CENY TRZODY

Rob
Posty: 115
Rejestracja: niedziela 03 cze 2007, 10:08

Post autor: Rob »

s 6,90 + vat e 6,80 vat
Rob
Posty: 115
Rejestracja: niedziela 03 cze 2007, 10:08

Post autor: Rob »

e 6,80 + vat
adam k
Posty: 23
Rejestracja: środa 20 cze 2007, 10:13

Post autor: adam k »

panowie 5,40 +VAT za żywą to było 2 i pół tygodnia temu.Łódzkie
Kasia i Paweł
Posty: 279
Rejestracja: niedziela 14 cze 2009, 20:26

Post autor: Kasia i Paweł »

adam k pisze:panowie 5,40 +VAT za żywą to było 2 i pół tygodnia temu.Łódzkie
Adamie gdzie sprzedałeś swoją trzodę w takiej cenie, bo ja mieszkam na granicy trzech województw (łódzkie, opolskie, śląskie) i o takiej cenie nie słyszałam. Jak dasz mi namiary na tego kupca to chętnie nawiąże z nim współpracę. :wink:
stary11
Posty: 16
Rejestracja: czwartek 25 cze 2009, 20:35

Post autor: stary11 »

Panowie,jaka jest cena tucznika na dziś w województwie łódzkim??? Z gory dziekuje.
Kasia i Paweł
Posty: 279
Rejestracja: niedziela 14 cze 2009, 20:26

Post autor: Kasia i Paweł »

stary11 PANIE też uczestniczą w tym forum!!! :evil: :wink:
tomek majos
Posty: 108
Rejestracja: wtorek 22 kwie 2008, 18:56

Post autor: tomek majos »

ja rówinież jestem z łódzkiego i potwierdzę cena 5,3 jest realna jutro sprzedaje
stary11
Posty: 16
Rejestracja: czwartek 25 cze 2009, 20:35

Post autor: stary11 »

Tak, masz rację! Przepraszam Panie, jestem na tym forum od niedawna.
Kasia i Paweł
Posty: 279
Rejestracja: niedziela 14 cze 2009, 20:26

Post autor: Kasia i Paweł »

Proszę napiszcie komu sprzedajecie w woj. łódzkim i czy to jest dobry płatnik. Mam do sprzedania kilkadziesiąt sztuk i chciałabym zrobić dobry interes, bo u nas wciąż tylko 5zł + Vat.
tomek majos
Posty: 108
Rejestracja: wtorek 22 kwie 2008, 18:56

Post autor: tomek majos »

kasia i paweł macie wiadomość w prywatnych
stary11
Posty: 16
Rejestracja: czwartek 25 cze 2009, 20:35

Post autor: stary11 »

kasia i paweł w łódzkim ubojnie prowadzą same bystrzaki płacom za towar iak imsię podoba wzależności ile masz sztuk i iakie cena 5 do 5.5 zł
tomek majos
Posty: 108
Rejestracja: wtorek 22 kwie 2008, 18:56

Post autor: tomek majos »

stary 11 oceniasz wszystkie zakłady w całym województwie a jestem przekonany ze wszystkich nie znasz pamiętaj nie każdy adolf jest faszystom
siwy28
Posty: 34
Rejestracja: wtorek 29 maja 2007, 19:56

Duda

Post autor: siwy28 »

PKM Duda E 6.80 jutro
Awatar użytkownika
monikaa
Posty: 2117
Rejestracja: poniedziałek 03 wrz 2007, 19:31

Post autor: monikaa »

nie pisalam w piatek, ale aktualna Holandia 1,20-1,22 euro
Bobo
Posty: 813
Rejestracja: sobota 15 mar 2008, 20:20
Lokalizacja: Lubelskie

Post autor: Bobo »

Łuków 4.90 z vatem
asz52
Posty: 187
Rejestracja: wtorek 16 gru 2008, 22:44

Post autor: asz52 »

Niemcy 1.24 Eu za żywš
werkaa
Posty: 13
Rejestracja: środa 01 sie 2007, 14:26

Post autor: werkaa »

5,4+vat żywa
Mariusz1986
Posty: 181
Rejestracja: poniedziałek 24 mar 2008, 14:34
Lokalizacja: łodzkie

Post autor: Mariusz1986 »

5,00 zl plus wat od tygodnia
Kasia i Paweł
Posty: 279
Rejestracja: niedziela 14 cze 2009, 20:26

Post autor: Kasia i Paweł »

Dzisiaj u nas 5,10 + Vat - coś się ruszyło!
stary11
Posty: 16
Rejestracja: czwartek 25 cze 2009, 20:35

Post autor: stary11 »

to prawda cena za mięsne dochdzi 5'7 plus wat drodzy państwo co wicie onowym zakładzie mięsnym pinipolo koło kutna ma ruszyć od nowego roku czy to prawda pozdrawiam
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236
Posty: 711
Rejestracja: wtorek 25 mar 2008, 19:41
Lokalizacja: Śląskie

