CENY TRZODY

Awatar użytkownika
bog66

Post autor: bog66 »

A gdzie dają lepiej za żywą??????
Bobo

Post autor: Bobo »

Łuków 10gr do dołu..;/
kaciocha

Post autor: kaciocha »

bog66 nie jest tak tragicznie jak na dzisiejsze ceny, jutro pakuję po tyle samo ok 50 szt. tylko - 3% z wagi
read

Post autor: read »

dużo pojazdów kursuje po świnki ale z tego co widzę nie są pełne zazwyczaj ~50%
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

Koleś od Dudy dzwoni do mnie już od miesiąca co drugi dzień i za każdym razem mówi inna cene za E :lol: Mówi że biją 3500 sztuk dziennie i chcą sie rozwijac i chcą zeby z nimi współpracować...
Awatar użytkownika
marek mokwa
Kontakt:

Post autor: marek mokwa »

ja jestem z pomorskiego ale u nas mówią że duda to jak ci wyceni półtusze na mięsnosć to ci oczy wyjdą na wierzch a jak myślisz za co kupuje te nagrody na konkurs najlepszy farmer chyba nie myśliysz że ja jego kasę tylko za nasze
Awatar użytkownika
WOJCIECH1236

Post autor: WOJCIECH1236 »

No dokładnie... ja też takie opinie słyszałem i wogóle nie mam zamiaru z nimi współpracowac
Kasia i Paweł

Post autor: Kasia i Paweł »

Czy jest ktoś wśród forumowiczów, kto sprzedaje do Dudy? Czy każdy wyrobił sobie opinie o Dudzie bo ktoś mu coś powiedział?
Znam z autopsji zakłady i pośredników, oskarżanych o nierzetelność przez ludzi, którzy nie mają z nimi nic wspólnego. Najwięcej mają do powiedzenia ci co nic na dany temat nie wiedzą!!!
Awatar użytkownika
lukas1982

Post autor: lukas1982 »

Kasiu jest takich bardzo wielu. U mnie Sokołów +2,5% niż Duda.
Koleś co ode mnie kupuje prosiaki i sprzedaje pół/pół Duda/Salus mięsność 55,1/57,9.

Jedyny plus Dudy to terminowa płatność ( u nich termin to świętość) dlatego mimo wszystko ludzie do Dudy chociaż część świń oddają.
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

lukas1982 pisze:Kasiu jest takich bardzo wielu. U mnie Sokołów +2,5% niż Duda.
Koleś co ode mnie kupuje prosiaki i sprzedaje pół/pół Duda/Salus mięsność 55,1/57,9.

Jedyny plus Dudy to terminowa płatność ( u nich termin to świętość) dlatego mimo wszystko ludzie do Dudy chociaż część świń oddają.
i tu juz jest problem do świętości w byki sprzedane w paź 2008r wypłata szał 21 dni i kasa poszła dobpiero po interwencji z grabkowa bo była umaowa na swinie.
bydła na kupili nie pozapłacali kierownik skupu sie zwolnił

poz
ACONAR
Site Admin

Post autor: ACONAR »

UWAGA!!

Redakcja czasopisma "Trzoda Chlewna" zaprasza Państwa do umieszczania reklam na FORUM, w tym aktywnych linków www do stron internetowych firm, podanych zarówno w treści postu, jak i w podpisie.

Szczegółowe warunki i opłaty za umieszczenie reklam, w tym aktywnych linków www do stron internetowych, podane są w Regulaminie FORUM w punktach 5a-5f.
Prosimy uprzejmie o zapoznanie się z treścią punktów 5a-5f.

Zmiany dotyczą również reklam i aktywnych linków już umieszczonych na FORUM.

Zenon Piętka,
Prezes Zarządu Wielkopolskiego Wydawnictwa Rolniczego
andre

Post autor: andre »

Kasia i Paweł pisze:Czy jest ktoś wśród forumowiczów, kto sprzedaje do Dudy? Czy każdy wyrobił sobie opinie o Dudzie bo ktoś mu coś powiedział?
Znam z autopsji zakłady i pośredników, oskarżanych o nierzetelność przez ludzi, którzy nie mają z nimi nic wspólnego. Najwięcej mają do powiedzenia ci co nic na dany temat nie wiedzą!!!
przeczytaj chocby moje poprzednie posty i dodam tylko ze Lukas ma racje u mnie ta roznica na plus dla Salusa wychdzi o dobre 3% oczka ,ale jedyny tylko jest plus dla Dudy czyli terminowosc zaplaty cala reszta BEZ KOMENTARZA. Duzo mogl bym napisac o sposobie pozyskiwania producentow na kontraktacja i powiem tylko ze dzieki mojej wrodzonej ostroznosci udalo mi sie unknac w czas narobienia sobie duzych problemow bo w pore spostrzeglem ze na umowie nie koniecznie jest to na co sie zlozylo deklaracje i uwierz mi wiem o czym pisze bo przechodzilem to na wlasnej skorze
Kasia i Paweł

