CENY TRZODY

Nowy123

Re: CENY TRZODY

Post autor: Nowy123 »

turbogrocho49 pisze:Gielda rewelacja + 6 centów
Chyba nie wytrzeźwiałeś jeszcze po świętach
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

Nowy123 pisze:
turbogrocho49 pisze:Gielda rewelacja + 6 centów
Chyba nie wytrzeźwiałeś jeszcze po świętach
Link do giełdy masz w kalendarzu
Ulan

Post autor: Ulan »

takie mamy skutki 1 kwietnia ;) ja dziś sprzedałem po 7,9 na WBC mimo iż zawsze na żywą jade, ale niech znają moją litość fojksdojcze ;)
Kazik

Post autor: Kazik »

Dziś pojechały po 5,90 E..
turbogrocho49

Kazik nie pryma apriluj
Ulan

turbo a ty nie primaaprilowalas z tym +6 ;)
turbogrocho49

No pojechalem grubo tak jak i ty. A Kazik jakoś tak cienko zazartowal
Kazik

Żeby było wiarygodnie...
Ale widzę stare lisy się nie nabrały 8)
A na poważnie to jutro napiszę po ile jadą w poniedziałek, bo jeszcze ktoś nie uwierzy :D
Ulan

akurat to +6 to jest całkiem realne moim zdaniem w niedługim czasie 8) .. przynajmniej dopóki nie uwolnią miesa z przechowalnictwa ;)
Falco

Post autor: Falco »

Mi i sąsiadowi dzisiaj listonosz przyniósł decyzję z arr, cykl zamknięty, będzie po 21,2 zł do sztuki :? Poleconym, to chyba sobie jaj ktoś nie zrobił???
marcin80wlkp

Post autor: marcin80wlkp »

Falco pisze:Mi i sąsiadowi dzisiaj listonosz przyniósł decyzję z arr, cykl zamknięty, będzie po 21,2 zł do sztuki :? Poleconym, to chyba sobie jaj ktoś nie zrobił???
Falco pisze: No to do 70zł bardzo blisko. Niezła kasa się szykuje :D
F1

Post autor: F1 »

Prima Aprilis :lol: :lol: :wink:
Ulan

cieżko dzisiaj się forum czytać, można zawału dostać 3 razy ;p swoją droga prima aprilis.. to dzien kłamcy.. aa ich akurat jest wszędzie dostatek .. wystarczyło by spojrzeć na skupników. Teksty typu: panie, słabe te pana świnie 54% mięsa i 72% wybicie, do tego jeszcze wątrobe u połowy trzeba było wyrzucić, było 5 wnętrów i lekarz całkowicie odrzucił, 2 padły w transporcie, do tego opasione i 3% trzeba odjąć ..a najlepiej nie piszmy faktury- jak pojadą na zakłąd i dobrze wyjdą to dołoże panu 10gr, tyle że na zakłądzie okazuje się że parametry jeszcze gorsze o 20% :lol: :lol: :lol:
grajdołek

Post autor: grajdołek »

Taa aż płakał jak kupował!!!
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Falco pisze:Mi i sąsiadowi dzisiaj listonosz przyniósł decyzję z arr, cykl zamknięty, będzie po 21,2 zł do sztuki :? Poleconym, to chyba sobie jaj ktoś nie zrobił???

..jakby tak miało być w istocie to te pieniądze trzeba z powrotem odesłać na adres ministerstwa rolnictwa.
Falco

Ciekawe czy ktoś by odesłał ;-)
Podobno ci co mieli na stanie powyżej 2000 szt chcą pozew zbiorowy składać z racji że zostali wykluczeni. Jak pójdzie sądownie, to nawet gdyby przegrali to z wypłatami poczekają do wyroku. Czasem na gwiazdkę mogą dopiero wypłacić 8)
Falco

prima aprylis ;-) dobrej nocy :-)
baraki

Post autor: baraki »

