FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
- 6 centow to jak za tydzien znowu - 5 ?
Dzisiejszy nspadek to odpowiedź na spadek w ostatnią środę. Za tydzień bez zmian
-
turbogrocho49
z czego to ma spadac
jeszcze zlotowke w dol , wtedy to zrozumiem "po co to"
- mytotoksyna1
0909 pisze:po 7 zł będąBRUTAL pisze:A co masz zboże do sprzedania?to na SPRZEDAM ZBOŻE musisz z tym problemem. Dla Ciebie najważniejsze by prosiaka kupić tanio to krzycz tu że tuczniki będą po 2 zeta być może ktoś co ma prosiaka przeczyta Twoją wiedzę cenową.
....nawet jak tak będziemy pracować https://youtu.be/fPNyH5mYLO0 to po 7 złotych tucznik u nas nie będzie !!
U mnie jest 5 punktów skupu zboża i każdy chce kupić , więc cena jest wysoka pszenżyto 670 płaci skupnik i wywozi z zarobkiem chyba nie dokłada ?
Czy gotowa bedzie taniocha ?
z Ukrainy chyba teraz nie sprowadzą bo ASF
Czy gotowa bedzie taniocha ?
z Ukrainy chyba teraz nie sprowadzą bo ASF
-
turbogrocho49
670 haha ha, agrolok dzisiaj na podworko 620 netto, chyba transport i marza musi byc
-
danielski813
Agent chyba na innej planecie żyje. 670 pewnie po tyle sprzedał bo niedawno za jęczmień kroił coś koło 8 stówek no ale u niego jakość niepowtarzalna. U nas handlarz za psiezyto od 560 do 600 netto dają wiec spokojnie puki co . Gorzej z ceną sekty sojowej bo to już jakiś kosmos...
- mytotoksyna1
Obecnie worek soi chłopu tak kasę doi z portfela ,że ta LALA!!!!
...pytom sie gdzie antymonopolowy użond??
...pytom sie gdzie antymonopolowy użond??
-
krzysieko71
A jęczmień w jakich cenach kupujecie?turbogrocho49 pisze:670 haha ha, agrolok dzisiaj na podworko 620 netto, chyba transport i marza musi byc
Ceny tucznika nie pozwalają by rozpieszczać go jęczmieniem , trzeba stosować tańsze zamienniki

670 jęczmień,650 pszenica,600 pszenżyto wszystko brutto na ręke gotówką , w przeciągu tygodnia przywieźli mi za 35 tysięcy ,zastanawiam się czy niepłacę zadrogo?
Ja mam stałych dostawców od których wybieram kiedy chcę przez cały rok dlatego płacę odpowiednio drożej. U mnie brutto z przywiezieniem : pszenżyto 680, jęczmień - 700, pszenica - 720. Moimi cenami proszę się nie sugerować. Można kupić sporo taniej.
Ja pszenice kupuję po 665-675+wat. Ale od stałych lokalnych rolników (krowiarzy). białka to tam nie brakuje 
0909- sprząta strychy
- stary trik cwaniaków - najpierw się sieje info. a nastepnie ostatnie zmiotki po najlepszej cenie opyla, po ilości wpisów można sądzić że trik nadal działa.
Nie żaden trik zgadzam sie że w lubelskim jest tańsze zboże , ale u nas jest drogie ten co mieszka w pobliżu z 300 metrów od mojej posesji posiada 4 łódki i non stop jeżdżą rolnikom też dostarcza ,a takich jest 5 w okolicy 10 km.
kurników i chlewni u nas w bród. Sory jeszcze jest jeden , który przekształcił młyn gospodarczy w skup zboża i handel na kontrakcie
kurników i chlewni u nas w bród. Sory jeszcze jest jeden , który przekształcił młyn gospodarczy w skup zboża i handel na kontrakcie
-
krzysieko71
Daj namiar na pw , kupię nawet 100 ton.Chrumii pisze:670 jęczmień,650 pszenica,600 pszenżyto wszystko brutto na ręke gotówką , w przeciągu tygodnia przywieźli mi za 35 tysięcy ,zastanawiam się czy niepłacę zadrogo?
- Muchozolali
w polo promocja od poniedialeku lopatka bez kosci 8.99 nic tylko kupowac
http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wa ... ?wlid=2430
Złoty rośnie w silę
Złoty rośnie w silę
Mat jak po 3.5 kupisz od rolnika to i tak droga ta łopatka po 9 zł
w biedronce karkowka bez kosci 8.5
[quote="0909"]http://mojeinwestycje.interia.pl/wal/wal_on/szcz?wlid=2430
Złoty rośnie w silę[/quote
ta o 1-2 gr
Złoty rośnie w silę[/quote
ta o 1-2 gr
- mytotoksyna1
Najważniejszym cenzorem siły gospodarki kraju jest zwykła inflacja waluty.
..kto tego nie pojmuje ma głowę w chmurach.
..kto tego nie pojmuje ma głowę w chmurach.
