Proszę o kontakt tych którzy maja ochote tworzyć ze mną taką grupę: baraki@o2.pl
grzegorz

Post autor: grzegorz »

3,2 warmińsko- mazurskie
Gość

dzisiaj poszło 22 szt przez wzhiptch
co z regulacią prawną zwi

Post autor: co z regulacią prawną zwi »

kuj-pom 3.45 śr.mięsność 57% Mam pytanie do Baraki co grupa zdziała na rynku jeżli nasz kraj jest zalewany towarem UE nie tylko pułtuszami ale również żywymi świńmi(warchlaki do dalszego tuczu na fermach z udziałem zachodniego kapitału)Jest brak ochrony naszego rynku przez nasz &quot
Gość

Do Tomka:Mam pytanie skąd dokłedniej jesteś, Ja też jestem z kuj-pom mamy zorganizowaną grupę, sprzedajemy rocznie ponad 6000 sztuk o mięsności pow 56%, ale żeby negocjować wyższą cenę to konieczna jest jeszcze większa ilość dobrego towaru. Jeżeli jesteś zainteresowany współpracą to odezwij się na GG nr. 5356660
zic-zac

Post autor: zic-zac »

2,9+VAT łódzkie
Jan

Post autor: Jan »

3,0 małopolskie ,prosiiieta w Proszowicach 20 kg 3,60 za kg
Dziadek

Krzych z kąd jesteś , gdzie taka cena
JUREK

Post autor: JUREK »

WITAM SERDECZNIE<br>UMNIE ZACZYNA BRAKOWAC SWINEK I CENA IDZIE DO GORY<br>MYSLE ZE INTERWENCJA NIEBEDZIE POTRZEBNA ZARAZ<br>POZDRAWIAM
adam

Post autor: adam »

E 4,40 łagrom Wielkopolska
Beja

Post autor: Beja »

warmińsko-mazurskie 3+vat zbyt zapchany
gul

do.Arek ja pytałem o rozsądnom cene!!!!!!!
gul

Wielkopolska Powiat Pleszew 3,3+vat POZDRAWIAM.
Dziadek

Miechów dziś płacił 3,10 za kg żywca, maciory do 300 kg 2,1 zł , powyżej 300 kg,2 zł
ODPOWIEDZ