FORUM
CENY TRZODY
-
jarekmalina
Re: CENY TRZODY
Elegancko. Z duna za 6 tygodni 200 zł z ogona mi zostanie0909 pisze:Do 5 coraz bliżej panowie
a duny to maja ogony
-
zenekzkition
Ło panie 200 to na jednej połtuszy zostanie
jarekmalina pisze:Elegancko. Z duna za 6 tygodni 200 zł z ogona mi zostanie0909 pisze:Do 5 coraz bliżej panowie
mowie wam ze to zagrywka aby szybko nakupowac warchlakow drogo a pozniej zrobia szybka obnizke iczkwaka sie wam to odbije
za moje koty dają mi 4,50 plus vat narazie wstrzymuje sie poczekam na więcej
no to masz .. tyle że +7 ;pchłop pisze:Mi to nawet 5 mało CHCĘ 7 !!!
aa tak z innej beczki - zastanawiam się właśnie czy hodowcy w strefach mogą kupować prosiaki? bo wywozić świń nie można. A przywieźć kupione poza strefą warchalki ??
Ulan z choinki się urwałeś ?? ?. Świnie ze stref to leżą na Bałkanach w sklepie , nawet i z niebieskiej . Prosięta bez znaczenia skąd , duńskie , niemieckie , holenderskie , Litwa Łotwa i Estonia , Finlandia i każdą inną zaraze możesz wstawiać .
- Wróż Maciej
Za dwie niedzielę to będzie znów0909 pisze:za moje koty dają mi 4,50 plus vat narazie wstrzymuje sie poczekam na więcej
wieprzkow na skupie jak czarnych psuw
hihihiiii
- mytotoksyna1
Małpa w stodole
Siedzi na stole
Mruczy radośnie
Myśli o wiośnie !
To prosiak widzi
Tak sobie szydzi.
Siedzi na stole
Mruczy radośnie
Myśli o wiośnie !
To prosiak widzi
Tak sobie szydzi.
a gadales ze po 3.3 skup hihihihi to daja ci juz 1.2 zl weicej toz to szok !!!0909 pisze:za moje koty dają mi 4,50 plus vat narazie wstrzymuje sie poczekam na więcej
a u nas skupu zamarzły na cenie 3,8
Czy będą chetni na kase za likwidacje tuczników ?
podobno ma być to około 140 zł do sztuki nie oficjalnie dowiedziałem sie
podobno ma być to około 140 zł do sztuki nie oficjalnie dowiedziałem sie
Co znaczy od sztuki? Od stanu średniorocznego? Czy od liczby sprzedanych sztuk w roku (dane za jakiś okres referencyjny)?
do 50 szt rocznie może być wiecej tuczników ale tylko za 50 szt przez trzy lata po 140 zł prawdopodobnie
Wielkopolanin podoba mi się Twój tok myślenia ale niestety nie znam się na rasach kotów
a tak serio takimi rzeczami zajmują się przewodniczący związków zawodowych.
Myślę że podwyżki ceny muszą być bo pomału trzeba robić zapasy na święta a tani produkt
zachęca do kupna.
a tak serio takimi rzeczami zajmują się przewodniczący związków zawodowych.
Myślę że podwyżki ceny muszą być bo pomału trzeba robić zapasy na święta a tani produkt
zachęca do kupna.
Chodzi tylko o wypchanie zachodniego warchlaka bo się duszą!o nic więcej i oczywiście tucznik się kończy zakładom w Polsce to i ci zasmakują swoją pychę.
-
Wielkopolanin
Według mnie to by było rozsądne - duża dopłata, ale do małej ilości sztuk. Może zachęciłoby to tych hobbystów którzy mają pare świń do rezygnacji z chowu. I tak na tym nie zarabiają, zgarną kasę, unikną kłopotów z bioasekuracją. Nie mam nic do nich, w czasach "bezpomorowych" niech sobie hodują, ale doświadczenie uczy, że to głównie w tych gospodarstwach wybuchają ogniska.
- mytotoksyna1
Dzisiaj na zebraniu wiejskim (posumowanie Dokonań burmistrza) zebraliśmy się (było kworum 3 niewiasty i 21 chłopów , wieta jak to na zebraniu).arek pisze:a u nas skupu zamarzły na cenie 3,8
Po zebraniu po owocnych dyskusjach tyczących ceny tucznika w skupie przychylamy sie do tezy ,że Arkadiusz jest bliski prawdy.
Dobrze to by było żeby dzików było tyle żeby za jedzeniem nie wychodziły z lasu
a gospodarstwa powinny być przede wszystkim gospodarstwami rodzinnymi, a nie molochami
bo takie jest najłatwiej przejąć.
a gospodarstwa powinny być przede wszystkim gospodarstwami rodzinnymi, a nie molochami
bo takie jest najłatwiej przejąć.
Co do zmieniających się cen...... Pojawiła się oferta po 4,6 na jutro .... ale uważam, że nie ma się co spieszyć . Poczekam 
u mnie pojawiła się oferta po 4,7 na jutro. Ale niestety jej nie zaakceptowali.
