FORUM
CENY TRZODY
- mytotoksyna1
Re: CENY TRZODY
Panowie szlachta , króle złote teraz w knajpie główne danie to placki kartoflane.
..ten wasz duński kotlet schabowy to jest kupowany tylko przez usilne namowy i jeszcze klient nie ma do tego przekonania i rękoma się zasłania!
..ten wasz duński kotlet schabowy to jest kupowany tylko przez usilne namowy i jeszcze klient nie ma do tego przekonania i rękoma się zasłania!
zostałem wyrolowany przez firmę pośredniczącą w......... z odbiorem tuczników i zostałem z kabanami o wadze śr 140 kg
pozdrawiam wszystkich i proszę o uwagę
szukaj ratunku o Moniki
glos sie do agenta u niego ktos za przerosty dostal 3.5 zeta normalnei zaklady maja super przychody na rolasachmar pisze:zostałem wyrolowany przez firmę pośredniczącą w......... z odbiorem tuczników i zostałem z kabanami o wadze śr 140 kg
140 kg to idzie w 1 klasie
-
jarekmalina
Podejrzewam, że to właśnie ona zostawiła kolegę na lodzie.arek pisze:szukaj ratunku o Moniki
Z resztą nie jego pierwszego.
Zakrzewscy mają widełki wagowe do 120 WBC
Mar podaj publicznie kto taki mądry
też na poniedziałek mam uzgodnione do innego zakładu do 120 kg na wbc, zobaczymy ile będę w plecyjarekmalina pisze:Podejrzewam, że to właśnie ona zostawiła kolegę na lodzie.arek pisze:szukaj ratunku o Moniki
a Pani Monika chciala mi pomóc tylko jeszcze trochę za małe są te świnki dla niejjarekmalina pisze:Podejrzewam, że to właśnie ona zostawiła kolegę na lodzie.arek pisze:szukaj ratunku o Moniki
mar dzieki tak myślałem pisz do mnie na priv może coś pomoge ale dopiero po niedzielimar pisze:a Pani Monika chciala mi pomóc tylko jeszcze trochę za małe są te świnki dla niejjarekmalina pisze:Podejrzewam, że to właśnie ona zostawiła kolegę na lodzie.arek pisze:szukaj ratunku o Moniki
-
jarekmalina
Zwracam honor!mar pisze:a Pani Monika chciala mi pomóc tylko jeszcze trochę za małe są te świnki dla niejjarekmalina pisze:Podejrzewam, że to właśnie ona zostawiła kolegę na lodzie.arek pisze:szukaj ratunku o Moniki
warchlaki +1 ojro
I standardowo tucznik sprzedany tanio a warchlak drożeje , a Polacy szaleją i kupują . Więc tucznik nie musi być drogi bo warchlak schodzi jak ciepłe bułeczki . Hura Duńczycy !chłop pisze:warchlaki +1 ojro
Czy 166 zł za warchlaka 30 kg z dowozem to drogo ? Mój drogi agencie od 2011 roku nie było takiej ceny . Póki co to 3 można kupić za tucznika 105 kg więc nie ierdol głupot. W 2015 roku w listopadzie cena spadła poniżej 4 zł a warchlak był w ok 300 zł. Całkiem możliwe jest to że ten teraz kupiony może być ładnym strzałem przy sprzedaży w lutym , zresztą nikt tego nie wie a już na pewno nie ty.
Przez takich jak Ty i wielu innych cena jest taka a nie inna .Pozdrawiam głupotę , bo nie widzicie innego zajecia jak hodowla tucznikavicia1223 pisze:Czy 166 zł za warchlaka 30 kg z dowozem to drogo ? Mój drogi agencie od 2011 roku nie było takiej ceny . Póki co to 3 można kupić za tucznika 105 kg więc nie ierdol głupot. W 2015 roku w listopadzie cena spadła poniżej 4 zł a warchlak był w ok 300 zł. Całkiem możliwe jest to że ten teraz kupiony może być ładnym strzałem przy sprzedaży w lutym , zresztą nikt tego nie wie a już na pewno nie ty.
Tu na forum jest kilka mądrych ludzi hodowle zmniejszyli i sprzedają dziś zboże gratulacje dla nich
Ostatnio zmieniony piątek 02 lis 2018, 09:09 przez 0909, łącznie zmieniany 1 raz.
Trafiles w srodek tarczy 09 .Gdyby nie takie vicie rozumicie to ZM inaczej rozmawiałyby z rolnikami .Glupota czasem leci a potem spada bo ktos inny stery zabrał .
Propozycja dla takich jak ty vicia1223 budujcie chlewnie , a ci rolnicy co mają zboże wstrzymać sie ze sprzedażą zboże ze dwa lata i zobaczymy co bedzie z ich hodowli
-
LukaszBONQ
propozycja dla autora tych wypocin niedających się czytać - weź najcięższy przedmiot w obejściu jaki tylko dasz radę unieść. I p....j się nim w łeb, jak nie pomoże to drugi raz i trzeci i tak to skutku... Komisje będzie powoływał...
