FORUM
CENY TRZODY
Re: CENY TRZODY
2.90 plus vat szokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
A na koniec mojej dyskusji, ostatnie tygodnie na niemieckiej giełdzie niska ale stabilizacja a u nas dolowanie. To kogo obwinicie za to? Brzydal dzisiejszy świat informacji to coś więcej niż TVP czy TVN ,ale wasi guru nie uważają krytyki więc czy to będzie ten dziennikarz czy tamten czy nawet naukowiec z dużym dorobkiem to jak nie będzie po myśli partii to będzie bee. Tkwijcie dalej w swoim przekonaniu o słuszności waszego wodza ,ja nie mam zamiaru kopać się z koniem szkoda tylko że po nowym roku za wlazenie w d...e gornikom zacznę słono płacić za prąd bo mam przemysłowke
Z Polskim weglem jest jak z Polską świnią ,niby go mamy ,ale importujemy prawie 50 % zapotrzebowania gospodarki i to od kogo ?? od naszego najwiekszego wroga rosji
a premier wychodzi i pier..li coś w tvpis o naszej niezależności energetycznej ,rosja zamyka kurek z gazem pociągi z węglem leżymy i kiczymy jak te nasze resztki świń polskich co zostały
Głupoty pisze sz jak zwykle....0909 pisze:2.90 plus vat szokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
3,80 +VAT 72szt.
PiS twierdzi ze tyle VATu nakradli [300mld] POwcy . Kuzwa maja US ,wszystko wiedza a gdzie te aresztowania i konfiskaty mienia .Ja jako Stanislaw dostalem dotacje na przydomowa oczyszczalnie sciekow i niezglosilem tego w US [nie musialem nic zaplacic ] tlumaczylem sie z tego powodu kilkukrotnie , musialem skorzystac z pomocy prawnika aby sie jakos obronic . Pisalem jakies oswiadczenia , szczytem hipokryzji bylo oswiadczenie o jakims" czynnym żalu ".Propaganda z Polakami daleko nie zajada ,moze kilka % im uwierzy .W ubieglym tygodniu bylem w lubelskim Hrubieszowie i niedowierzalem jak Polacy za PO rozbudowali drogi .Obwodnica Lublina zrobila na mnie najwieksze wrazenie .Moja droga do Wagrowca jest najgorsza z drog ktore widzialem [ wojewodzka i powiatowa]i PiS ja flekuje od 3 lat ,a powiatowa to nic nie robia traktorem to 10 km na godz .Kolo mnie jest postawionych ponad 100 wiatrakow [ ktorym bylem przeciwny].Przyczynilem sie w zablokowaniu budowy kilku w moim bezposrednim sasiedztwie ale jak slysze ze beda rozbierac te ktore stoja to sobie mysle jakim trzeba byc idiota aby nisczyc cos czego sie samemu nie wybudowalo .
Nie wiem czy nasze kopalnie są w stanie dostarczyć 100% towaru. Być może gdyby PO rządzili jeszcze 4 lata to by resztę pozamykali
. Widzę że niektórym pasuje abyśmy byli wasalem szkopow. A co do wyborów. Są inne opcje polityczne niż tylko poko i pis. Zachęcam do głosowania na mniejsze partie 
A gdy będzie rządził PIS to za 5 lat za prąd będziemy płacić 100% więcej bo niszczą rozwój OZE. W tym kierunku idzie świat, nikt tego nie zatrzyma. nie mieszkamy w Bangladeszu tylko w Polsce i jesteśmy w Unii i mamy przepisy jakie mamy i nawet żeby Jarek z Mateuszem się skichali to nikt ich nie słucha.lukas1982 pisze:Nie wiem czy nasze kopalnie są w stanie dostarczyć 100% towaru. Być może gdyby PO rządzili jeszcze 4 lata to by resztę pozamykali. Widzę że niektórym pasuje abyśmy byli wasalem szkopow. A co do wyborów. Są inne opcje polityczne niż tylko poko i pis. Zachęcam do głosowania na mniejsze partie
Zobaczycie że Ci co przyjdą po PIS;ie to qrwa z papci wyskoczą jak zobaczą dziurę w budżecie i niech mi nikt nie pierdoli że ściągalność Vat, że gospodarka zapierdala itd. Na takie duże programy socjalne jak obecnie po prostu nas nie stać!!! Były pieniądze na Caracale 30 mld? Gdzie to jest? Nawet jeśli te śmigłowce z jakiś względów nie "pasowały" to co się qrde stało z pieniędzmi na nie? PiS zarzuca Tuskowi, że trwonił, że ośmiorniczki itd. Pewnie że opierdolili coś dla siebie przy tych wszystkich inwestycjach związanych z mistrzostwami w piłce, przy budowie infrastruktury drogowej. Nie oszukujmy się qrwa, jadę do Świecka w 2 godziny!!! A nie 5!!! A Ci od PiS co zrobili? program budowy mostów, program przekopania mierzei. 19 mld na kościół (celowo z małej) w Polsce wyłożyli bo ten im kampanię robi z ambony!!! Polska wstała wreszcie z kolan?!?! A wszyscy klęczą u Rydzyka?!?! BYli już tacy co tylko plany przygotowywali i przy pomocy mediów swoją chwałę budowali.
