FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
skup 3.65 netto b/z przed swietami bylo jeszcze 4.1 netto
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
04.04.2016 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
skurwesyny potrzebowali przed świętami towaru to trochę cena odbiła. Teraz gola z powrotem. Jakby te 4,1-4,4- zostało nikomu krzywda z zm by się nie stała.mat pisze:skup 3.65 netto b/z przed swietami bylo jeszcze 4.1 netto
po co mają się dzielić odrobiną zysku z nami jak wszystko mogą mieć dla siebie, tucznik po rozebraniu na elementy w detalu kosztuje grubo ponad 1000zł, ale przyjdą kur..y w łaskę sezon grilowy zbliża się
-
Mariusz1986
Giełda niemiecka rządzi. To jest ten chory wyznacznik.
ta giełda jest też chora i porombana jak cała europa jednego tygodnia jest obnizka a za tydzień o tyle samo podwyżka nie ma stałego trendu i nie powinno sie na niej wzorować bo jest narzędziem w rękach spekulantów !
- mytotoksyna1
..to się żeś obudził - świat to ogromna SPEKULACJA.brzydal pisze:ta giełda jest też chora i porombana jak cała europa jednego tygodnia jest obnizka a za tydzień o tyle samo podwyżka nie ma stałego trendu i nie powinno sie na niej wzorować bo jest narzędziem w rękach spekulantów !
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
04.04.2016 Ceny skupu tuczników i macior: zdecydowane spadki na rynku
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... i-na-rynku
http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/ ... i-na-rynku
-
turbogrocho49
Gielda do góry ostro narazie
-
turbogrocho49
To nie giełda to bijatyka o swinie
-
turbogrocho49
Gielda 1.32
-
turbogrocho49
Nie wiem ile bylo ostatnio
kuwa mam nadzieje że wzrośnie ostro w środe też bo taka cena jaką oferują teraz, jest jeszcze gorsza niż ta w grudniu -tzn niby nieco wyższa, ale na drozszym warchlaku. Na dziś oferty 4,2-4,4 na żywą miałem i pieprzenie że za drogo. Aż nóż się w kieszeni otwiera.
-
turbogrocho49
Wg historii ostatnio Piątkowa aukcja także 1.32
A u mnie 360 topi się na ścieżkach. przodka brakuje.
a u nas suchutko ze czołg śladu nie zostawi
1.32, czyli bez zmian.
https://www.facebook.com/OdbudowaRP/vid ... 575908563/ wypowiedź ministra rolnictwa
i co ten człowiek ma zdziałać dla nas, nawet w ustawie o obrocie ziemia wpisali możliwość kupna przez kościół i związki wyznaniowe, otwarta furtka dla kupna ziemi przez gminy żydowskie
i co ten człowiek ma zdziałać dla nas, nawet w ustawie o obrocie ziemia wpisali możliwość kupna przez kościół i związki wyznaniowe, otwarta furtka dla kupna ziemi przez gminy żydowskie
witam jak tam giełda w niemczech ma ktos juz info
podobno od przyszłego tygodnia bedzie w góre zibaczymy czy sie sprawdzi moje źródło informacji dzisiaj się potwierdziło
Brzydal jak masz takiego jasnowidza to pierdol giełdę weź No podaj na najbliższy weekend wyniki meczów to obstawie a najlepiej wyniki lotto....brzydal pisze:podobno od przyszłego tygodnia bedzie w góre zibaczymy czy sie sprawdzi moje źródło informacji dzisiaj się potwierdziło
brzydal pisze:podobno od przyszłego tygodnia bedzie w góre zibaczymy czy sie sprawdzi moje źródło informacji dzisiaj się potwierdziło
Skąd takie info brzydal?
- mytotoksyna1
..to jest przyczyna złudzeń , które ogarnęły Brzydala

- Załączniki
-
- r.png (80.72 KiB) Przejrzano 15579 razy
powinno iść w góre bo cena kiepaska jest teraz, a skoro wcześniej był minus, w tym tygodniu 0.. to logicznie rzecz biorąc w przyszłym powinno się odbić w góre. Jeszcze pytanie kiedy najewiększe ilości miesa zostaną uwolnione z przechowalnictwa, bo one też mogą nieco namieszać w rynku. Miejmy nadzieje że nie będzie dużo towaru w tym tygodniu i włączy się ssanie z powodu ładnej pogody 
Ulan to podzwon po najwiekszych zakladach i zapytaj o ceny na ten i przyszly tydzien.