Falco ponad 120 baniek do podziału a Ty takie pesymistyczne żarty....
Mamy 250 000 gospodarstw które mają świnie a wniosków wpłyneło 650, będzie 7 dych do sztuki :D
nemezis

Post autor: nemezis »

Z
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 19:58 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
0909

Post autor: 0909 »

nemezis

B
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 19:58 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
marcolee
Kontakt:

Post autor: marcolee »

Sylwek zszedł z ceną -30 groszy. Miałem mu w przyszłym tygodniu sprzedać 50 szt, ale sprzedam komuś innemu. Cwaniaczek - jak szły w górę to podnosił po 10 gr, ale jak w dół to zaraz 30 gr. Niech sobie szuka frajerów...

http://wozniecki.com.pl/cennik/
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

a pozatym ze obnizyl to kombinuje tez na wynikach poubojowych lub jego chlebodawca .Jak myslicie kto zaplaci za te nowiutkie MANy .Pini ?
PL01

Post autor: PL01 »

Ceny u Woźnieckiego obniżone były już cały poprzedni tydzień, tylko nie było aktualizacji na stronie
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Matko Bosko , paliwa do góry , ubezpieczenia do góry , susza dopieka , podatki metrów kwadratowych do góry , gruntowy wzwyż , zima 2015/2016 chłopa do dołu , łostała się tylko NADZIEJA.
Chief
Kontakt:

Post autor: Chief »

marcolee pisze:Sylwek zszedł z ceną -30 groszy. Miałem mu w przyszłym tygodniu sprzedać 50 szt, ale sprzedam komuś innemu. Cwaniaczek - jak szły w górę to podnosił po 10 gr, ale jak w dół to zaraz 30 gr. Niech sobie szuka frajerów...

Woźniecki to największy skurwysyn jakiego kiedykolwiek mogłem spotkać na swojej drodze
Powiedziałem mu to prosto w twarz bo miałem ze skurwielem przyjemność byc sam na sam, jak powiedziałem ze zajebe go za te pieniądze które mi ukradł to śmiał sie po czym nie wiedział gdzie sie schować
Sylwus madrus nad madrusie następny Artur skupnik o siedmiu boleści i od nawijania makaronu na uszy
Ja sie dziwie ze ludzie temu ZŁODZIEJOWI sprzedają świnie !?
Na swoim zestawie który kiedys mu sprzedałem zajebal mi 10tys zł
10tys x 42zestawy daje dziennie niezła sumę
I daj Panie Boze zeby czytał to jeden z bliskich wpolpracownikow tego chama i prostaka bo chęcią napluł bym mu ponownie w twarz znienawidzony zjeb !
brzydal

Post autor: brzydal »

spokojnie panowie, majowka to lepsze swieto dla wieprzowiny od wielkanocy, niedlugo cenniki wystrzela w gore
MARTECH

Post autor: MARTECH »

ciekawe jak na lipca 2016 kontrakty po 5 wbc bedzie???????
gaceksz13
Kontakt:

Post autor: gaceksz13 »

Chief pisze:
marcolee pisze:Sylwek zszedł z ceną -30 groszy. Miałem mu w przyszłym tygodniu sprzedać 50 szt, ale sprzedam komuś innemu. Cwaniaczek - jak szły w górę to podnosił po 10 gr, ale jak w dół to zaraz 30 gr. Niech sobie szuka frajerów...