Ktoś tu już kupił prosięta/warchlaki czy dopiero planuje i agituje?
Lokalni rolnicy wiozą bo wiedzą że kasa na stół.krzysieko71 pisze:Daj namiar na pw , kupię nawet 100 ton.Chrumii pisze:670 jęczmień,650 pszenica,600 pszenżyto wszystko brutto na ręke gotówką , w przeciągu tygodnia przywieźli mi za 35 tysięcy ,zastanawiam się czy niepłacę zadrogo?
-
krzysieko71
Ode mnie w piątek odjechało 260 sztuk więc chyba ludzie wystawiają.Falco pisze:Ktoś tu już kupił prosięta/warchlaki czy dopiero planuje i agituje?
https://www.topagrar.pl/articles/chlewn ... w-chlewni/ Dopiero co pisali o otwarciu tej chlewni. Ciekawe co było przyczyną pożaru.
Jak tak dalej będzie z cenami trzody to tyle chlewni ile rocznie zbudują będzie się palić
kiedyś mniej chlewni pod strzechą plonęło niż w dzisiejszych czasach z niepalnych materiałow , jakoś trza sobie w życiu radzić 
czasami jak czytam te nasze posty to się zastanawiam ile wódki trzeba wypić aby takie pierdoły pisać
arku przeczytaj sobie "ziemie obiecaną"
czytalem
- mytotoksyna1
arek pisze:czytalem
...czytał "Nasza Szkapa" Marii Konopnickiej ?
tez czytalem
- mytotoksyna1
Dwa razy nie mówić ,ale w najbliższym czasie przez kilka tygodni tucznik wyśrubuje cenę na skupie.
Benzyna i olej napędowy drożeje to i Rosja posiadająca duże złoża ropy naftowej poczyni ogromne zakupy mięsa na mistrzostwa świata w nożną piłkę ,ażeby zadowolić kibiców.
Benzyna i olej napędowy drożeje to i Rosja posiadająca duże złoża ropy naftowej poczyni ogromne zakupy mięsa na mistrzostwa świata w nożną piłkę ,ażeby zadowolić kibiców.
Już jedne mistrzostwa miały cenę podnieść tez były liczenie na wzrosty a skończyło sie jak zawszemytotoksyna1 pisze:Dwa razy nie mówić ,ale w najbliższym czasie przez kilka tygodni tucznik wyśrubuje cenę na skupie.
niech tucznik spadnie nawet na 3 zl !!!!!!!! wtedy zobaczymy co bedzie sie dzialo0909 pisze:Już jedne mistrzostwa miały cenę podnieść tez były liczenie na wzrosty a skończyło sie jak zawszemytotoksyna1 pisze:Dwa razy nie mówić ,ale w najbliższym czasie przez kilka tygodni tucznik wyśrubuje cenę na skupie.
Prosiak Niemiecki minus
im bardziej teraz ceny spadają tym bardziej potem będą rosły. Gorzej jak ktoś teraz ma do sprzedania. No i pytanie kiedy nastąpi to odbicie
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
07.05.2018 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
mościbrody przebiły nie tylko samych siebie płacąc za tucznika 100 kg cenę warchlaka .Tak się dzieje jak bankruty są dopuszczone skupować w wymyślonych strefach przez skorumpowanych ludzi.
Agrobiznes :
zboże do góry - tucznik w dół
Jak taka pogoda będzie bez deszczowa to ziarko będzie jeszcze droższe0909 pisze:Agrobiznes :
-
jarekmalina
Ulan pisze:im bardziej teraz ceny spadają tym bardziej potem będą rosły. Gorzej jak ktoś teraz ma do sprzedania. No i pytanie kiedy nastąpi to odbicie
Czerwiec/lipiec to the moon
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
07.05.2018 Ceny skupu tuczników i macior: hodowcy są zdruzgotani, a perspektywy nie najlepsze
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... -najlepsze
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... -najlepsze
-
turbogrocho49
zajebiscie, i nie zanosi sie na podwyzki w tym roku
Teraz schodzą tanie warchlaki kupione 3 miechy temu w lipcu ma być jeszcze taniej.... KL
a były tanie warchlaki w tym roku bo ja sobie nie przypominam
Bylo gdyby porownac do maja ubieglego roku gdy osiagnely maximum 370 netto kosztowal (tucznik poszedl po 5.7)
a w tym roku gdy byla kiszka cenowa w tuczniku to w pierwszych dniach lutego 215 netto spf ( myco i ap12)
Po 4 lutym ceny warchlaka i tucznika wyszczelily
a w tym roku gdy byla kiszka cenowa w tuczniku to w pierwszych dniach lutego 215 netto spf ( myco i ap12)
Po 4 lutym ceny warchlaka i tucznika wyszczelily
- mytotoksyna1
Widzita jak Dania was ustawiła w szeregu na apelu porannym.arek pisze:a były tanie warchlaki w tym roku bo ja sobie nie przypominam
Musita tak tańcować jak duński osesek.
Zrobili majstersztyk bez mydła z FARMERA , hodowcy polskiego!