FORUM
CENY TRZODY
-
danielski813
Re: CENY TRZODY
to już wybojowość i mięsność i waga sie w ełku zgadza???? czy cena rekompensuje przycinki?????
w miarę się zgadza..
przynajmniej w moim przypadku...
przynajmniej w moim przypadku...
- mytotoksyna1
Robi się nie wesoło - świnie drożeją .
W miastach być może dojdzie do odwrotu od wieprzowiny , czarno to widzę .
Dziwi mnie bierność ministrów od żywności.
podaj no jedno nazwisko tych ministrów co piszesz?mytotoksyna1 pisze:Robi się nie wesoło - świnie drożeją .
dzisiaj w nocy ladujemy u kuzyna zestaw po 5pln bez straczki
W Niemczech odpał cenowy
sprzedam 160 sztuk tucznika waga śr. 125kg, mięsnośc 57-58% tel.517413854
- mytotoksyna1
...tzn. tragikomedii ciąg dalszy !
0909 pisze:Giełda super
agent, ja cię normalnie po raz kolejny nie poznaję0909 pisze:wiem ze wielu tu boli was bo piszecie brednie
ze takie ceny sa 5.50 czy podobne
jak jestescie solidarni to prosze pokazac faktury i co tam jest napisane , a nie opowiadac bajki
chwalic sie można tylko w jakim celu ?
nakupowal tanich prosiakow po 100 zl za parke i teraz sprzedaje tucznika drogiego i swiruje !!!!!!!!!!marucha pisze:0909 pisze:Giełda superagent, ja cię normalnie po raz kolejny nie poznaję0909 pisze:wiem ze wielu tu boli was bo piszecie brednie
ze takie ceny sa 5.50 czy podobne
jak jestescie solidarni to prosze pokazac faktury i co tam jest napisane , a nie opowiadac bajki
chwalic sie można tylko w jakim celu ?
takie gwałtowne podwyżki nie wróżą nic dobrego 
wolny rynek teraz trochę odżyje a kontraktowcy nadal wiodą spokojne życie
wolny rynek teraz trochę odżyje a kontraktowcy nadal wiodą spokojne życie
-
andrzej19570
Gwałtowne podwyżki to macie wy chyba za cale zestawy.Skupy i małe masarnie w mojej okolicy spokojnie po 10 gr na tydzień podnoszą.Dziś sprzedane parę sztuk po 4.40 netto!!
Płaci ktoś 6.50??
vicia1223 pisze:Płaci ktoś 6.50??
zapytaj agenta on ma najwyzsze ceny w Polsce !!!
ja.vicia1223 pisze:Płaci ktoś 6.50??
pomagam w sprzedaży żywca ze strefy żółtej i białej Podlasia i okolic Podlasia. Gwarantowana -moja płatność .
telefon i adres znacie. Ilości nawet solówkowe lub łączone na jedną solówkę.
walą rolników, a oni na to pozwalają, nie rozumiem jak można okradać swoją rodzinę i sprzedawać żywiec poniżej ceny rynkowej. W imię czego? Braku czasu i nieumiejętności korzystania ze zdobyczy techniki -telefonu?
No chyba że ten żywiec tyle jest właśnie wart. Ale niedawno w Agrobiznesie wypowiadał się taki, co to cierpi na niedobór surowca lokalnego do wyrobu wędlin lokalnych- regionalnych. Gdyby pewnie normalnie płacił -to by nie musiał cierpieć. A jeżeli on szuka nie regionalnego, tylko taniego, to razem z tym regionalnym zginie.
Wczoraj po południu szukałem u znajomych świń, bo zm chciały na gwałt, a swoje idą na pniu. Znalazłem jedynie setkę po 5,1 netto.
No chyba że ten żywiec tyle jest właśnie wart. Ale niedawno w Agrobiznesie wypowiadał się taki, co to cierpi na niedobór surowca lokalnego do wyrobu wędlin lokalnych- regionalnych. Gdyby pewnie normalnie płacił -to by nie musiał cierpieć. A jeżeli on szuka nie regionalnego, tylko taniego, to razem z tym regionalnym zginie.
Wczoraj po południu szukałem u znajomych świń, bo zm chciały na gwałt, a swoje idą na pniu. Znalazłem jedynie setkę po 5,1 netto.
- Muchozolali
napis na autocysternie mówi sam za siebie dwie osoby
to chyba na DK 63 lecąc od Zambrowa??
bo dzisiaj byłem u rytla i wlasnie mówili na radiu ze droga zamknieta na sokołow
bo dzisiaj byłem u rytla i wlasnie mówili na radiu ze droga zamknieta na sokołow
- mytotoksyna1
Dobry , prawdziwy gospodarz t0 ma pasze w zagrodzie na spichrzu , a nie wozi jej po szosach.
- Muchozolali
W/w osobnik przy technologi pozyskiwania bulwy pędowej ziemniaka

