FORUM
CENY TRZODY
Rey czy ty zdajesz sobie sprawę jakie są koszty przetrzymania świń??!! Po drugie to za jakie pieniądze sprzedasz te świnie jak je przetrzymasz a one dojdą do wagi 130kg?? Pomyśl trochę zanim palniesz jakieś głupstwo...<br><br>PS: Drodzy koledzy część wielkopolski coraz poważniej myśli o jakimś małym paraliżu kraju.....Ciekawe co by zrobił Andrzejo "
NIE MA WŁAŚCIWIE ZORGANIZOWANYCH ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH ROLNIKÓW. Ktoś już o tym wspominał, że górnicy dostali co chcieli, bo jak strajkują to wszyscy. gwarantuję, że jeśli wszyscy chodowcy trzody zorganizują się, to rząd nie będzie miał wyjścia. trzeba tylko zebrać się w gromadę i krzyknąć, albo porządnie przycisnąć organizacje rolnicze, żeby one z kolei przycisnęły Andrzejka, aż opalenizna zejdzie.
Organizacje rolnicze to w tym kraju działają tylko w okolicach wyborów. Jak już jest po wszystkim to ślad po nich znika. Czy ktoś widział któregoś z naszych przedstawicieli wypowiadającego się w kwestii aktualnej sytuacji na rynku...bo ja jakoś nie. mam wrażenie że więcej w sprawie świń mówi się na tym forum niż w minrol-u czy izbach rolniczych. A propo izb zbliżają się wybory do nich- przypominam
Przepraszam bardzo jezeli kogos uraze ale spotkałem sie z takimi uwagami ludzie ze rolnik to mało robi a duzo chce,ludzie w miastach to sobie wyobrazaja ze rolnik to sobie nic nie robi tylko siedzi domu krówce da sianka swince da sruty i jak to sie mu zyje beztrosko a kazdy wie jak jest. I wszyscy winia rolnika ze taka zywnosc droga,a gdyby wiedzieli po ile teraz jest skup 2.5zł za kg to by wiedzieli kto cene podnosi.
Nie żebym był zwolennikiem teori ze ojcem dziecka Knety K jest Andriu nie sądze żeby był zal mi tylko tych dzieci czy wy sobie wyobrażacie co one w skole przechodzą ta kobieta sama na siebie i niestety rodzine bat kręci...<br>a ten bat wreszcie smognie po plecach ...ale kogo zaboli- nie ja a dzieci...<br>
należy zobligowa importerów prosiąt i warchlaków aby w obecnej sytuacji tuczniki wytuczone z powyższych prosiąt iwarchlaków sprzedali tam gdzie kupili materiał do tuczu.Rolnicy gdzie patryiotyzm. /Zakupy materiału do chowu powoduje wzbogacanie tamtych producentów a teraz nam nie pomogą Ceny dla przykładu Polska-113 euro a w UE 127 euro za 100 kg wieprzowiny w kl R
Witajcie jestem z mazowieckiego ok. Płońska próbuje organizować grupę producencką która docelowo zajmie się przetwarzaniem tucznika.<br>Tylko tak można bronić się przed tymi wyzyskiwaczami Z.M.!!!<br>Po co sięz nimi użerać skoro można dać im spokuj i samemu przerabiać swuj towar, a oni niech sobie łapia gołębie na rynku i robią z nich zapiekanki skoro nie potrafia uszanować naszej pracy.<br>Apeluje do wszystkich organizujmy się i twurzmy własne przetwórnie!!!!<br>Proszę o kontakt tych którzy maja ochote tworzyć ze mną taką grupę: baraki@o2.pl
Do Tomka:Mam pytanie skąd dokłedniej jesteś, Ja też jestem z kuj-pom mamy zorganizowaną grupę, sprzedajemy rocznie ponad 6000 sztuk o mięsności pow 56%, ale żeby negocjować wyższą cenę to konieczna jest jeszcze większa ilość dobrego towaru. Jeżeli jesteś zainteresowany współpracą to odezwij się na GG nr. 5356660