Woźniecki to największy skurwysyn jakiego kiedykolwiek mogłem spotkać na swojej drodze
Powiedziałem mu to prosto w twarz bo miałem ze skurwielem przyjemność byc sam na sam, jak powiedziałem ze zajebe go za te pieniądze które mi ukradł to śmiał sie po czym nie wiedział gdzie sie schować
Sylwus madrus nad madrusie następny Artur skupnik o siedmiu boleści i od nawijania makaronu na uszy
Ja sie dziwie ze ludzie temu ZŁODZIEJOWI sprzedają świnie !?
Na swoim zestawie który kiedys mu sprzedałem zajebal mi 10tys zł
10tys x 42zestawy daje dziennie niezła sumę
I daj Panie Boze zeby czytał to jeden z bliskich wpolpracownikow tego chama i prostaka bo chęcią napluł bym mu ponownie w twarz znienawidzony zjeb !
Panie Chief dlaczego piszesz tak brzydko o ludziach którzy tak jak napisałeś zarabiają 420 tyś dziennie. skoro tyle zarabiają oznacza iż są mądrymi i zaradnymi ludźmi. potrafisz tyle zarabiać ile on? ja nie a bardzo bym chciał.
Co najwyżej głupcami są ci którzy z nim handlują.
Chief
Kontakt:

Gacek zarabiaj i nawet milion dzienne, byle uczciwie i nie na ludzkiej krzywdzie
I wcale to nie jest zaradność tylko złodziejstwo i cwaniactwo
Stanislaw

Chief potwierdzam co piszesz o Woznieckim ,dwa razy sprzedalem ,Raz za mala miesnosc 55,8 ,drugi raz miesnosc prawidlowa a wybicie 74% i dostalem tylko tyle ile ma na skupach,ostatnio na 26 szt wg mnie brakowalo ponad 200 kg miesa po 5,5 zl .
arek

Post autor: arek »

ciekawe jak jest u innych pośredników którzy woza do Pini bo może to wina zakładu jest
farmer24
Kontakt:

Post autor: farmer24 »

[quote="arek"]ciekawe jak jest u innych pośredników którzy woza do Pini bo może to wina zakładu jest[/quote]

inni pośrednicy nie lepsi dontex rżnie na mięsności i na wybiciu ath ta suka edyta nie lepsza a tarka mówi ze jego firma jest daleka od oszustwa wszyscy tacy sami ja od kilku lat sprzedaję na żywo i wiem za ile
Kazik

A z kim rzetelnym dzis mozna handlowac na zywa?
Ostatnio zmieniony niedziela 03 kwie 2016, 19:35 przez Kazik, łącznie zmieniany 1 raz.
Marcin1606

Post autor: Marcin1606 »

Tak wygląda szczera prawda WBC nie tylko tucznika ale i bydła :?
nemezis

[.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 19:57 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
danielski813

Post autor: danielski813 »

NIe rozumiem po co ta dyskusja jeżeli kts dał się orżnać więcej niż jedem raz czy to dla ZM czy pośrednika to były minister rolnictwa ma bardzo trafne okreslenie na takiego rolnika normalnie to proste raz poleciał więcej nie dostanie chyba że na moich warunkach i za gotówke żeby nie mial okazji wykiwać na dzięń dzisiejszy jest tyle zakładów że nikt nie jest skazany na oszustów a jak ktoś da sie dymac no to już jego problem...
Stanislaw

danielski nie badz taki do przodu bo Cie d...a wyprzedzi, w normalnym kraju to dawno kontrole i inspekcje by te zaklady karami nauczyli porzadku .Czy w Polsce ktos slyszal o kontroli miesnosci i wybicia .Nie frajerzy tylko "dziki kraj"
zeus-1

Post autor: zeus-1 »

O tym że pośrednicy do Piniego przerabiają raporty wie każdy a po mimo tego ciągle mają takich rolników którzy im sprzedają :shock:
Kazik

Ja sprzedaję do Piniego czasami, i tylko jeden raz był odchył ok. 3% na mięsności w stosunku do innej ubojni.
Jutro solówka do Pana P idzie po 5,35 E.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

danielski813 pisze:NIe rozumiem po co ta dyskusja jeżeli kts dał się orżnać więcej niż jedem raz czy to dla ZM czy pośrednika to były minister rolnictwa ma bardzo trafne okreslenie na takiego rolnika normalnie to proste raz poleciał więcej nie dostanie chyba że na moich warunkach i za gotówke żeby nie mial okazji wykiwać na dzięń dzisiejszy jest tyle zakładów że nikt nie jest skazany na oszustów a jak ktoś da sie dymac no to już jego problem...