- mytotoksyna1
-
Marcin1606
Muchozolali pisze:napis na autocysternie mówi sam za siebie
dwie osoby
http://www.podlasie24.pl/sokolow/region ... 1c7f2.html
Hmmm... wstyd mi to przyznać ale jesteś totalnym wieśniakiem i zasciankowym chłopem i totalnym burakiem, pisząc takie wypowiedzimytotoksyna1 pisze:Dobry , prawdziwy gospodarz t0 ma pasze w zagrodzie na spichrzu , a nie wozi jej po szosach.
Oglądając z żona "chłopaki do wzięcia" czasami zastanawiam sie czy ty tam czasem nie występujesz, rolniku postępowy....
-
stan1069@o2.pl
Chief to jest zdanie uczestnika forum z którym ja i pewnie około 90 % hodowców się zgadzaChief pisze:Hmmm... wstyd mi to przyznać ale jesteś totalnym wieśniakiem i zasciankowym chłopem i totalnym burakiem, pisząc takie wypowiedzimytotoksyna1 pisze:Dobry , prawdziwy gospodarz t0 ma pasze w zagrodzie na spichrzu , a nie wozi jej po szosach.
Oglądając z żona "chłopaki do wzięcia" czasami zastanawiam sie czy ty tam czasem nie występujesz, rolniku postępowy....
Nie każdy może realizować swoje hobby pracując zawodowo
To po co gacie na zadek na bazarku mama Ci kupuje ??? Dawnymi czasy samemu każdy musiał sobie zadek zakryć własnoręcznie wykonanym listkiem zadkowym
Czyżby Stana też postęp swoją ręką dotknął , czy może jednak w błędzie jestem i z gołymi jajami facet po wiosce grasuje ??

-
stan1069@o2.pl
Mietek z gołymi to Ty będziesz latał , bo warchlaki drogie i Putin embargo przedłużył

- mytotoksyna1
Chocholi taniec małp na drucie trwa , znowu od poniedziałku 10 groszy wzwyż (4,40) żywa.
..przeciętnemu zjadaczowi wieprzowiny i przeciętnemu producentowi wieprzowiny nie mieści się to w głowie.
..przeciętnemu zjadaczowi wieprzowiny i przeciętnemu producentowi wieprzowiny nie mieści się to w głowie.
Ale nowalijki się cenią Stanie
I cenić będą bo suchooooo
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
30.05.2016 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
A ceny? U jednych szukanie frajerów po 6.20 jak w Ath a u drugich 5.10 żywa i Sprzedaj Pan już bo stanieją
Jak u Was??
Jak u Was??
5,7 e podstawa 20 groszy do góry ,na żywą pośrednicy od 4,3
5,1 + VAT na wieczór za solowke, 5 daje praktycznie każdy prócz tych najlepszych jak ath:@
mietko myślę ze nowalijek to susza juz nie interesi bo wiekszosc oferujących nowalijki deszcz walasny maja
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
30.05.2016 Ceny skupu tuczników i macior: mocne podwyżki świń rzeźnych
http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/r ... h#comments
http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/r ... h#comments
Interesi interesi od nowego roku wchodzi nowe Prawo Wodne i woda to będzie podstawowym kosztem przy uprawacharek pisze:mietko myślę ze nowalijek to susza juz nie interesi bo wiekszosc oferujących nowalijki deszcz walasny maja
mialem na myśli wodę jak wpływ na plon a nie koszt
Skup 4,50 + vat
- mytotoksyna1
Panie toksyna - wykrakał pan - do małpy tańcującej na drucie obecnie dołączyła z wygibasami Soja sojeczka.mytotoksyna1 pisze:Chocholi taniec małp na drucie trwa , znowu od poniedziałku 10 groszy wzwyż (4,40) żywa.
- mytotoksyna1
oooooo !
To nie koniec takich przyjaciół : jeszcze dołączy się Zboże zbożówka , Weterynarz lekarstewko , Paliwo benzynka , Prąd elektryczek pstryczek i co tam jeszcze ??

To nie koniec takich przyjaciół : jeszcze dołączy się Zboże zbożówka , Weterynarz lekarstewko , Paliwo benzynka , Prąd elektryczek pstryczek i co tam jeszcze ??
I psychiatra dla Ciebie na koniec, prywatna Wizyta
Panie toksyna- skąd takie czarne wizje?
ta podwyzki co sa to zabierze soja z nawiazka i ceny warchalkow !!!!!!
- mytotoksyna1
Poszukuję tucznika 10 -12 miesięcznego , polskiego o wadze 105 kg.monikaa pisze:Panie toksyna- skąd takie czarne wizje?
..na wyroby domowe.
- mytotoksyna1
Słowa godne pochwały !mat pisze:ta podwyzki co sa to zabierze soja z nawiazka i ceny warchalkow !!!!!!
Komu zabierze to zabierze
Ja zrobiłem zapas na cały rok jak była po 1300 a warchlaki wyczarowuje z pomocą magicznej różdżki przez fachowców nazywanej kateterem, wiec jak dla mnie niech drożeją ile wlezie.
A ja się właśnie układam z ARiMR. I jak się już dogadamy, do końca roku stan świń u mnie będzie na 0. Poszczuli ceną 4,5, jak bezpańskiego psa kiełbasą, a Monika i Marucha pewnie nie nadążają odbierać telefony o warchlaka
Powodzenia.
-
LukaszBONQ
Panie Toksyna, nie neguję Pańskich poglądów, każdy ma prawo do swoich. Ale to że sam Pan sobie odpisuje to jak dla mnie oznaki schizofrenii. pozdrawiam