CHŁOPY QRWA; KORYTO SIĘ NIE ZMIENIŁO, ŚWINIE SIĘ ZMIENIŁY.
Jak zobaczycie w przyszłym roku tych w garniturkach z teczkami, ulotkami, że są tacy zajebiści i że jak wygrają te wybory to będzie cud, miód i orzeszki, to kopa w dupę i psami poszczuć.
Cena do dupy i się trzyma 3,7-3,8 tak że agent pierdoli lepiej niż paski na TVP Info. Żeby była jasność TVN nie oglądam.
Podpowiedzcie jeszcze; jest szansa wywinąć się ze świń, względem zobowiązań wynikających z zawarcia umowy z ARiMR z programu Modernizacja. Dodam tylko, że inwestycja nie była związana z hodowlą tyle, że w tym biznes planie na 5 lat figurowała hodowla trzody. Jakieś tam pkt za trzodę były wtedy. Mój dobry kolega ma w *** poważny kłopot, nakupił sprzętu w 2015r. a obecnie został sam z 3 dzieci na gospodarstwie.
Jak zobaczycie w przyszłym roku tych w garniturkach z teczkami, ulotkami, że są tacy zajebiści i że jak wygrają te wybory to będzie cud, miód i orzeszki, to kopa w dupę i psami poszczuć.
Cena do dupy i się trzyma 3,7-3,8 tak że agent pierdoli lepiej niż paski na TVP Info. Żeby była jasność TVN nie oglądam.
Podpowiedzcie jeszcze; jest szansa wywinąć się ze świń, względem zobowiązań wynikających z zawarcia umowy z ARiMR z programu Modernizacja. Dodam tylko, że inwestycja nie była związana z hodowlą tyle, że w tym biznes planie na 5 lat figurowała hodowla trzody. Jakieś tam pkt za trzodę były wtedy. Mój dobry kolega ma w *** poważny kłopot, nakupił sprzętu w 2015r. a obecnie został sam z 3 dzieci na gospodarstwie.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
10.12.2018 Aktualne ceny skupu trzody chlewnej w Polsce:
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/tuczniki
https://www.cenyrolnicze.pl/trzoda-chlewna/maciory
U mnie w mięsnym KOŚCI staniały z 4,50zł na 3,80zł K...wa przecena
W telewizji przed chwilą tuż po AGROBIZNESIE chyba żeby nas rolników Wk..ć w Kauflandzie łopatka 7,90zł 1kg
W telewizji przed chwilą tuż po AGROBIZNESIE chyba żeby nas rolników Wk..ć w Kauflandzie łopatka 7,90zł 1kg
- mytotoksyna1
Należy Ci się wielki udziec pieczony z dzika (wcześniej zapeklowany w serwatce przez 10 dni) + duży dzban samogonu !MekkaB pisze:Zobaczycie że Ci co przyjdą po PIS;ie to qrwa z papci wyskoczą jak zobaczą dziurę w budżecie i niech mi nikt nie pierdoli że ściągalność Vat, że gospodarka zapierdala itd. Na takie duże programy socjalne jak obecnie po prostu nas nie stać!!! Były pieniądze na Caracale 30 mld? Gdzie to jest? Nawet jeśli te śmigłowce z jakiś względów nie "pasowały" to co się qrde stało z pieniędzmi na nie? PiS zarzuca Tuskowi, że trwonił, że ośmiorniczki itd. Pewnie że opierdolili coś dla siebie przy tych wszystkich inwestycjach związanych z mistrzostwami w piłce, przy budowie infrastruktury drogowej. Nie oszukujmy się qrwa, jadę do Świecka w 2 godziny!!! A nie 5!!! A Ci od PiS co zrobili? program budowy mostów, program przekopania mierzei. 19 mld na kościół (celowo z małej) w Polsce wyłożyli bo ten im kampanię robi z ambony!!! Polska wstała wreszcie z kolan?!?! A wszyscy klęczą u Rydzyka?!?! BYli już tacy co tylko plany przygotowywali i przy pomocy mediów swoją chwałę budowali.
Mekka jeśli cel tzw operacji nie był związany z produkcją zwierzęcą, to z całą pewnością uda Ci się wymiksować z utrzymywania trzody. Niemniej najlepiej będzie, jeśli skontaktujesz się z prowadzącym Twoją sprawę w ARIMR, ponieważ w grę mogą wchodzić również niuanse związane z gva jeśli ów miałeś w planie rozwoju.