danielski -należy Tobie się duży kufel piwa z wkładką w postaci 100% spirytusu o gramaturze 200 ml.
..a na zagrychę marynowany matyjas.
..widze ,że nazywasz rzeczy po imieniu .
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

W tym , nadchodzącym tygodniu można wytarmosić cenę 3,90 + r. za żywą .
danielski813

Pan Stanisław za wszystko obwiniłby dziki kraj tylko kto go tworzy skoro od prawie 30 lat wybieramy to samo ścierwo nabieramy się na te same kłamstwa co znaczy że jesteśmy frajerami i z jakiej racji ktos ma w naszym imieniu karać zakład czy posredniika jak sami o swoje interesy nie zadbamy to nikt nie zadba ale najłatwiej jest usiąść i czekać aż ktoś nas wyręczy w innych krajach to rolnicy dyktują warunki a jak coś nie pasuje to robią rozpierduchę taką że zaczynają słuchać a u nas na niby protestach na czele stają jacyś krzykacze np izdebski który szkodzi polskim rolnikom a rolnicy gotowi w ogien za nim skoczyć organizowali protesty a nie potrafili postulatów napisać tylko jak te nasze kabany w tunelu przed elektrodą stali i nie dziwne ze nikt do nich nie wyszedł bo jak nie wiedzieli po co przyjechali to wiadomo że szybko do domów odjadą wiec jak inaczej to nazwać niż ten glonojad sawicki????????
Stanislaw

panie danielski pan masz niska ocene polskich rolnikow ,osobiscie znam w mojej okolicy kilkunastu rolnikow po studiach[prawnikow ,ekonomistow , rolnikow inz.] i mysle ze wiedza "ile jest trzy". Idac dalej panskim tokiem myslenia po co Policja i inne inspektoraty nakladajace na nas mandaty przecierz niektorzy sobie poradza . Co z reszta sie pytam? Czy dzungla to nie dziki kraj ?Dzungla przepisow na nas a co w zamian, WBC ,BEZ WERYFIKACJI .
Chief
Kontakt:

Co do weryfikacji i inspekcji to bylem gotów odkupić moje poltusze nawet za większa cene aniżeli oferuje do sprzedaży pini, niestety pani usilnie próbowała mi wcisnąć inny towar pochodzący nie z moich swin gdyż jak to określiła nie jestem klientem długoterminowym a kazdy produkt oferowany przez nich jest najwyższej jakości i spełnia podobne standardy i tyle, gowno załatwiłem
Szkoda ze wtedy odpuściłem sobie bo napewno udowodnił bym swoją racje i parametry poltuszy
danielski813

Jak tak pan wychwala prawa dżungli to doskonale pan wie że nie ma dla wszystkich miejsca moze niektórzy będą mieli więcej szczęścia w innych dziedzinach bo jak ktoś umie liczyć to liczy na siebie jak będziemy liczyc na instytucje to prędzej czy puźniej okaże się że jesteśmy za biedni żeby stanęli po naszej stronie ot cała tajemnica jak ktoś kradnie to tyle zeby podzielić się z kim trzeba i wieść spokojne życie a jak ktoś kradnie za mało to dla publiczki trafia pod sąd i niektórym się wydaje że mamy sprawiedliwość a to tylko cwana gra .A czyja proszę się samemu zastanowić...
mat

Post autor: mat »

panowie mowcie o cenach a nie o bzdetach jakie na ten tydz mamy ?
0909

Post autor: 0909 »

minus dziś
DRIPOL

Post autor: DRIPOL »

skup 4,00+vat
jarekw

Post autor: jarekw »

09 podaj konkretną cenę wyjściową, bo minus to może być 1 grosz albo 30 groszy.
ODPOWIEDZ