Strona 145 z 1432

: środa 24 cze 2009, 20:59
autor: Rob
s 6,90 + vat e 6,80 vat

: środa 24 cze 2009, 21:00
autor: Rob
e 6,80 + vat

: środa 24 cze 2009, 22:40
autor: adam k
panowie 5,40 +VAT za żywą to było 2 i pół tygodnia temu.Łódzkie

: czwartek 25 cze 2009, 16:54
autor: Kasia i Paweł
adam k pisze:panowie 5,40 +VAT za żywą to było 2 i pół tygodnia temu.Łódzkie
Adamie gdzie sprzedałeś swoją trzodę w takiej cenie, bo ja mieszkam na granicy trzech województw (łódzkie, opolskie, śląskie) i o takiej cenie nie słyszałam. Jak dasz mi namiary na tego kupca to chętnie nawiąże z nim współpracę. :wink:

: czwartek 25 cze 2009, 20:45
autor: stary11
Panowie,jaka jest cena tucznika na dziś w województwie łódzkim??? Z gory dziekuje.

: czwartek 25 cze 2009, 21:09
autor: Kasia i Paweł
stary11 PANIE też uczestniczą w tym forum!!! :evil: :wink:

: piątek 26 cze 2009, 13:26
autor: tomek majos
ja rówinież jestem z łódzkiego i potwierdzę cena 5,3 jest realna jutro sprzedaje

: piątek 26 cze 2009, 13:54
autor: stary11
Tak, masz rację! Przepraszam Panie, jestem na tym forum od niedawna.

: piątek 26 cze 2009, 14:10
autor: Kasia i Paweł
Proszę napiszcie komu sprzedajecie w woj. łódzkim i czy to jest dobry płatnik. Mam do sprzedania kilkadziesiąt sztuk i chciałabym zrobić dobry interes, bo u nas wciąż tylko 5zł + Vat.

: piątek 26 cze 2009, 18:42
autor: tomek majos
kasia i paweł macie wiadomość w prywatnych

: niedziela 28 cze 2009, 11:01
autor: stary11
kasia i paweł w łódzkim ubojnie prowadzą same bystrzaki płacom za towar iak imsię podoba wzależności ile masz sztuk i iakie cena 5 do 5.5 zł

: niedziela 28 cze 2009, 12:48
autor: tomek majos
stary 11 oceniasz wszystkie zakłady w całym województwie a jestem przekonany ze wszystkich nie znasz pamiętaj nie każdy adolf jest faszystom

Duda

: niedziela 28 cze 2009, 23:27
autor: siwy28
PKM Duda E 6.80 jutro

: poniedziałek 29 cze 2009, 19:33
autor: monikaa
nie pisalam w piatek, ale aktualna Holandia 1,20-1,22 euro

: poniedziałek 29 cze 2009, 20:25
autor: Bobo
Łuków 4.90 z vatem

: poniedziałek 29 cze 2009, 21:42
autor: asz52
Niemcy 1.24 Eu za żywš

: poniedziałek 29 cze 2009, 21:56
autor: werkaa
5,4+vat żywa

: poniedziałek 29 cze 2009, 22:19
autor: Mariusz1986
5,00 zl plus wat od tygodnia

: poniedziałek 29 cze 2009, 23:33
autor: Kasia i Paweł
Dzisiaj u nas 5,10 + Vat - coś się ruszyło!

: wtorek 30 cze 2009, 12:09
autor: stary11
to prawda cena za mięsne dochdzi 5'7 plus wat drodzy państwo co wicie onowym zakładzie mięsnym pinipolo koło kutna ma ruszyć od nowego roku czy to prawda pozdrawiam

: wtorek 30 cze 2009, 21:42
autor: WOJCIECH1236
wczoraj wystawiłem fakture na 5,60 zł + VAT na żywą wage, woj. sląskie

: wtorek 30 cze 2009, 22:09
autor: andre
na jutro 6,9 za E netto

Pini Polonia

: wtorek 30 cze 2009, 22:34
autor: WACEK
No właśnie - co słyszeliście o Pini Polonia w Kutnie?????