No Mekka próbowałem moją wypowiedz ubrać w bardziej wyważone zdania ale Twoja mi się lepiej podoba tylko do ilu to dotrze i co się jeszcze musi zdarzyc żeby ludzie zrozumieli
Mekka ciężki temat aby dobrowolnie się wywinąc z tych blondyn. Ile Ci czasu jeszcze zostało wg tej umowy? Nie wiem jakby podeszli do tego gdybyś brakujące DJP uzupełnił bydłem ale wątpię aby to przeszło.
Gwoli jasności to moje a raczej żony świnki jeszcze są utrzymywane i na razie będą. Problem ma kumpel. Żona mu się tak pochorował, że masakra (psychicznie) mieszka u swoich rodziców bo zagrożone było bezpieczeństwo dzieci. Z leczeniem też jest problem bo raz chcę a zaraz nie. Ze szpitala uciekała już kilka razy... szkoda gadać. Jestem u jego dzieciaczka ojcem chrzestnym. Sam nie ma głowy tego wszystkiego ogarnąć tym bardziej że najmłodsze ma 7 latek i potrzebuję mnóstwa uwagi. Próbowaliśmy przez prywatny ośrodek doradztwa, powiedzieli, że *** i trzodę trzeba czymś zastąpić. Inna produkcja zwierzęca nie wchodzi w grę. Wyliczyli dodatkowe 40 ha dzierżawy i to albo pszenica albo qq na ziarno. No qrde na Wlkp dostać tyle dzierżawy to niemożliwe. No chcę mi się wierzyć, że nie można tego zobowiązania obejść. Umowa z ARiMR była zawierana w czerwcu 2015r. Potwierdzona choroba współmałżonka, jeśli nie jest śmiertelna też nic nie da. Qrwa alergie na zboża ma dostać czo co? Wtedy nie będzie mogła wchodzić do chlewni, paszarni.
-
mateuszkonrad
- Kontakt:
10.12.2018 Ceny skupu tuczników i macior: niekończąca się seria obniżek
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... ia-obnizek
https://www.cenyrolnicze.pl/wiadomosci/ ... ia-obnizek
Czy to prawda że będzie minus ?
-
zenekzkition
tak mówia miejmy nadzieje ze nie
Pewnie obniżą na święta, co im zależy. Niech się frajery bujają z towarem.
- mytotoksyna1
Teraz pół Polski zjedzie ze świata do Polski na wigilijną wieczerze to na obniżki ceny świni nie wierzę. 
Płakać się chce!!!!!!!!!!!!! Lokalna ubojnia która robi b.dobre wyroby 4.3netto ale skup skromny ok 60szt tygodniowo a zapisy ma już do końca lutego.pozostali od 3.5 -4.1 netto i też skup ograniczony
A w moich stronach kolega miał odległy termin i do niego zadzwonili, że chcą już. Myślę, że w wielu przypadkach zapisy na sprzedaż to forma wywołania paniki na rynku. Wiadomo, że Belgia wypycha wszelkie zapasy, bo jakby okazało się że pomór pojawi się na jakiejś fermie to zostaną objęci strefą i można zapomnieć o ulokowaniu nadwyżek na unijnym rynku. Te zapasy kończą się i nasze zakłady będą potrzebowały więcej rodzimego surowca. Rozmawiałem z pewną zorientowaną osobą. Pytałem czemu niemiecki warchlak drożeje choć tucznik stoi. U nich w firmie jest przekonanie, że cena ruszy od połowy stycznia. Chciałbym w to wierzyć .TJ pisze:Płakać się chce!!!!!!!!!!!!! Lokalna ubojnia która robi b.dobre wyroby 4.3netto ale skup skromny ok 60szt tygodniowo a zapisy ma już do końca lutego.pozostali od 3.5 -4.1 netto i też skup ograniczony
0909. Ja obstawiam, że jutro nie będzie spadku. Na jutro wyjściowa 5 gr. więcej niż 3 tyg. temu , czyli 5,40 za 105 szt. a że tydzień przetrzymałem, bo inni mieli cięższe i zrezygnowałem ze sprzedaży to przy większej wadze nadal malutki plusik na chlebek jeszcze zostanie. Jest cienizna ale jeszcze trochę i będzie lepiej, a ty 0909 nie wprowadzaj czarnowidztwa. Przez takich jak Ty ci co mają małe ilości oddają świnie za bezcen. Jak rano możesz patrzeć w lustro? Wprowadzasz atmosferę beznadziei.