Post autor: WOJCIECH1236 »

wczoraj wystawiłem fakture na 5,60 zł + VAT na żywą wage, woj. sląskie
andre
Posty: 1809
Rejestracja: wtorek 20 lis 2007, 22:17
Lokalizacja: wielkopolska

Post autor: andre »

na jutro 6,9 za E netto
WACEK
Posty: 56
Rejestracja: sobota 02 lut 2008, 21:47
Lokalizacja: wielkopolskie

Pini Polonia

Post autor: WACEK »

No właśnie - co słyszeliście o Pini Polonia w Kutnie?????
Blazej
Posty: 605
Rejestracja: niedziela 05 sie 2007, 15:14
Lokalizacja: woj. lodzkie

Post autor: Blazej »

Maciory 3.20 zł
Awatar użytkownika
Muchozolali
Posty: 3339
Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2007, 22:17

Post autor: Muchozolali »

wiem tyle
ze bedzie przerób 8000szt
i strajki zamist w grąbkowie
beda teraz w kutnie

poz
Awatar użytkownika
Muchozolali
Posty: 3339
Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2007, 22:17

Post autor: Muchozolali »

Blazej pisze:Maciory 3.20 zł
ale tanocha

maciora powina kosztowac tak 4
prosiaq
Posty: 267
Rejestracja: poniedziałek 30 mar 2009, 06:43

pini polonia

Post autor: prosiaq »

stary11
Posty: 16
Rejestracja: czwartek 25 cze 2009, 20:35

Post autor: stary11 »

taki dóży zakład jak ruszy będzie dyktował ceny byćmoże że wykończy te małe ubojnie albo nabierze towaru na parę milionów izniknie
arek
Posty: 4704
Rejestracja: piątek 01 cze 2007, 23:58
Lokalizacja: kuj-pom

Post autor: arek »

ciekawe kto przeciera oczy ze zdziwienie bo chyba nie rolnicy
Awatar użytkownika
JUREK
Posty: 661
Rejestracja: czwartek 24 maja 2007, 21:32
Lokalizacja: ŁÓDZKIE

Post autor: JUREK »

zakłady przecieraja oczy
wiem bo mieszkam 20 km od tego zakładu, ktory powstanie
bardzo dobrze , ze powstaje to bedzie bardzo duzy zaklad
okolo 3h pod dachem
Awatar użytkownika
lukas1982
Posty: 3752
Rejestracja: poniedziałek 10 mar 2008, 13:04

Post autor: lukas1982 »

Panowie a jak Wy postrzegacie tego newsa?? Ja myślę iż niewiele się zmieni tylko teraz zamiast ceny Dudy na rynku będzie obowiązywać cena dyktowana przez pini Polonia (fajna nazwa ;))
arek
Posty: 4704
Rejestracja: piątek 01 cze 2007, 23:58
Lokalizacja: kuj-pom

Post autor: arek »

zawsze to dwa zaklady a nie jeden monopolista
Awatar użytkownika
jagienka
Posty: 451
Rejestracja: środa 04 lut 2009, 14:26
Lokalizacja: cała Polska

Post autor: jagienka »

ja obawiałabym się niskich cen...sądząc po tym, co Pini robi na Węgrzech...
baraki
Posty: 4618
Rejestracja: środa 29 paź 2008, 17:55
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: baraki »

Niczego dobrego w związku z tego typu zakładami bym nie oczekiwał.
Awatar użytkownika
monikaa
Posty: 2117
Rejestracja: poniedziałek 03 wrz 2007, 19:31

Post autor: monikaa »

wg mnie bedzie ciezko dopasowac sie do niego z jakoscia a przede wszystkim waga.....
Awatar użytkownika
Muchozolali
Posty: 3339
Rejestracja: poniedziałek 28 maja 2007, 22:17

Post autor: Muchozolali »

monikaa pisze:wg mnie bedzie ciezko dopasowac sie do niego z jakoscia a przede wszystkim waga.....
tzn.
stary11
Posty: 16
Rejestracja: czwartek 25 cze 2009, 20:35

Post autor: stary11 »

drodzy państwo napiszcie na forum jakie są ceny tuczników w tym tygodniu pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
monikaa
Posty: 2117
Rejestracja: poniedziałek 03 wrz 2007, 19:31

Post autor: monikaa »

waga od do, twarde przedzialy, nawet 1 kg w ta lub w tamta strone= potracenie z ceny, to sama z miesnoscia, i nie ma ze boli
Awatar użytkownika
marek mokwa
Posty: 634
Rejestracja: poniedziałek 04 cze 2007, 21:00
Lokalizacja: --SUBKOWY
Kontakt:

Post autor: marek mokwa »

5,4 netto
andre
Posty: 1809
Rejestracja: wtorek 20 lis 2007, 22:17
Lokalizacja: wielkopolska

Post autor: andre »

monikaa pisze:waga od do, twarde przedzialy, nawet 1 kg w ta lub w tamta strone= potracenie z ceny, to sama z miesnoscia, i nie ma ze boli
skoro takie maja warunki to powiedz kto im sprzedaje ? kto bedzie wstanie im udowodnic ze jest tak a nie inaczej , to raczej przypomina gre w rosyjska ruletke :lol:
daniel0
Posty: 691
Rejestracja: poniedziałek 22 wrz 2008, 17:42
Lokalizacja: podlaskie

