FORUM
CENY TRZODY
jak 4,7 to dobra cena. Czyli podobnie jak przed rokiem cena nie spadła za swiniaki. Ja sprzedałem przed świętami w trybie pilnym 32 sztuki po 4,8 plus VAT bez strączki. Zaznaczam, że miałem farta, ubojnia, do której sprzedałem ubija tylko swoje sztuki na półtusze i brakło im pare sztuk, wiec zadzwonili. Normalna cena wtedy 4,5.
I teraz najwazniejsze: pieniądze wpłyneły pare dni temu na konto. Ufffff
I teraz najwazniejsze: pieniądze wpłyneły pare dni temu na konto. Ufffff

-
Re: pomocy
KOLEDZY DAWNO NJE PISAŁEM ,ALE JAK CZYTAM TAKIE RZECZY TO MYŚLĘ ŻE MENTALNOŚĆ LUDZI NA WSI SIE NIE ZMIENI ,(TATA MIAŁ TO JA TEŻ ) .KOLEGO DOBRA RADA DLA CIEBIE ,NIE BAW SIĘ W ROLNICTWO , TAM NIE MA PIENIĘDZY .WKŁADANIE PIENIĘDZY CIĘŻKO ZAROBIONYCH W JAKIEJŚ FIRMIE W ROLNICTWO TO DURNOTA .POMYŚLISZ ŻE KTOŚ NIE UMIE LICZYĆ ALBO PLANOWAĆ ,NIESYETY TO NIE JEST TAK .ZROBIŁEM TAKI SAM INTERES JAK TY PLANUJESZ .SIEDEM LAT TEMU KUPIŁEM PARĘ PROSIAKÓW ,POWIELAŁEM TO, NIE KORZYSTAŁEM Z PROFITÓW PAKOWAŁEM I PAKOWAŁEM !!!.CZTERY LATA TEMU PODJOŁEM DECYZJĘ ŻE POSTAWIĘ NOWĄ CHLEWNIE DLA MACIOR I STWORZĘ MAŁE STADKO W CYKLU ZAMKNIĘTYM 700 SZTUK I TO MI STARCZY. OCZYWIŚCIE WSPARŁEM SIĘ KREDYTEM .PO KRÓTKIM CZASIE OKAZAŁO SIE ŻE NIEDŁUGO TRZEBA BYŁO CZEKAĆ ZA ŚWIŃSKIM DOŁKIEM A DALEJ WSZYSCY ZNAJĄ HISTORIĘ.DZIŚ CHĘTNIE WYDZIERŻAWIE PRAWIE NOWE BUDYNKI W PEŁNI WYPOSARZONE. MYŚLĘ ŻE WEŹMIESZ TO SOBIE PRZEMYŚLISZ .POZDRAWIAM.goly pisze:panowie jestem młodym rolnikiem własciwie ,ojciec kiedys miał hodowle ale to było 20 lat temu , co prawda mam pewne pomysły ale chciałem prosic o podpowiedz czy 40 szt na poczatek wystarczy na zakup 80 po odchowaniu pierwszej parti ,mam stała prace jest z czego pomóc jakby co

Rolnik krowy doi ,mleczarnia rolnika,
mleczarnie hurtownik,detal hurtownika.
Każdy towar knoci,coś tam dosypuje,
z tego najważniejsze-że pięknie pakuje.
W tym łańcuszku rolnik i klient jest głupi,
rolnik mu nie sprzeda-a klient nie kupi.
Treść powyższego tekstu własnością ~czajka0 , 06.01.2009 09:27
W 100% prawda!!!
mleczarnie hurtownik,detal hurtownika.
Każdy towar knoci,coś tam dosypuje,
z tego najważniejsze-że pięknie pakuje.
W tym łańcuszku rolnik i klient jest głupi,
rolnik mu nie sprzeda-a klient nie kupi.
Treść powyższego tekstu własnością ~czajka0 , 06.01.2009 09:27
W 100% prawda!!!
-
- marek mokwa
- Kontakt:
-
ceny
Cześć jestem nowy...
Czytam Was juz od pewnego czasu, chciałbym się podzielić informacjami z mojego regionu. Jestem z woj. łódzkiego.
Ceny tucznika żywej wagi 4,30 w detalu, a na pocieszenie przy wiekszej partii 4,40 + VAT... Chciałem sie spytać o cene prosiaka w waszej okolicy.
Pozdrowienia
Czytam Was juz od pewnego czasu, chciałbym się podzielić informacjami z mojego regionu. Jestem z woj. łódzkiego.
Ceny tucznika żywej wagi 4,30 w detalu, a na pocieszenie przy wiekszej partii 4,40 + VAT... Chciałem sie spytać o cene prosiaka w waszej okolicy.
Pozdrowienia
PANIE KOSES PROSZE ZWROCIC UWAGE NA TO ZE WSZYSTKIE MOJE POSTY SĄ PISANE DUZYMI LITERAMI A NA TYM FORUM WYPOWIADAM SIE OD POCZĄTKU JEGO ISTNIENIA. DODAM TEZ ZE NIEMAM OCHOTY ZMIENIAC SWOJEGO PISMA TYLKO DLATEGO ZE SIE TO KOMUS NIEPODOBA. JEZELI PRZESZKADZAJĄ PANU MOJE POSTY TO PROSZE ICH NIE CZYTAC.
I TO BY BYLO NA TYLE CO MAM DO POWIEDZENIA NA TEN TEMAT.
I TO BY BYLO NA TYLE CO MAM DO POWIEDZENIA NA TEN TEMAT.
Ponawiam pytnie do BOBOgrysza03 pisze:Bobo powiedz lepiej jaką masz wydajność w Łukoeie to tak nie bedzie kolorowoBobo pisze:Liczyłem z ojcem to po dodaniu wszystkich premii jakie otrzymuje dzięki umowie to wychodzi 6.40 za E. Nikt nie wie co sie dzieje, styczeń a tu swinie lecą w gore.. Koniec swiata...:PP