U mnie stabilne 4.1 -2%
U mnie 4,3.
jakie macie opinie o ZM Koniarek ?
a w temacie cen sprzedane we wtorek po 5,30 za E
P
Ostatnio zmieniony poniedziałek 23 maja 2016, 19:57 przez nemezis, łącznie zmieniany 2 razy.
gorszego nie było ?fix pisze:jakie macie opinie o ZM Koniarek ?
a dokładnie ?0909 pisze:gorszego nie było ?fix pisze:jakie macie opinie o ZM Koniarek ?
agent jak zywykle zachwouje sie jak dzieciak cos tam powie ale nie do konca !!!!!!!!!
-
turbogrocho49
mat=0909
-
turbogrocho49
Szach mat
Prawie trzy lata temu byłem na spotkaniu, była reklama materiału genetycznego, panowie dużo mówili, pokazywali różne dane, Chiny powinny według tych danych być nieograniczonym rynkiem zbytu, w zasadzie nie powinniśmy być wstanie wyprodukować tyle ile oni by chcieli od nas kupić. Po prostu złote ogonki powinniśmy sprzedawać. Od tamtego czasu, jak dla mnie jest tylko gorzej. A miało być tak pięknie. Z przymrużeniem oka patrzę na takie artykuły, ciekawe kto je pisze i kto za to płaci.brzydal pisze:http://www.cenyrolnicze.pl/rynki-rolne/111-trzoda-chlewna/6399-chiny-kupia-w-tym-roku-rekordowa-ilosc-wieprzowiny
turbogroch49= 0909 hihihi
-
danielski813
Widzisz falco i bylo by tak gdyby nie asf a tak to pozamiatane jedyne co nas moze uratować to ograniczenie importu mięcha inaczej nic sie nie zmieni chyba ze na gorsze bo strefy będą się tylko powiększać
- mytotoksyna1
..po co budujo te nowe chlewy ?
a co mają się poddać i siedzieć z rękami pod dupą tak jak ty 
giełda całkiem nieźle idzie
plus 2
jak polskie cwaniaki maja byc zainteresowani exportem do Chin jak jako kraj jestesmy importerem ponad 30 % na zaopatrzenie rynku wewnetrznego + warchlaki
Pon. 4,2-4,4 waga żywa ! Pozdrawiam
ja wczoraj otrzymalem cene 4,00, szalu nie ma, ale sie nie doklada, lecz ile mozna zarabiac tylko troszecze, juz mnie to denerwuje, pozatym na porodowce u prosiaków raz na jakis czas wyskakuje mi martwica ogonków, jakiego uzywacie preparatu na mykotoksyny?
http://okiemrolnika.pl/index.php/zwierz ... y-chlewnej
gratka pisze:ja wczoraj otrzymalem cene 4,00, szalu nie ma, ale sie nie doklada, lecz ile mozna zarabiac tylko troszecze, juz mnie to denerwuje, pozatym na porodowce u prosiaków raz na jakis czas wyskakuje mi martwica ogonków, jakiego uzywacie preparatu na mykotoksyny?
nie dokłada się ? zalezy od sposobu liczenia.. bo moim zdaniem aktualnie przy cenie 4 zł już się dokłada i to sporo. Niestety większość z nas nie liczy pełnych kosztów, tylko ewentualnie sam koszt wyprodukowania w oparciu o koszty bezpośrednie, zupełnie nie uwzględniając kosztów pośrednich. Ktoś tu wie jak prowadzi się firmę? To tak jak by kierowcy TIRa dać tylko na wahe za przewieziony towar, powiedizeć mu żę przejechal 100 km, auto spaliło 20l ropy, wiec dac mu 80zł ... tylko że on musi potem pustym autem wrócić, czyli spali drugie 20l, musi to auto najpierw mieć, kupić za swoją kase lub wziąć na kredyt.. i np. co miesiąc płacić 1000zł raty do banku, musi zapałcić OC, AC, ZUS, i wszelkie inne ubezpieczenia, musi w koncu zapłacić podatek dochodowy, a na koncu zapłacić wynajętej osobie do kierowania pensje, wypłacić sobie pencje jako jego przełożonemu.. i to co zostaje to jest dopiero jego zysk jako właściciela firmy. (teoretycznie po pomniejszeniu o wskaźnik inflacji oraz odjęciu procenta jaki pieniądze zainwestowane w firmę, dały by wykorzytywane w inny sposob, bodajże na lokacie). Jakieś wątpliwości masz panie Gratka do co opłacalności ?
na sprzedawane dzisiaj tuczniki próg opłacalności to cena około 4,6zł/kg żywca -dopiero jak by była wyższa, to coś byśmy zarabiali, inaczej tylko nie tracimy za szybko..
ja pakuje jutro po 4,4 ale to i tak jest potwarz
Masz rację Ulan!