Post autor: daniel0 »

no jasne że limity wagowe i pułap mięsności będa.przecież Animex i inne zakłady już tak rozliczaja od dawien dawna.żeby tylko kg jak mówi Monika...wystarczy 1g przekroczonego limitu i kilka gr na każdym kg leci do dołu.nie wygodne takie zasady ale co zrobic
arek
Posty: 4704
Rejestracja: piątek 01 cze 2007, 23:58
Lokalizacja: kuj-pom

Post autor: arek »

jak co zrobic zmienic odbiorce od i cala logika
Kasia i Paweł
Posty: 279
Rejestracja: niedziela 14 cze 2009, 20:26

Post autor: Kasia i Paweł »

arek pisze:jak co zrobic zmienic odbiorce od i cala logika
Zgadzam się z tobą Arek.
Chciałam zauważyć również, że oznaczanie tucznika jako klasa druga ze względu na to, że jego waga przekroczyła określone limity wagowe, jest dla mnie niezrozumiałe, gdyż nie spotkałam się z mięsem ani wyrobem mięsnym w sklepie oznaczonym klasą drugą. W takim razie pytam co dzieje się z tucznikiem, który otrzymał wagową klasę drugą? Z tego co wiem, taki tucznik w ZM traktowany jest na równi z klasą pierwszą (chyba że się mylę, może ktoś naświetli mi sprawę przyznawania klas w wadze żywej).
arek
Posty: 4704
Rejestracja: piątek 01 cze 2007, 23:58
Lokalizacja: kuj-pom

Post autor: arek »

w klasie drugiej swinia jest bardziej otluszczona sami to widzicie jak zabijecie dla siebie tucznika takiego 130 kg to na grzbiecie i nie tylko okrasa na cegle no troche przesadzam ale chyba zrozumiecie a za tluszcz nikt nie chce drogo placic
prosiaq
Posty: 267
Rejestracja: poniedziałek 30 mar 2009, 06:43

Post autor: prosiaq »

Słyszeliście o tym jakimś Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego?
Czemu znów jakieś potrącenie z faktury, niby tylko 0,1% od kwoty netto ale zawsze. Po co to komu?
Robek
Posty: 368
Rejestracja: sobota 09 cze 2007, 10:27
Lokalizacja: Podkarpacie

Post autor: Robek »

prosiaq pisze:Słyszeliście o tym jakimś Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego?
Czemu znów jakieś potrącenie z faktury, niby tylko 0,1% od kwoty netto ale zawsze. Po co to komu?
Oczywiście, stara sprawa i mocno nagłośniona w ostatnim czasie !
Idea słuszna i nie problem że robią potrącenia ale żeby te pieniądze dobrze wydali !!!
baraki
Posty: 4618
Rejestracja: środa 29 paź 2008, 17:55
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: baraki »

arek pisze:w klasie drugiej swinia jest bardziej otluszczona sami to widzicie jak zabijecie dla siebie tucznika takiego 130 kg to na grzbiecie i nie tylko okrasa na cegle no troche przesadzam ale chyba zrozumiecie a za tluszcz nikt nie chce drogo placic
Głównie liczy sie % udział mięsa a nie grubośc słoniny. Wiekszy tucznik to słonina grubsza ale i schab też.
baraki
Posty: 4618
Rejestracja: środa 29 paź 2008, 17:55
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: baraki »

daniel0 pisze:no jasne że limity wagowe i pułap mięsności będa.przecież Animex i inne zakłady już tak rozliczaja od dawien dawna.żeby tylko kg jak mówi Monika...wystarczy 1g przekroczonego limitu i kilka gr na każdym kg leci do dołu.nie wygodne takie zasady ale co zrobic
Wymagania jak wymagania, wszystko jest do zrobienia tylko że za wymaganiami powinna iść w parze wyższa cena, bo jeśli mam dokładac staran żeby zmiescic sie w limitach wagowych a potem dostaje cene taka sama ( np Ełk) jak w zakładach gdzie takie drastyczne wymagania nie maja miejsca to dziękuje bardzo!
MM
Posty: 17
Rejestracja: sobota 15 mar 2008, 10:05
Lokalizacja: płn.Mazowsze

Post autor: MM »

Moim zdaniem większy wpływ na mięsność ma grubość słoniny.Kiedyś sprzedawałem do ZM Matczak oni na rozliczeniu podawali gr. słoniny, oko polędwicy , % mięsności. Wynikało z tego że 1mm słoniny równoważy ok.2,5 mm oka polędwicy czyli aby miesność wzrosła o określoną jednostkę słonina musi być mniejsza o 1mm lub oko polędwicy większe o ok.2,5mm. Pozdrawiam Marek
magier
Posty: 507
Rejestracja: sobota 10 sty 2009, 23:58

Post autor: magier »

A wracajac do cen... Cos sie dzieje niedobrego (poszlo zamowienie na zachod) i od poniedzialku cena ma poleciec o ok 20-30gr w dol. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