-
danielski813
o ja cie bracie jakie kółko wzajemnej adoracji Stanisław i Agent... Nie sprzedawać zboża ze 2 lata??? to jak nie hodować kabanów i nie sprzedawać zboża to z czego się utrzymać?????? A jak kredyt na budynek dofinansowany przez arimr to co???? Normalnie żal czytać skoro vicia tuczy i mu się opłaca to po co Go od razu krytykować????? Najlepszy i tak jest stanisław od czerwca pisał ż e susza ż rzepak wysechł że zboża usychają że plony tragiczne a tu nagle okazuje się że od żniw sprzedaje a magazyny cały czas pełne normalnie drugi morawiecki popzdrawiam wytrwałych.
jak komuś braknie zboża posiadam 100 ton na sprzedaż jęczmień pszenżyto zapraszam na priv kredytu nie posiadam magazyny mam po trzodzie
czytaj czasami co sam piszesz ,bo 2 posty wcześniej krzyczales żeby kto ma zboże to 2-3lata niech się wstrzymie że sprzedażą,a tu sam składasz ofertę0909 pisze:jak komuś braknie zboża posiadam 100 ton na sprzedaż jęczmień pszenżyto zapraszam na priv kredytu nie posiadam magazyny mam po trzodzie
Chyba moje prognozy się sprawdzają patrząc na aukcję. VICIA rób swoje i nie patrz na to, co niektórzy piszą.vicia1223 pisze:Czy 166 zł za warchlaka 30 kg z dowozem to drogo ? Mój drogi agencie od 2011 roku nie było takiej ceny . Póki co to 3 można kupić za tucznika 105 kg więc nie ierdol głupot. W 2015 roku w listopadzie cena spadła poniżej 4 zł a warchlak był w ok 300 zł. Całkiem możliwe jest to że ten teraz kupiony może być ładnym strzałem przy sprzedaży w lutym , zresztą nikt tego nie wie a już na pewno nie ty.
No to mamy +4.
Mała giełda +4
- Muchozolali
to ile będzie w naszych skupach 
Niemcy na portalu ISN piszą, że Chiny zamierzają ściągać do siebie mięsko poprzez grupę WH ze swoich zakładów znajdujących się w Polsce i Rumunii. Jeśli do tego dojdzie oznaczałoby to wprowadzenie przez Chiny regionalizacji, a wtedy ewentualny pomór w Niemczech nie spowodowałby katastrofy w branży. Do czasu występowania pomoru w Chinach pogłowie tam będzie spadać i dźwigać światowe ceny wieprzowiny, a jak wirus rozleje się na inne kraje azjatyckie typu Wietnam itd. przez najbliższe lata może być fajnie. To są takie moje przemyślenia może trochę życzeniowe ale taki scenariusz jest możliwy. 
Na pewno nie ma podstaw do obniżek. Może zaczną dbać o hodowcę, bo różnie może być z podażą. Niemcy dali sygnał.Muchozolali pisze:to ile będzie w naszych skupach
To Polska rozładowała Belgie górami mięsa i świń a niemcy od nich nie chcieli źywych kupować ze wzgledów bezpieczeństwa i dlatego u niemca troche brakuje a u nas troche za duźo dlatego ubojnie przekładają odbiory.
Tukan scenariusz kreslisz optymistyczny ale nie zapominaj że zanim ASF zrobi spustoszenie w Chinach to prędzej może się to stać u nas
-
krzysieko71
To co panowie, teraz TYLKO w górę? ;D
Parę dni możliwe, kto skorzysta to skorzysta !!!!!!krzysieko71 pisze:To co panowie, teraz TYLKO w górę? ;D
W gore co najwyzej zboza bo swinie to w przyszlą srode pewnie 00 . Rolnictwo to ciezki kawalek chleba ale jak ktos potrafi to mozna .Zeszloroczne zboze jescze nie spasione pewnie starczy na caly rok ,tegorocznego za duzo nie bylo ale ludzie we wsi wyprzedali prawie wszystko , nie ukradlem tylko kupilem po 600-650 netto .Nawozy kupione paliwa zapas jeszcze na caly rok , wszystko obsiane i ubezpieczone . Gdyby liczyc na to co uroslo w tym roku to tylko do roboty wypierdalac albo brac dwa,trzy mln kredytu na duza hodowle i liczyc na Totka . Trzeba sie Modlic sie o zdrowie i pokoj a jeszcze rozum .
Zaraz się okaże ile tuczników jest, bo trochę ludzi pozapisywanych jest w dwóch kolejkach.
