FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
Gdyby wszyscy zmniejszyli o polowe poglowie loch , to moze wtedy ZM zrozumialyby ze ten import to moze byc drogi .W naszym przypadku zostalo 15 loch do konca MR i jesli ktos nie zechce zawrzec jakiejs sensownej umowy to budynki beda puste staly.
-5 minusssssssssssssssssssssssssssssssssss
TO SKUR...Y !!!!!!
Jeszcze Pani Monika zostawiła ludzi ze świnkami po 170kg także kolorowo !!!!
Wszystko idzie zgodnie z oczekiwaniami przecież ten rok miał być katastrofą cenową , a na początku roku w balona zrobili rolników i cena wystrzeliła po to aby teraz spaść ostroooooooooooooooooooooooo teraz w maju bedzie taniochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa w sklepach
- mytotoksyna1
Jęzor wieprzowy -9,90 zł.0909 pisze:Wszystko idzie zgodnie z oczekiwaniami przecież ten rok miał być katastrofą cenową , a na początku roku w balona zrobili rolników i cena wystrzeliła po to aby teraz spaść ostroooooooooooooooooooooooo teraz w maju bedzie taniochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa w sklepach
Boczek surowy - 14,80 zł.
Ogon od świni od chłopa pańszczyzny , bo z fermy nie dostanieta ogona -8,20zł.
..to za kilogram są ceny.
..gdzie tu taniocha??
Jeśli cena warchlaka szybko nie spadnie to dojdzie do takiego paradoksu, że rolnicy w kolejkach będą się ustawiać po kontrakt a firmy kontraktujace będą spierdala.. Gdzie pieprz rośnie 
3.60 do 4.10 plus vat
kolega ma kontrakt i aby dostać warchlaka czekał w kolejce 5 tygodni
ten paradoks to już jest, znajomy postawił nową chlewnie na ok 600 szt i stoi pusta bo nikt nie chce kontraktu podpisaćlukas1982 pisze:Jeśli cena warchlaka szybko nie spadnie to dojdzie do takiego paradoksu, że rolnicy w kolejkach będą się ustawiać po kontrakt a firmy kontraktujace będą spierdala.. Gdzie pieprz rośnie
a Wipasz oferuje 25 PLN od szt
Są dwie możliwości wytłumaczenia tej sytuacjifix pisze: ten paradoks to już jest, znajomy postawił nową chlewnie na ok 600 szt i stoi pusta bo nikt nie chce kontraktu podpisać
a Wipasz oferuje 25 PLN od szt
Znajomy ma lekko "pod kopułką", żeby postawić chlewnie a nie mieć kapitału na obrót towarem
Znajomy ma stanowczo "pod kopułką" stawiają chlewnię na tylko 600 sztuk
Nie zrozum mnie źle, ale inwestując jakikolwiek kapitał w dzisiejszych czasach trzeba na chłodno podejść do tematu.
Jeśli dalej ten cały śmiechu warty kabaret, który odgrywa się na naszych oczach i co gorsza sami wszyscy w nim uczestniczymy, będzie dalej się kręcił, to wszyscy umoczymy w nim tyłki i wcale do śmiechu mi w tym momencie nie jest.
Warchlak nie prędko stanieje. Duńczycy w obawie przed ASF i ewentulne z tym związane problemy ze zbytem warchlala zamykają cykl u siebie. A krajowych loch to ciagle więcej ubywa jak przybywa.
-
jarekmalina
chłop pisze:TO SKUR...Y !!!!!!
Nie pierwszy raz z reszta!
U mnie w okolicy kontraktowcy sobie chwalą, każdy ogromny kredyt ale mówią że jest kasa. Czy to prawda czy zaklinanie rzeczywistości ? 
- mytotoksyna1
U nas kontraktowcy tylko przeliczają na liczydle wagę ciepłą bitą na wagę żywo świni i powiadają ,że facjaty nigdy bez lustra nie zobaczysz!
Sołtys mówi ,że ten świat tak jest skonstruowany ,że bez lustra swej facjaty nie obaczysz.

Sołtys mówi ,że ten świat tak jest skonstruowany ,że bez lustra swej facjaty nie obaczysz.
4,6 w przeliczeniu na żywą za kilkanaście sztuk. 9 dni temu tyle można było u mnie zgarnąć.
https://www.youtube.com/watch?v=jBHJA98qwmUEmil144 pisze:U mnie w okolicy kontraktowcy sobie chwalą, każdy ogromny kredyt ale mówią że jest kasa. Czy to prawda czy zaklinanie rzeczywistości ?
- mytotoksyna1
Co myślicieli czy cena jeszcze pujdzie w dół
5 x 4,3 21,5 . Pewnie od jutra z 25 groszy .Na Damaslawku moze byc ponizej 3,7 zl .