Nie stracisz jak poczekasz.Zakłady z północnych stron powrócą do 5 zł.
Oby...
Oferty oferty ale po ile macie umówione odbiory ? 10 centów poszło w górę a u nas ? 20 gr ?
czego chcesz? Jest pierwiastek? Jest!
-
krzysieko71
obiecują 5,85 zł WBC
-
jarekmalina
Kalkulator w Animexie ponoć teraz schodzi po 6,40, więc jeszcze trochę brakuje 
Ale za 3-4 tygodnie kto wie....
bedzie korekta -jarekmalina pisze:Kalkulator w Animexie ponoć teraz schodzi po 6,40, więc jeszcze trochę brakuje
-
jarekmalina
..przez tydzień..MARTECH pisze:bedzie korekta -jarekmalina pisze:Kalkulator w Animexie ponoć teraz schodzi po 6,40, więc jeszcze trochę brakuje
A później odbicie i w górę...
4,70 plus vat za duna
czyli +10 eurocentów = + 70gr na żywą ???

-
Maciek Vilo
4.7 -1% za 180szt.
[quote="Maciek Vilo"]4.7 -1% za 180szt.[/quote]
No i proszę ..... szkoda tylko że to potrącenie ....
No i proszę ..... szkoda tylko że to potrącenie ....
Dania plus
startowa na jutro +5
warchlak tez plus dun
startowa na jutro +5
warchlak tez plus dun
oszalales agencie ??????0909 pisze:4,70 plus vat za duna
- mytotoksyna1
Polska świnia - 3,80 + 7%.

taka cena za ekologiczne skupowe na spedzie tym hodowca co po 10 szt miesiecznei sprzedja to powinni placic minimum 1 zl wiecej niz za tego naszpikowanego chemia duna !!!mytotoksyna1 pisze:Polska świnia - 3,80 + 7%.
- mytotoksyna1
Pamiętajta ,że wysuszona lucerna , młoda lucerna i koniczyna czerwona , młoda koniczyna w korycie to samo życie. 
Masz rację. Takie mięsko całkiem inaczej smakuje.mat pisze:taka cena za ekologiczne skupowe na spedzie tym hodowca co po 10 szt miesiecznei sprzedja to powinni placic minimum 1 zl wiecej niz za tego naszpikowanego chemia duna !!!mytotoksyna1 pisze:Polska świnia - 3,80 + 7%.
Wczoraj wkurzony sąsiad do mnie przyjechał i mówi, że lokalna ubojnia daje mu 3,80. Nie chcieli skorzystać z mojej wagi najazdowej, która oczywiście ma atest odnowiony zresztą 2 tyg. temu. Powiedziałem, że takie postępowanie mi śmierdzi, a na 50 szt. sporo można stuknąć. Sąsiad podzwonił i przerośnięte poszły w inne miejsce po 4,00 i według mojej wagi. Wygląda na to, że robi się czas sprzedającego. Nie wierzę w to, że podwyżki po to, by kupić warchlaka. To ma krótkie nogi.
jakie ceny za ilość calosamochodowe? Tylko poważnie pisać. Świń mało.
-
jarekmalina
Ja też tak myślę.tukan pisze:Masz rację. Takie mięsko całkiem inaczej smakuje.mat pisze:taka cena za ekologiczne skupowe na spedzie tym hodowca co po 10 szt miesiecznei sprzedja to powinni placic minimum 1 zl wiecej niz za tego naszpikowanego chemia duna !!!mytotoksyna1 pisze:Polska świnia - 3,80 + 7%.
Wczoraj wkurzony sąsiad do mnie przyjechał i mówi, że lokalna ubojnia daje mu 3,80. Nie chcieli skorzystać z mojej wagi najazdowej, która oczywiście ma atest odnowiony zresztą 2 tyg. temu. Powiedziałem, że takie postępowanie mi śmierdzi, a na 50 szt. sporo można stuknąć. Sąsiad podzwonił i przerośnięte poszły w inne miejsce po 4,00 i według mojej wagi. Wygląda na to, że robi się czas sprzedającego. Nie wierzę w to, że podwyżki po to, by kupić warchlaka. To ma krótkie nogi.
Wydaje mi się że cena warchlaka jest zależna od ceny tucznika a nie odwrotnie jak co niektórzy tu pisza.
kolejny plus się szykuje...
czekam na 5 zł z kotkami
zamiast chlewnie stawiać to ja widze ze dobry interes na przechowalni półtusz
zamiast chlewnie stawiać to ja widze ze dobry interes na przechowalni półtusz
Ostatnio zmieniony piątek 09 lut 2018, 12:23 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
i Gebotuf dużo 
-
Wielkopolanin
Pytanie do zorientowanych - co to znaczy, gdy na tej giełdzie jest cena wylicytowana wysoka, a później świnie są nie kupione?
Jeden za 1.49 nie chciał oddać