FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
tak myto ,spierdalaj po 5.2 ostro szukająlukas1982 pisze:Też zaznaczyłem, że to nic potwierdzonego. A Ty lepiej pakuj się i pomału spierdalaj pomóc w tym wycieleniu![]()
![]()
Cena warchlaka bez zmian w danii .
Rozpiętość cenowa od 240 do 270 zł netto za 30 kg w zależności od statusu zdrowotnego.
Pozdrawiam
Bestpig najlepsze prosiaki
Import prosiaków duńskich
nr tel. 512 434 817
Rozpiętość cenowa od 240 do 270 zł netto za 30 kg w zależności od statusu zdrowotnego.
Pozdrawiam
nr tel. 512 434 817
Też mogę sprzedać w tej cenie ok 50 sztuk chętni pisać na PW 
-
andrzej19570
Wczoraj decyzja z ARR dziś kasa na koncie z tytułu dopłaty za 4 kwartał.
mogli by co kwartał płacić

swinki w gore ,deszczyk popadal i we Francji planowo . ŚWIETNY TYDZIEŃ !!!
- Muchozolali
Konkretnie z jakich gospodarstw oferujecie
kriss8309 pisze:Cena warchlaka bez zmian w danii .
Pozdrawiam
nr tel. 512 434 817
Niemcy na małych giełdach wywoławczą cenę o 6 centów podnieśli . Dobrze myślę ? W środę było 1,50 prawda ? A dzisiaj 1,56 jest
dobrze mówisz było 1,50
- mytotoksyna1
Aktualna cena 4,40
Aktualnie to 5,45 mam w kieszeni za zestaw netto bez potrąceń , ale czekam aż się namyślą na 5,50
[quote="mytotoksyna1"]Aktualna cena 4,40[/quote]
W tym poście ktoś pomylił 4 z przodu 5 !!!
W tym poście ktoś pomylił 4 z przodu 5 !!!
na wtorek po 6,5 za E, małe ilości
Najwyższy czas . Zauważyłem też , że te co sprzedaż na koniec przyszłego tygodnia to taniej właśnie poschodziły
Siwy, zestaw to ile? (w szt) 
- mytotoksyna1
mytotoksyna1 pisze:Aktualna cena 4,40
Panie Toksyna , oby taka cena została utrzymana przez kilka lat (nawet ciut ,ciut mniejsza !)
Wtedy wszystkie cwaniaki będą przy kijku i lasce chodzić ( szczególnie te osoby , które chcą jeść zupę z talerza trzymając łyżkę w prawej i lewej ręce)
Sprzedam 700 warchlaków krajowe, ładne, zdrowe. 604797521
- Muchozolali
50t DCM i musisz mieć wagę 60t aby zważyć zestawMekkaB pisze:Siwy, zestaw to ile? (w szt)
50 ton?Muchozolali pisze:50t DCM i musisz mieć wagę 60t aby zważyć zestawMekkaB pisze:Siwy, zestaw to ile? (w szt)
Jedzie sie tak samo tyle ze materiał i sprzęt duże przeciazenia znosiandre pisze:50 ton?Muchozolali pisze:50t DCM i musisz mieć wagę 60t aby zważyć zestawMekkaB pisze:Siwy, zestaw to ile? (w szt)wiem że Polacy lubią łamac przepisy no ale z takim DMC to trzeba mieć nerwy ze stali żeby jechać . Inspektorki tylko na takich geniuszy czekają
Co to swin to rzadko ktory jeździ w normatywnych 40tonach
auto z zabudową plus przyczepa
to 110 kg brakowało do 60t
to 110 kg brakowało do 60t
Nikt się nie mieści w 40t.
Lekki zestaw to ok 20t, normalny 23-24
180sztx120kg= niecałe 22t
Lekki zestaw to ok 20t, normalny 23-24
180sztx120kg= niecałe 22t
jakie ceny na przyszły tydzień? Tylko pierdół nie pisać...
5,2 pośrednik oferuje
Hmmm ja mam kupca po 5pln bez Strączki w poniedziałek ładuje 50szt
Dziś sprzedane 5,2 netto
Witam wie ktoś może jaki czas ma ubojnia na ubój tuczników od momentu wejścia tychże na teren ubojni... moje według agencji i systemu rejestracji jeszcze żyją od dnia 29,12,2015r. Z tego tytułu odrzucili mi 50szt do dopłaty i muszę się jakoś od tego odwołać z góry dzięki
Co mi wiadomo to ubojnia nie musi zgłaszać tylko rolnik i pośrednicy tak mi przekazano w agencji bo moje też żyły , ale sprostowałem to i decyzje otrzymałem pozytywną .grajdołek pisze:Witam wie ktoś może jaki czas ma ubojnia na ubój tuczników od momentu wejścia tychże na teren ubojni... moje według agencji i systemu rejestracji jeszcze żyją od dnia 29,12,2015r. Z tego tytułu odrzucili mi 50szt do dopłaty i muszę się jakoś od tego odwołać z góry dzięki
- mytotoksyna1
Podobne zdarzenie miał Kiszka z Sobiewoli (znajomy) , po prostu nie dopilnował wpisów w ARMIR i klops.grajdołek pisze:Witam wie ktoś może jaki czas ma ubojnia na ubój tuczników od momentu wejścia tychże na teren ubojni... moje według agencji i systemu rejestracji jeszcze żyją od dnia 29,12,2015r. Z tego tytułu odrzucili mi 50szt do dopłaty i muszę się jakoś od tego odwołać z góry dzięki
Ubojnia kupiła , a nie powiadomiła odpowiednich organów.
