FORUM
PO ILE PASZE PEŁNOPORCJOWE
Witam,
Warto wiedzieć, jakie były ceny pasz dla trzody chlewnej w poszczególnych krajach UE w 2007 r. w porównaniu do cen w Polsce.
Wykres można obejrzeć pod linkiem www.trzoda-chlewna.com.pl/index.php?&opcja=51
Warto wiedzieć, jakie były ceny pasz dla trzody chlewnej w poszczególnych krajach UE w 2007 r. w porównaniu do cen w Polsce.
Wykres można obejrzeć pod linkiem www.trzoda-chlewna.com.pl/index.php?&opcja=51
Witam,
Uważnie przyglądając się cenom pasz w różnych krajach UE łatwo zauważyć, że spośród całej Unii Europejskiej najdroższe pasze dla trzody chlewnej w 2007 roku były w Polsce!!!!! Dlaczego tak się dzieje?
A pasza to co najmniej 60-65 % kosztów produkcji każdej świni.
Droższe pasze były jedynie we Włoszech (cały 2007 rok), gdzie jest bardzo specyficzny rynek wieprzowiny i zakłady mięsne płacą najwyższą cenę w całej UE za skupowane świnie oraz w Irlandii w IV kwartale 2007.
Uważnie przyglądając się cenom pasz w różnych krajach UE łatwo zauważyć, że spośród całej Unii Europejskiej najdroższe pasze dla trzody chlewnej w 2007 roku były w Polsce!!!!! Dlaczego tak się dzieje?
A pasza to co najmniej 60-65 % kosztów produkcji każdej świni.
Droższe pasze były jedynie we Włoszech (cały 2007 rok), gdzie jest bardzo specyficzny rynek wieprzowiny i zakłady mięsne płacą najwyższą cenę w całej UE za skupowane świnie oraz w Irlandii w IV kwartale 2007.
pasze pełnoporcjowe
grower granulat luz uniwersalny po103 wczoraj mi przywieżli ma być tansza ta ale narazie niewiem ile
pasze pełnoporcjowe
grower granulat po 100 ja płace a wy prosze o odpowiedzi ,
-
-
Dzisiaj Ich pasze kosztują już drożej :
Starter - 1025
Grower - 950
Finiszer - 880
Obecnie, aby ciąć koszty stosuje tańszą linie :
Grower - 830
Finiszer - 770
Jakiś czas stosowałem też jako finiszer pasze dla kaczek po 700 zł - efekty były wyśmienite
. Zorientowali się pewnie że kaczek nie trzymam i produkują poniżej kosztów, więc podnieśli o 8-dych...
firmę i tel do przedstawiciela podam Ci na P.W.
Starter - 1025
Grower - 950
Finiszer - 880
Obecnie, aby ciąć koszty stosuje tańszą linie :
Grower - 830
Finiszer - 770
Jakiś czas stosowałem też jako finiszer pasze dla kaczek po 700 zł - efekty były wyśmienite

firmę i tel do przedstawiciela podam Ci na P.W.