: wtorek 30 cze 2009, 22:47
autor: Blazej
Maciory 3.20 zł

: wtorek 30 cze 2009, 22:47
autor: Muchozolali
wiem tyle
ze bedzie przerób 8000szt
i strajki zamist w grąbkowie
beda teraz w kutnie

poz

: wtorek 30 cze 2009, 22:56
autor: Muchozolali
Blazej pisze:Maciory 3.20 zł
ale tanocha

maciora powina kosztowac tak 4

pini polonia

: środa 01 lip 2009, 00:55
autor: prosiaq

: środa 01 lip 2009, 09:40
autor: stary11
taki dóży zakład jak ruszy będzie dyktował ceny byćmoże że wykończy te małe ubojnie albo nabierze towaru na parę milionów izniknie

: środa 01 lip 2009, 14:57
autor: arek
ciekawe kto przeciera oczy ze zdziwienie bo chyba nie rolnicy

: środa 01 lip 2009, 15:39
autor: JUREK
zakłady przecieraja oczy
wiem bo mieszkam 20 km od tego zakładu, ktory powstanie
bardzo dobrze , ze powstaje to bedzie bardzo duzy zaklad
okolo 3h pod dachem

: środa 01 lip 2009, 21:22
autor: lukas1982
Panowie a jak Wy postrzegacie tego newsa?? Ja myślę iż niewiele się zmieni tylko teraz zamiast ceny Dudy na rynku będzie obowiązywać cena dyktowana przez pini Polonia (fajna nazwa ;))

: środa 01 lip 2009, 21:35
autor: arek
zawsze to dwa zaklady a nie jeden monopolista

: czwartek 02 lip 2009, 12:35
autor: jagienka
ja obawiałabym się niskich cen...sądząc po tym, co Pini robi na Węgrzech...

: czwartek 02 lip 2009, 15:28
autor: baraki
Niczego dobrego w związku z tego typu zakładami bym nie oczekiwał.

: czwartek 02 lip 2009, 15:53
autor: monikaa
wg mnie bedzie ciezko dopasowac sie do niego z jakoscia a przede wszystkim waga.....

: czwartek 02 lip 2009, 17:30
autor: Muchozolali
monikaa pisze:wg mnie bedzie ciezko dopasowac sie do niego z jakoscia a przede wszystkim waga.....
tzn.

: czwartek 02 lip 2009, 18:03
autor: stary11
drodzy państwo napiszcie na forum jakie są ceny tuczników w tym tygodniu pozdrawiam :P

: czwartek 02 lip 2009, 18:54
autor: monikaa
waga od do, twarde przedzialy, nawet 1 kg w ta lub w tamta strone= potracenie z ceny, to sama z miesnoscia, i nie ma ze boli

: czwartek 02 lip 2009, 20:03
autor: marek mokwa
5,4 netto

: czwartek 02 lip 2009, 20:55
autor: andre
monikaa pisze:waga od do, twarde przedzialy, nawet 1 kg w ta lub w tamta strone= potracenie z ceny, to sama z miesnoscia, i nie ma ze boli
skoro takie maja warunki to powiedz kto im sprzedaje ? kto bedzie wstanie im udowodnic ze jest tak a nie inaczej , to raczej przypomina gre w rosyjska ruletke :lol:

: czwartek 02 lip 2009, 21:35
autor: daniel0
no jasne że limity wagowe i pułap mięsności będa.przecież Animex i inne zakłady już tak rozliczaja od dawien dawna.żeby tylko kg jak mówi Monika...wystarczy 1g przekroczonego limitu i kilka gr na każdym kg leci do dołu.nie wygodne takie zasady ale co zrobic

: czwartek 02 lip 2009, 22:34
autor: arek
jak co zrobic zmienic odbiorce od i cala logika