Według mnie to niema co liczyć na cuda , bo na początku roku pisano, że będzie niedobrze z ceną .Można poszukać na portalu spożywczym czy farmerze co pisano . Wszystko sprawdza sie
Europa zawalona wieprzowiną, Chiny tak samo... Nie ma co liczyć na cuda...
Nie ma na co się oglądać, trzeba brać kilka baniek kredytu i stawiać na kilka tysięcy sztuk. Wtedy może zostanie wypłata. Skala produkcji zrobi swoje.
Nie ma na co się oglądać, trzeba brać kilka baniek kredytu i stawiać na kilka tysięcy sztuk. Wtedy może zostanie wypłata. Skala produkcji zrobi swoje.
Po 300 zl. Za warchlaka płacili a teraz dostaną za tucznika .,,...,...dobry interes lepiej zboże sprzedać i iść do pracy....
Prosięta też stanieją do tej pory były drogieMARTECH pisze:Po 300 zl. Za warchlaka płacili a teraz dostaną za tucznika .,,...,...dobry interes lepiej zboże sprzedać i iść do pracy....
Ciekawe ile dania obniży tucznika i warchlaki???????????
Czegoś nie rozumiem, prawa popytu i podaży mówią jasno i wyraźnie iż towar na który jest zapotrzebowanie i ssanie a obecna cena nie stanowi zapory dla kupujących może jedynie podrożeć. A ty jakieś nowe prawa rynkowe stanowisz.0909 pisze:Prosięta też stanieją do tej pory były drogieMARTECH pisze:Po 300 zl. Za warchlaka płacili a teraz dostaną za tucznika .,,...,...dobry interes lepiej zboże sprzedać i iść do pracy....
Dania, tucznik bez zmian
I co powiecie?
I co powiecie?
warchlak minus dania
dobrze że euro 10 gr więcej stoi niż w zeszłym tygodniu
Cena do bani. Czerwona strefa. Ludzie policje nasyłaja bo im smierdzi. Jest niedobrze
poprzedni tydzien 5,35E
-
Marcin1606
Niebieska 5,2 
-
Marcin1606
Nowy123 pisze:Cena do bani. Czerwona strefa. Ludzie policje nasyłaja bo im smierdzi. Jest niedobrze
A co policja ma tym wspólnego ?
w sumie to nic ale musieli przyjechac skoro było zgłoszenie.
- mytotoksyna1
Z chłopa pańszczyzny robita i robilista idiotę i chochoła.

Masakra 3.50 plus vat
dobrze że nie mam
dobrze że nie mam
U mnie 4,50 plus VAT za 15 szt.
Czy jeszcze pójdzie w dół ??????0909 pisze:Masakra 3.50 plus vat
dobrze że nie mam
już pisałem co będzie w tym rokuMARTECH pisze:Czy jeszcze pójdzie w dół ??????0909 pisze:Masakra 3.50 plus vat
dobrze że nie mam
A wstawiles prosiaki czy dopiero wstawisz?? Kiedy będzie według ciebie najnirzsza cena????0909 pisze:już pisałem co będzie w tym rokuMARTECH pisze:Czy jeszcze pójdzie w dół ??????0909 pisze:Masakra 3.50 plus vat
dobrze że nie mam
A wstawiles prosiaki czy dopiero wstawisz?? Kiedy będzie według ciebie najnirzsza cena????[/quote]
Czytaj moje posty
Czytaj moje posty
A czemu sprzedajecie na wbc ??
Czy u Państwa też zboże zaczyna drożeć ?
A co masz zboże do sprzedania?to na SPRZEDAM ZBOŻE musisz z tym problemem. Dla Ciebie najważniejsze by prosiaka kupić tanio to krzycz tu że tuczniki będą po 2 zeta być może ktoś co ma prosiaka przeczyta Twoją wiedzę cenową.
po 7 zł będąBRUTAL pisze:A co masz zboże do sprzedania?to na SPRZEDAM ZBOŻE musisz z tym problemem. Dla Ciebie najważniejsze by prosiaka kupić tanio to krzycz tu że tuczniki będą po 2 zeta być może ktoś co ma prosiaka przeczyta Twoją wiedzę cenową.
Taką mają nadwyżkę tych świń, że aż prawie wszystkie muszą wykupić. Jak tuczników jest aktualnie dużo to po co kupują
Zboże tanieje ludzie rezygnują ze świń bo obawiają się ASF nakładcze zboża nie kupią bo jadą na gotowcu oj będzie bida dla zbożowców jak mały nie będzie tuczył to paszarnie nisko będą spiewać0909 pisze:Czy u Państwa też zboże zaczyna drożeć ?
- mytotoksyna1
Zrozumta ,że świnia i zboże jadą na tym samym konnym wozie.
Na polach łyso w chlewie pusto.
Na polach gaj w chlewie raj.
Na polach łyso w chlewie pusto.
Na polach gaj w chlewie raj.