CENY TRZODY

Chief
Kontakt:

Re: CENY TRZODY

Post autor: Chief »

Peron pisze:mi firma od koncentratów na koniec roku sponsoruje pół litra wódki i kalendarz, a firma od soi wiadro (puste). I kalendarz:) Może, jakbym wziął cały statek soi, to by mi wycieczkę zorganizowali. Do portu, zobaczyć ten statek:)
Wlasnie wyjeżdżam z portu w Gdyni,
Moze dla laika robią wrażenie :) ja juz sie przyzwyczaiłem do bydlakow :D
mietko75

Post autor: mietko75 »

To ja dziś byłem pod zakładem Piniego i jakoś malutko aut pracowników względem wcześniejszego czasu tam było .
Falco

Post autor: Falco »

mietko75 pisze:To ja dziś byłem pod zakładem Piniego i jakoś malutko aut pracowników względem wcześniejszego czasu tam było .
Może nie mają czego szlachtować, wszyscy tak się wystraszyli że już zamknęli jego jutro ubojnię komornik zlicytuje za długi wobec fiskusa, że nikt nie chce sprzedawać do Kutna...
https://www.youtube.com/watch?v=WI8xCFi2UFw
Chief
Kontakt:

Kocham takie historie i insynuacje
Niczym tygodnik DETEKTYW, spekulacje, przypuszczenia, dreszczyk emocji...
Serio macie tyle czasu zeby wybierać sie na takie przejażdżki na ulice wschodnią? - w takim razie zazdroszczę tego czasu
Co do kolegi Igora to do mnie od Donaty tez dziś dzwonili i potrzebowali tucznika 6,6 przy dłuższej negocjacji by dali, ale nie targowalem bo w handlować juz nie mam co a tych z kserokopiarki nie chcą brać bo za małe i chude :)
Moze jak sie dorobię to kupie drukarkę 3D i bede robił tyle tuczników ile tylko bedą potrzebować, normalnie pod zamowienie i bez przerostow zeby klient nie marudził :D
turbogrocho49

Post autor: turbogrocho49 »

chlopaki tak biznes prowadza ze nie musza jezdzic na tirach i maja czas sie pod pini przejechac :D :D
mietko75

Po części do Agromy jechałem a odbiłem dosłownie 1km z drogi . Z chaty do zakładu mam 15km :lol: Tirów ze świńmy to i sporo było , ale aut pracowników to nie za dużo jak na inne czasy .
stan1069@o2.pl

Post autor: stan1069@o2.pl »

Z tymi hodowcami na tirach to taka sama prawda jak z tym co na dyskotekę na weekend wyjechał :lol: :lol:
andrzej19570

Post autor: andrzej19570 »

Stan,ty pewnie młodszy ode mnie jesteś ale na tym forum zachowujesz sie jak stary cap,siedzisz tu cały dzień i starasz się każdemu dosrać.Wylewasz tu swoje frustracje?/Niedopieszczony przez życie jesteś???
turtojs

Post autor: turtojs »

Stan brakuje Ci seksu chyba :lol: nie rozumiem czego tu nie wierzyć użytkownikowi tukan w wypad na weekend z żoną, przecież to całkiem normalne i nie widać w tym nic nienormalnego czy niemożliwego. Uwierz mi każdy jeden z moich znajomych począwszy od rolników, poprzez mechaników, budowlańców, księgowych itd. byl gdzieś na urlopie w tym roku, ja tez zresztą, ale widzę dla Ciebie to jest coś nienormalnego, żeby chłop że wsi jechał wypocząć. Faktycznie starej daty jesteś :shock:
Tukan nie opuszczaj tego forum z powodu kilku irytujących Cie osobników, piszesz konkretnie tak jak jest i znasz się fachu, dlatego fajnie się to czyta a przy okazji człowiek coś nowego się dowie, także nie rób glupstw i nie wypisuj się stąd :wink:
Chief
Kontakt:

Ale ja nie hodowca tylko kierowca
Gosp miało byc kiedys moje, ale zostawiłem bratu. Tu na forum siedze z ciekawości bo cały czas sie tym interesuje i jestem w temacie w rożnych dziedzinach...
A po drugie wieczorami jak przejrzę wypowiedzi zgrywusów sprzed komuny to humor przy pifku mi sie poprawia
Stanie zluzuj majty bo guma strzeli zanim do wigili zasiądziesz :)
Falco

Post autor: Falco »

Bo tukan to tak pisze, jakby z trzodą w praktyce to miał (nie) do czynienia w postaci zdjęć w mniej lub bardziej fachowej literaturze, i jakby przepisywał książkę a prawdopodobniej jakiś folder reklamowy producenta dodatków paszowych. I co się dziwisz Stanowi, że się czepia :wink:
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

turtojs pisze:Stan brakuje Ci seksu chyba :lol: nie rozumiem czego tu nie wierzyć użytkownikowi tukan w wypad na weekend z żoną... :wink:
koledzy przyznać się, który zabrał kobietę na wczasy tudzież weekend do "Gołębiewskiego?"
kondzio

Post autor: kondzio »

No kolego w ostatni weekend w gołębiu to pewnie i ty byłeś bo było tam wielu.
Stanislaw

Post autor: Stanislaw »

niema tukana bedzie wiecej turtojsa ,moi nastepcy wyjezdzaja na wczasy kilkukrotnie w roku ,co drugi dzien wieczorny wypad na mecz ,do znajomych a mnie poprostu sie juz nie chce ale pogadamy jak bedziecie mieli moje lata .Co do hodowli to myslicie ze w ostatnim roku poglowie w Polsce zmalalo bo sie robic nie chce ? Jedna dobrze wyposazona porodowka kosztuje dobrze ponad 10 tys , z tych 4,5 zl/kg nie da sie tego zrobic .Jak nie bedzie ponad 5,5 lub realnego PROWu to zostana tylko Ci ktorym sie uda zarobic pare zl na tuczu .Tukan i turtojs nic reklamowaniem[czarowaniem] nie pomoga na odbudowe poglowia loch .
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

na wczasy przy produkcji zwierzęcej o cyklu w miarę ciągłym to się jedzie jak się ma ok. 30 lat, jak rodzice są w stanie ogarnąć wszystko przez kilka dni, albo w wielu 50 lat, kiedy dzieci ogarną:)
Awatar użytkownika
MekkaB

Post autor: MekkaB »

kondzio pisze:No kolego w ostatni weekend w gołębiu to pewnie i ty byłeś bo było tam wielu.
Nie kondzio, nie!!! W piątek na roratach byłem , potem matme z córką robiłem, w sobotę śrutowanie + zgrzewka browara, w niedziele - Kościół, rosół, chińczyk, makao...
engie

Post autor: engie »

Na dzisiejszej giełdzie szykuje się kolejne 5 centow na dół...no I nie ma kto kupować.
engie

-6 :/
fix

Post autor: fix »

nie ma kto kupować ale nie ma i co kupować :P
engie

6 partii sprzedanych z 13
MARTECH

Post autor: MARTECH »

koledzy gdzie sie podziewa 0909-czyrzby mial dozur pol.
mat

Post autor: mat »

MARTECH pisze:koledzy gdzie sie podziewa 0909-czyrzby mial dozur pol.
pewnie sprzedaje te swoje szczury bo cena leci
engie

09 pewnie w kiciu siedzi.
Piniego wsadzili i jego kolegów tez.
Pini hajs wpłacił to wyszedł.
Na 09 pewnie brakło hajsu to siedzi nadal.
0909

Post autor: 0909 »

:)
danielski813

Post autor: danielski813 »

5.2 netto zwazone U mnie bez strączki
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