Teraz małżonka Kiszki, Gertruda musi wszystko prostować !
Tylko u mnie jest troszkę inaczej ponieważ sprzedałem przez pośrednika ja zgłosiłem, pośrednik zgłosił a one figurują w ubojni jako nieubite i tu jest problem... a ARR w uzasadnieniu mi piszę że nie może tych 50 sztuk doliczyć ponieważ nie figurują jako ubite do dnia 07,01,2016r. Myślę że ubojnia zrobiła jakiś przekręt na te sztuki tylko jak im to udowodnić....
ja też się obawiałem, że w moim przypadku tak może być, bo sprzedawałem pośrednikowi, ale okazało się, że ubojnia do której dostarcza pilnuje papierów. W ARiMR też przy każdym zgłoszeniu sprawdzam stan, czy jest zgodny, bo bywało różnie
To wszystko jest jakieś dziwne też miałem , że ostatnia sprzedaż w grudniu sprzedana ale nie ubita (dane z agencji Modernizacji ) nic nie musiałem poprawiać przyznali na wszystkie sztuki jakie sprzedałem do pośrednika .
Te rozporządzenia i ten cały system rejestracji to o kant dupy potrzaskać... co mnie obchodzi co tam 3 czy 4 posiadacz moich zwierząt z nimi zrobił ja sprzedałem posrednikowi który zawiózł je do uboju ja zgłosiłem i on też i dla mnie to one mogły nawet w kosmos lecieć i mnie to nie powinno obchodzić ale taki kraj taka ŁUNIA i takie przepisy i rozporządzenia. Jak ja mam egzekwować od ubojni (teoretycznie nie wiem nawet od której) aby zgłosiła ubite świnie z moim nr
-
stan1069@o2.pl
Może ta sama ubojnia co ubiła świnie Kiszki

Dostałem decyzję w piątek i odmówili mi wsparcia do faktury z datą wystawienia/sprzedaży 3 listopad 2015. Czytam uzasadnienie i dojść nie mogę dlaczego właściwie odmówili dla tej faktury??? Jest tylko "... oraz odmówić udzielenia wsparcia dla ilości określonych w pkt 2 sentencji przedmiotowej decyzji" Ale dlaczego??? Były zgłoszone i nie ma bata żeby przeżyły do 2016.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
20.06.2016 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
http://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
5.2 płacą wszyscy, 5.25 większość, 5.30 podobno niektórzy... Najlepiej na fakturze wyglądaloby 5.5, ale narazie długopis przy takiej cenie przestaje pisać...
- mytotoksyna1
Nie wybiegajta myślami na lata 2020-2022 z to , że ceną !!
Sprowadzam na kulę ziemską .
Aktualna cena 4,70 (nett)
Rzekłem całą prawdę.
Sprowadzam na kulę ziemską .
Aktualna cena 4,70 (nett)
Rzekłem całą prawdę.
na ten czas cała prawdaPeron pisze:5.2 płacą wszyscy, 5.25 większość, 5.30 podobno niektórzy... Najlepiej na fakturze wyglądaloby 5.5, ale narazie długopis przy takiej cenie przestaje pisać...
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
20.06.2016 Ceny skupu tuczników i macior: świnie coraz droższe, a sąsiedzi zza Odry cenowo rozdygotani
http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/r ... ozdygotani
http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/r ... ozdygotani
ja słyszałem że poza Podlasiem 5,3 to podstawa, 5,4 jest a i 5,5 bywa. Ale może się przesłyszałem.Peron pisze:5.2 płacą wszyscy, 5.25 większość, 5.30 podobno niektórzy... Najlepiej na fakturze wyglądaloby 5.5, ale narazie długopis przy takiej cenie przestaje pisać...
jaka cene proponuja na wrzesien
mam do zaoferowania 160-165 sztuk tucznika, waga 125-130kg tel.517413854
-
maciej0203
za ile to sprzedaż?mar pisze:mam do zaoferowania 160-165 sztuk tucznika, waga 125-130kg tel.517413854
na pw masz odpowiedźmaciej0203 pisze:za ile to sprzedaż?mar pisze:mam do zaoferowania 160-165 sztuk tucznika, waga 125-130kg tel.517413854
Suma sumaru poszlo 70szt w wadze 122kg po 5,1Peron pisze:5.2 płacą wszyscy, 5.25 większość, 5.30 podobno niektórzy... Najlepiej na fakturze wyglądaloby 5.5, ale narazie długopis przy takiej cenie przestaje pisać...
Peron przyjacielu przejeżdżając dzisiaj przez przedborz zauwazylem ze balety ci sie szykuja na weekendzie
no jestem w szoku ,dzis decyzja i po małej chwili od odwiedzin listonosza info z banku że kasa już na koncie. Wszystkie sztuki zadeklarowane we wniosku przeszły weryfikacje pozytywnie