FORUM
CENY TRZODY
-
rey
-
Leppero.... Chyba nie st
Rey czy ty zdajesz sobie sprawę jakie są koszty przetrzymania świń??!! Po drugie to za jakie pieniądze sprzedasz te świnie jak je przetrzymasz a one dojdą do wagi 130kg?? Pomyśl trochę zanim palniesz jakieś głupstwo...<br><br>PS: Drodzy koledzy część wielkopolski coraz poważniej myśli o jakimś małym paraliżu kraju.....Ciekawe co by zrobił Andrzejo "
-
nara
NIE MA WŁAŚCIWIE ZORGANIZOWANYCH ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH ROLNIKÓW. Ktoś już o tym wspominał, że górnicy dostali co chcieli, bo jak strajkują to wszyscy. gwarantuję, że jeśli wszyscy chodowcy trzody zorganizują się, to rząd nie będzie miał wyjścia. trzeba tylko zebrać się w gromadę i krzyknąć, albo porządnie przycisnąć organizacje rolnicze, żeby one z kolei przycisnęły Andrzejka, aż opalenizna zejdzie.
-
knubik
Organizacje rolnicze to w tym kraju działają tylko w okolicach wyborów. Jak już jest po wszystkim to ślad po nich znika. Czy ktoś widział któregoś z naszych przedstawicieli wypowiadającego się w kwestii aktualnej sytuacji na rynku...bo ja jakoś nie. mam wrażenie że więcej w sprawie świń mówi się na tym forum niż w minrol-u czy izbach rolniczych. A propo izb zbliżają się wybory do nich- przypominam
-
Gość
-
knubik jak coś to moje g
-
Gość
Przepraszam bardzo jezeli kogos uraze ale spotkałem sie z takimi uwagami ludzie ze rolnik to mało robi a duzo chce,ludzie w miastach to sobie wyobrazaja ze rolnik to sobie nic nie robi tylko siedzi domu krówce da sianka swince da sruty i jak to sie mu zyje beztrosko a kazdy wie jak jest. I wszyscy winia rolnika ze taka zywnosc droga,a gdyby wiedzieli po ile teraz jest skup 2.5zł za kg to by wiedzieli kto cene podnosi.
-
kolo
-
knubik jak coś to moje g
Nie żebym był zwolennikiem teori ze ojcem dziecka Knety K jest Andriu nie sądze żeby był zal mi tylko tych dzieci czy wy sobie wyobrażacie co one w skole przechodzą ta kobieta sama na siebie i niestety rodzine bat kręci...<br>a ten bat wreszcie smognie po plecach ...ale kogo zaboli- nie ja a dzieci...<br>
-
JUREK
-
ker
należy zobligowa importerów prosiąt i warchlaków aby w obecnej sytuacji tuczniki wytuczone z powyższych prosiąt iwarchlaków sprzedali tam gdzie kupili materiał do tuczu.Rolnicy gdzie patryiotyzm. /Zakupy materiału do chowu powoduje wzbogacanie tamtych producentów a teraz nam nie pomogą Ceny dla przykładu Polska-113 euro a w UE 127 euro za 100 kg wieprzowiny w kl R
-
Dziadek
-
rey
-
Marek
Witajcie jestem z mazowieckiego ok. Płońska próbuje organizować grupę producencką która docelowo zajmie się przetwarzaniem tucznika.<br>Tylko tak można bronić się przed tymi wyzyskiwaczami Z.M.!!!<br>Po co sięz nimi użerać skoro można dać im spokuj i samemu przerabiać swuj towar, a oni niech sobie łapia gołębie na rynku i robią z nich zapiekanki skoro nie potrafia uszanować naszej pracy.<br>Apeluje do wszystkich organizujmy się i twurzmy własne przetwórnie!!!!<br>Proszę o kontakt tych którzy maja ochote tworzyć ze mną taką grupę: baraki@o2.pl
-
co z regulacią prawną zwi
-
Gość
Do Tomka:Mam pytanie skąd dokłedniej jesteś, Ja też jestem z kuj-pom mamy zorganizowaną grupę, sprzedajemy rocznie ponad 6000 sztuk o mięsności pow 56%, ale żeby negocjować wyższą cenę to konieczna jest jeszcze większa ilość dobrego towaru. Jeżeli jesteś zainteresowany współpracą to odezwij się na GG nr. 5356660
-
JUREK
-
Dziadek