0909 pisze::)
..i jak wygląda świat zza krat ? :D :D
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

danielski813 pisze:5.2 netto zwazone U mnie bez strączki
danielski -chwalisz sie ,że ciągle sprzedajesz ,a kieszenie puste.
..nawet traktora ni masz 180 KM! 8)
danielski813

Po pierwsze nikomu w kieszeń nie zaglądam
Po drugie nie potrzebuje traktora 180 koni
Po trzecie pokaż mi choć jeden muj post gdzie płacze że nie mam pieniędzy
Po czwarte ... nie dam Ci satysfakcji i Cię nie obraże
Ps naucz się w czytać ze zrozumieniem a dla całego forum wyjdzie to na zdrowie...
chłop

Post autor: chłop »

czy mi się wydaje czy mała giełda -6 bo kurcze nie mogę doczytać ktoś potwierdzi rzetelnie ???
BRUTAL

Post autor: BRUTAL »

Wtorek -5 dziś -6
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

mytotoksyna1 pisze:
Toksyna co Ty taki zrobiłeś się tolerancyjny dla rządu, zero totalnej krytyki. Do KOD-u też się nie zapisałeś a myślałem że Ty pierwszy z tego forum tam wstąpisz. Pewnie dojna zmiana przekupiła Cię pincet + i teraz siedzisz cicho.

A już tak na serio to nie kupuj już nigdy więcej tej pangi. Pewnie te 40% wody które wylałeś do zlewu było najzdrowsze z tego zakupu.
PO-pulista

turtojs pisze:Stan brakuje Ci seksu chyba :lol: nie rozumiem czego tu nie wierzyć użytkownikowi tukan w wypad na weekend z żoną, przecież to całkiem normalne i nie widać w tym nic nienormalnego czy niemożliwego. Uwierz mi każdy jeden z moich znajomych począwszy od rolników, poprzez mechaników, budowlańców, księgowych itd. byl gdzieś na urlopie w tym roku, ja tez zresztą, ale widzę dla Ciebie to jest coś nienormalnego, żeby chłop że wsi jechał wypocząć. Faktycznie starej daty jesteś :shock:
Tukan nie opuszczaj tego forum z powodu kilku irytujących Cie osobników, piszesz konkretnie tak jak jest i znasz się fachu, dlatego fajnie się to czyta a przy okazji człowiek coś nowego się dowie, także nie rób glupstw i nie wypisuj się stąd :wink:
Daj już spokój Stanowi, przecież to stary PSL-owiec na wszystkim zna się najlepiej. Żaden tam gimbus z Agrofoto nie będzie Go uczył jak się świnie hoduje, a tym bardziej jak ma żyć. Zresztą bez Stana,Toksyny,Barakiego,Maruchy to forum traci swój unikalny klimat,robi się nudne. Dla ich złotych myśli warto tu zaglądać.

Środowa sprzedaż do Dudy vel G 6.40 zł niestety teraz już zjazd do dołu.
PO-pulista

Peron pisze:na wczasy przy produkcji zwierzęcej o cyklu w miarę ciągłym to się jedzie jak się ma ok. 30 lat, jak rodzice są w stanie ogarnąć wszystko przez kilka dni, albo w wielu 50 lat, kiedy dzieci ogarną:)
Po 50 to się jedzie od lekarza do lekarza, ewentualnie na cmentarz wypatrzeć sobie miejsce wiecznego odpoczynku.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

PO-pulista pisze:
mytotoksyna1 pisze:
Toksyna co Ty taki zrobiłeś się tolerancyjny dla rządu, zero totalnej krytyki. Do KOD-u też się nie zapisałeś a myślałem że Ty pierwszy z tego forum tam wstąpisz. Pewnie dojna zmiana przekupiła Cię pincet + i teraz siedzisz cicho.