Jeśli jutro będzie obniżka to chyba dlatego, że u nas i w Niemczech każdy śpieszy się, by sprzedać jeszcze w grudniu, bo co to będzie w styczniu. Wiele razy bywało, że styczeń przynosił podwyżki z powodu braku surowca. Może i tym razem też tak będzie, ale to jest tyko moje zdanie.
gdzieś od połowy września nie szło sprzedać warchlaka
-
turbogrocho49
nie szlo sprzedac? to co maciorom korki w dupe wkladali, co sie urodziło to sie i tuczy
w tym roku wiekszosc zakladow nie bedzie pracowac miedzy swietami a Sylwestrem a wiec musza to nadrobic teraz .
Poczciwy Stanisławie nic bardziej mylnego z tym nadrabianiem, raczej ograniczają uboje teraz
-
turbogrocho49
ida ostre podwyzki wieprzowina wystrzelila na giełdach o 25% do gory, dzisiejsza aukcja będzie ciekawa
-
LukaszBONQ
ostatnie dwa latatukan pisze:Jeśli jutro będzie obniżka to chyba dlatego, że u nas i w Niemczech każdy śpieszy się, by sprzedać jeszcze w grudniu, bo co to będzie w styczniu. Wiele razy bywało, że styczeń przynosił podwyżki z powodu braku surowca. Może i tym razem też tak będzie, ale to jest tyko moje zdanie.
oczywista oczywistośćturbogrocho49 pisze:nie szlo sprzedac? to co maciorom korki w dupe wkladali, co sie urodziło to sie i tuczy
W marketach nadal promocja karkówka pl, szynka da de i schab dk wszystko poniżej 10. Sprzedawcy marzeń wieszcza podwyżki na stycznia. W styczniu przesuną na marzec. Wkoncu kiedyś trafia.
Taki miałeś sen ?turbogrocho49 pisze:ida ostre podwyzki wieprzowina wystrzelila na giełdach o 25% do gory, dzisiejsza aukcja będzie ciekawa
https://www.3trzy3.pl/rynki_i_ceny/
Żeby Niemcy nie obniżyli tylko
-
jarekmalina
Coś ostatnio wszędzie głośno o tych obiecankach Pana ministra.
Może coś z tego będzie..
Może coś z tego będzie..
a co obiecal
na razie ze opodatkuje tucz uslugowy 23% vatem
To mają być podwyżki ?
kto ma racje ?
Szczekać tylko co nie którzy potrafią sory za wyraz ale mi też nie filtrujecie słów
https://isn-schweineboerse.de/Auktion/Auktionshaus.aspx
kto ma racje ?
Szczekać tylko co nie którzy potrafią sory za wyraz ale mi też nie filtrujecie słów
https://isn-schweineboerse.de/Auktion/Auktionshaus.aspx
- Wróż Maciej
czy to nocom czy za dnia
rację miewam tylko jaaaaaa
Miałeś rację. Skala obniżki poraża. Boję się myśleć co będzie jutro.0909 pisze:minus 1
to jest chore to wychodzi skutek modernizacji ze środków UE Niby gratisowa kasatukan pisze:Miałeś rację. Skala obniżki poraża. Boję się myśleć co będzie jutro.0909 pisze:minus 1
tukan ty nie myśl co będzie jutro ty raczej myśl co będzie wiosna
-
robert0169
jest plus 4.4 i vat
jes jes jes
Dobrze czujesz sie ?robert0169 pisze:jest plus 4.4 i vatjes jes jes
ile masz na sprzedanie ?
Przecież ta giełda ma się nijak do naszych cen, więc po co takie podniecenie... nie wiem...
Cenę dyktuje w Polsce Animex i Kutno i to im dziękujcie. Ja nigdy im nie sprzedałem i nie sprzedam, Wam polecam to samo i zobaczycie jak cena pójdzie do góry. Wystarczą 2 tygodnie. Jak macie sprzedajcie komu innemu.
Cenę dyktuje w Polsce Animex i Kutno i to im dziękujcie. Ja nigdy im nie sprzedałem i nie sprzedam, Wam polecam to samo i zobaczycie jak cena pójdzie do góry. Wystarczą 2 tygodnie. Jak macie sprzedajcie komu innemu.
Też do nich nie sprzedaje ale powiedz kto weźmie ok 30tyś świń dziennie bo tyle te zakłady biją ????
- mytotoksyna1
Minus pionowy i minus poziomy i plusik utworzony.robert0169 pisze:jest plus 4.4 i vatjes jes jes
- mytotoksyna1
Pies ogonem merda , a pańskie oko patrzy na Maroko.Wróż Maciej pisze:czy to nocom czy za dnia
Tam jest dużo słońca i ze świniami spoko.
Nie bój się!chłop pisze:Też do nich nie sprzedaje ale powiedz kto weźmie ok 30tyś świń dziennie bo tyle te zakłady biją ????