Sam mam zapisane w pini i w sokołowie, kto odbierze pierwszy to sprzedam, bo już trochę przerośnięte
Sam mam zapisane w pini i w sokołowie, kto odbierze pierwszy to sprzedam, bo już trochę przerośnięte
Koledzy czy podpisaliscie z zakladem energetycznym stała gwarantowanom cenę za prąd!!!!¡ co o tym mislicie bo mi takie oferty proponują????
jeszcze przedwczoraj bylo ze tylko drozej w tym roku ,oferte mielismy po 5,1 za 2 tys l https://www.money.pl/gielda/surowce/wia ... 20230.html
Zacznij może od ostatniej intencji.Stanislaw pisze:W gore co najwyzej zboza bo swinie to w przyszlą srode pewnie 00 . Rolnictwo to ciezki kawalek chleba ale jak ktos potrafi to mozna .Zeszloroczne zboze jescze nie spasione pewnie starczy na caly rok ,tegorocznego za duzo nie bylo ale ludzie we wsi wyprzedali prawie wszystko , nie ukradlem tylko kupilem po 600-650 netto .Nawozy kupione paliwa zapas jeszcze na caly rok , wszystko obsiane i ubezpieczone . Gdyby liczyc na to co uroslo w tym roku to tylko do roboty wypierdalac albo brac dwa,trzy mln kredytu na duza hodowle i liczyc na Totka . Trzeba sie Modlic sie o zdrowie i pokoj a jeszcze rozum .
- Muchozolali
Każdy bowiem, kto się wywyższa, będzie poniżony, a kto się uniża, będzie wywyższony
wróciłeś z kościoła czy jak
Niemiecki warchlak ponownie +1 na 30 euro.
bylem obejrzec pszenice siana miesiac temu ,w tym roku nie bede pryskal na miotłę , fizycznie jej nie ma .Obok sasiad ma sad , przerazenie prawie wszystkie jablka pod drzewami , z 20% jeszcze wisi ale i te spadna .Jeszcze dwa lata temu chcial mi go sprzedac nawet niedrogo .Juz mialem chęć to wziac ,dobrze ze tego nie zrobilem , w ubieglym roku nic nie bylo z powodu przymrozkow , w tym nikt tego nie chce godnie kupic .Czasem trzeba wyhamowac marzenia .
-
zenekzkition
Wielu na tym forum to typowi "Janusze" jabłka w tym roku tanie to sąsiad nie zarobi ale ja wiedziałem że będą tanie świnie tanie akurat nie kupiłem ale sąsiad ma i sprzeda tanio .zboże akurat nie sprzedałem bo wiedziałem że będzie drogie dopisze jeszcze cenę ze 100 zł większą to się dowartosciuje jak by kto cen nie znał śmiesznie się to czyta:)
A na zbożu jest taka kasa że szok. Raz na 3 lata można zarobić 100 zł na tonie... Stanisławie gratulujemy Ci że jesteś tak przebiegły niczym lisek chytrusek... Ale przestań już opowiadać jaki ty mądry a reszta to bezmyślne d... hodowcy świń.
wasze myslenie jest mi obce .Nawet nie blysnelo mi to co piszecie .Zal mi tych sadownikow , nazapierdalali sie caly rok ,niektorzy nawet podlewali a tu nikt nawet palcem nie kiwnal aby im pomoc, tylko jakies wizje roztaczal jak to dobrze im zaplaci i nic nie zrobil bo "zly obcy kapital sie zmowil przeciw ". To samo z naszymi swinkami nic nie robia tylko jakies promocyjne i swiadectwowe biora , a ze z tuczeniem obcego warchlaka mam zdanie jakie mam .Robcie to sami a slowa nie powiem. A tak nauczyliscie ZM ze moga miec duzo dobrego tucznika bez wysilku i jada po nas pozostalych jak tylko moga .Myslicie ze nie potrafilibysmy tuczyc dunskiego warchlaka ,tylko zastanowcie sie co byloby gdyby wszyscy poszli na latwizne .Niewiem czy potraficie pomyslec w tym kierunku ?
-
zenekzkition
nie każdy musi mieć swoje maciory może jeśli ktoś tuczy świnie to dla czego mu tego zabronić?niektórzy maja inny filar w gospodarstwie np wspomniane sadownictwo i nie maja czasu na produkcje prosiaka a do tuczenia duńczyka bynajmniej w moim gospodarstwie zmusili mnie do tego polscy hodowcy prosiaka którzy sprzedawali mi przebierki a co lepsze tuczyli u siebie. a z dani kiedyś bardziej z holandii przyjezdzał piekny wyrównany towar
Stanisław to troll , żal mi że już nic za nim i nic przed nim . Dobrze że córka mu odpali z tej wypłaty 8 tysięcy na gileta a może wacha się czy iść za 8 do roboty czy maciorze pod ogon zaglądać . 4.4 -1 % jutro . Warchlak kupiony za 225 netto 29 kg przełom lipca/sierpnia
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
05.11.2018 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
-
stan1069@o2.pl
Może i chłopina za dużo narzekavicia1223 pisze:Stanisław to troll , żal mi że już nic za nim i nic przed nim . Dobrze że córka mu odpali z tej wypłaty 8 tysięcy na gileta a może wacha się czy iść za 8 do roboty czy maciorze pod ogon zaglądać . 4.4 -1 % jutro . Warchlak kupiony za 225 netto 29 kg przełom lipca/sierpnia
Ostatnio zmieniony poniedziałek 05 lis 2018, 13:18 przez stan1069@o2.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Muchozolali
Bilans:
koszty:
506,81
zł/szt.
sprzedaż:
544,5
zł/szt.
Różnica:
37,69
zł/szt.