: czwartek 02 lip 2009, 23:05
autor: Kasia i Paweł
arek pisze:jak co zrobic zmienic odbiorce od i cala logika
Zgadzam się z tobą Arek.
Chciałam zauważyć również, że oznaczanie tucznika jako klasa druga ze względu na to, że jego waga przekroczyła określone limity wagowe, jest dla mnie niezrozumiałe, gdyż nie spotkałam się z mięsem ani wyrobem mięsnym w sklepie oznaczonym klasą drugą. W takim razie pytam co dzieje się z tucznikiem, który otrzymał wagową klasę drugą? Z tego co wiem, taki tucznik w ZM traktowany jest na równi z klasą pierwszą (chyba że się mylę, może ktoś naświetli mi sprawę przyznawania klas w wadze żywej).

: czwartek 02 lip 2009, 23:23
autor: arek
w klasie drugiej swinia jest bardziej otluszczona sami to widzicie jak zabijecie dla siebie tucznika takiego 130 kg to na grzbiecie i nie tylko okrasa na cegle no troche przesadzam ale chyba zrozumiecie a za tluszcz nikt nie chce drogo placic

: czwartek 02 lip 2009, 23:59
autor: prosiaq
Słyszeliście o tym jakimś Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego?
Czemu znów jakieś potrącenie z faktury, niby tylko 0,1% od kwoty netto ale zawsze. Po co to komu?

: piątek 03 lip 2009, 08:39
autor: Robek
prosiaq pisze:Słyszeliście o tym jakimś Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego?
Czemu znów jakieś potrącenie z faktury, niby tylko 0,1% od kwoty netto ale zawsze. Po co to komu?
Oczywiście, stara sprawa i mocno nagłośniona w ostatnim czasie !
Idea słuszna i nie problem że robią potrącenia ale żeby te pieniądze dobrze wydali !!!

: piątek 03 lip 2009, 09:55
autor: baraki
arek pisze:w klasie drugiej swinia jest bardziej otluszczona sami to widzicie jak zabijecie dla siebie tucznika takiego 130 kg to na grzbiecie i nie tylko okrasa na cegle no troche przesadzam ale chyba zrozumiecie a za tluszcz nikt nie chce drogo placic
Głównie liczy sie % udział mięsa a nie grubośc słoniny. Wiekszy tucznik to słonina grubsza ale i schab też.

: piątek 03 lip 2009, 10:03
autor: baraki
daniel0 pisze:no jasne że limity wagowe i pułap mięsności będa.przecież Animex i inne zakłady już tak rozliczaja od dawien dawna.żeby tylko kg jak mówi Monika...wystarczy 1g przekroczonego limitu i kilka gr na każdym kg leci do dołu.nie wygodne takie zasady ale co zrobic
Wymagania jak wymagania, wszystko jest do zrobienia tylko że za wymaganiami powinna iść w parze wyższa cena, bo jeśli mam dokładac staran żeby zmiescic sie w limitach wagowych a potem dostaje cene taka sama ( np Ełk) jak w zakładach gdzie takie drastyczne wymagania nie maja miejsca to dziękuje bardzo!

: piątek 03 lip 2009, 13:02
autor: MM
Moim zdaniem większy wpływ na mięsność ma grubość słoniny.Kiedyś sprzedawałem do ZM Matczak oni na rozliczeniu podawali gr. słoniny, oko polędwicy , % mięsności. Wynikało z tego że 1mm słoniny równoważy ok.2,5 mm oka polędwicy czyli aby miesność wzrosła o określoną jednostkę słonina musi być mniejsza o 1mm lub oko polędwicy większe o ok.2,5mm. Pozdrawiam Marek

: piątek 03 lip 2009, 17:48
autor: magier
A wracajac do cen... Cos sie dzieje niedobrego (poszlo zamowienie na zachod) i od poniedzialku cena ma poleciec o ok 20-30gr w dol. Pozdrawiam