A już tak na serio to nie kupuj już nigdy więcej tej pangi. Pewnie te 40% wody które wylałeś do zlewu było najzdrowsze z tego zakupu.
Sytuacja sie zmieniła i skrzyklem sie na wiosce i organizujem na wskroś nowoczesną i pragmatyczną partie , która będzie pilnowała porządku , ładu i gospodarki.
Zwać będzie się CCCP.
-chłopy
-chłopy
-chłopy
-patrioty
Nazwę wymyśliła Katarzyna (robi w gminie to i umi pomyśleć).
..o dalszych krokach powiadomie nie bawem.
W naszych szeregach jest już 27 osób .
LukaszBONQ

Post autor: LukaszBONQ »

a choć Wielka ta wasza Kasia?
Awatar użytkownika
Peron

Post autor: Peron »

a co w tym śmiesznego? :)
danielski813

Skoro pracuje w gminie to po znajomości tak więc nie będzie żadnego przełomu kolejna partia jak wszystkie inne
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

tylko żyd towar kitro
krzysieko71

Post autor: krzysieko71 »

Chyba ciężka piątkowa noc była, że dziś tu taka cisza, wszyscy śpią ;D
mat

Post autor: mat »

pewnie już się grodza jak przeczytali ze hodowla będzie karana jak produkcja nielegalnego alkoholu http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/7 ... albo-zadna
mietko75

A gdy chlewnia w miedzy stoi , to jak ją ogrodzić :?: :?: :?: Pana z Parcewa gryzły mniejsze hodowle i wywalczył warunki dla siebie . Wszyscy prawie mu dopingowali ,a teraz będzie wielkie rozczarowanie :oops: :oops:
bizon

Post autor: bizon »

To pewnie trzeba postawić płot na sąsiada placu lub skasować produkcję
wyobraźnia urzędasów nie zna granic
robert0169

Post autor: robert0169 »

https://youtu.be/Ye5URUlrAqg tak sie bawia urzedasy a wy o dupie maryny :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
robert0169

za pare stowek doplat zrobia z was idiotow oszustow i debili :D
robert0169

Awatar użytkownika
mytotoksyna1

robert0169

szarikow bylo trzech :?:
krzywy

Post autor: krzywy »

W ustawie piszą, że na założenie kolczyka 30 dni i na zgłoszenie tego faktu kolejne 7 dni.http://www.arimr.gov.pl/aktualnosci/art ... ierza.html
A GIW pisze, że ' skrócono z 30 do 7 dni termin na zgłaszanie do Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa przez posiadaczy świń zdarzeń powodujących zmniejszenie lub zwiększenie liczby świń w siedzibie stada'
https://www.wetgiw.gov.pl/694---kategor ... awa-z-dnia
Co prawda, świnię trzeba oznakować swoim numerem przed opuszczeniem siedziby stada tatuażem. Jedyny +.
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

mat pisze:pewnie już się grodza jak przeczytali ze hodowla będzie karana jak produkcja nielegalnego alkoholu http://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/7 ... albo-zadna
Duże fermy nie potrzebujo być grodzone i asekurowane ,bo produkujo zdrowo :wink: żywność !!
..a ekologiczne , średnie ,małe i troche większe co dajo jeszcze jak tako wieprzowine to powinni ogrodzić sie podwójnym tzw. pastuchem elektrycznym ,bo po co generować koszty na niepotrzebne oszpecające urok wsi murowane płoty !
..komunisty stawiali wszystko z betonu i żelbetonu - a widzita jak skończyli !! 8)
mietko75

Jeśli te zaostrzenia wejdą w takiej postaci , to nie dość że znikną te gospodarstwa co dozowników do antybiotyków nie posiadają i ich nie stosują , ale i znikną małe masarnie które nie posiadają sprzętu do nastrzykiwań wody i chemii w mięsie . Będzie prawdziwy koniec tego co jeszcze w miarę zdrowe . :cry: :cry: :cry: :cry:
ODPOWIEDZ