Post autor: Kasia i Paweł »

A jakie u Was ceny, bo u mnie nie ciekawie 3,20 + Vat za żywą (słychać już kolejne obniżki 3,10)
sentimo

Post autor: sentimo »

Cały czas stabilnie, czyli 3,20 netto już chyba od miesiąca.
PO-pulista

Post autor: PO-pulista »

andre pisze:
Kasia i Paweł pisze:Czy jest ktoś wśród forumowiczów, kto sprzedaje do Dudy? Czy każdy wyrobił sobie opinie o Dudzie bo ktoś mu coś powiedział?
przeczytaj chocby moje poprzednie posty i dodam tylko ze Lukas ma racje u mnie ta roznica na plus dla Salusa wychdzi o dobre 3% oczka ,ale jedyny tylko jest plus dla Dudy czyli terminowosc zaplaty cala reszta BEZ KOMENTARZA. Duzo mogl bym napisac o sposobie pozyskiwania producentow na kontraktacja i powiem tylko ze dzieki mojej wrodzonej ostroznosci udalo mi sie unknac w czas narobienia sobie duzych problemow bo w pore spostrzeglem ze na umowie nie koniecznie jest to na co sie zlozylo deklaracje i uwierz mi wiem o czym pisze bo przechodzilem to na wlasnej skorze
Muszę przyznać iż od czasu gdy Duda wpadł w kłopoty finansowe z opcjami mięsność świń odstawianych do jego zakładu zmniejszyła się o te 3% przynajmniej w moim przypadku. U innych hodowców w okolicy jest podobnie, wszyscy tak jak ja związani umowami. Choć są wyjątki od tej reguły, ale na razie nie chce tego komentować.
Awatar użytkownika
rysiek_z_klanu

Post autor: rysiek_z_klanu »

panowie, was to chyba sie nie da zadowolic nigdzie.

gdzie byście nie sprzedali tam, źle, u dudy że miesnośc nie ta, u salusa ze ze kasa, jeszcze gdzie indziej cos innego znajdziecie.

tez sprzedaje do dudy - u mnie sie trzyma srednia 55-56%
Awatar użytkownika
Muchozolali

Post autor: Muchozolali »

ważone tuczniki samochód czy tucznki
czy bez wagi.

poz
dragonlux

Post autor: dragonlux »

Rysiu coś jesteś bardzo gorliwy w ocenianiu Dudy chyba ze jesteś jego ''przyjacielem''.Wszyscy moi znajomi mają problem z Dudą od pewnego czasu [opcje walutowe]jest za mała mięsność od 2.5 do 3.5%
waldi

Post autor: waldi »

To jest tak;

Złota rybka pyta Holendra co by chciał ? A on na to że sąsiad ma 3000 świń a on tylko 1000 i chce mieć tyle co sąsiad - rybka spełniła to życzenie.

Pyta Belga o życzenie a on na to - sąsiad ma 500 sztuk bydła a on tylko 200 sztuk więć jego życzeniem jet mieć tyle co sąsiad - rybka spełniła życzenie

PYTA POLAKA - ON NA TO ŻE SĄSIAD MA 1000 ŚWIŃ A JA 100 WIĘĆ RYBKA SIĘ PYTA JAKIE JEST JEGO ŻYCZENIE - " CHCĘ ŻEBY SĄSIADOWI 900 SZTUK ZDECHŁO

TO JEST POLAK
Pysia

Post autor: Pysia »

Czy ktoś musi być przyjacielem Dudy ,żeby się dobrze wypowiadać ? Wolisz czekać 60 dni za kasą od innych zakładów , czy mieć pieniądze na koncie po 14 dniach ? Nie ważne 20 gr na klasie i czekać z niecierpliwością czy zapłacą czy nie ? Nie ważne co inni mówią tylko kasa na koncie. Każdy kredyt -kredyt kosztuje. Z wielu wypowiedzi na tym forum wynika że, chcecie kredytować zakłady mięsne które tak długo nie płacą.
read

Awatar użytkownika
JUREK

Post autor: JUREK »

Awatar użytkownika
jelonek

Post autor: jelonek »

do czasu kiedy pkm duda będzie znajdywał frajerów którzy kupują z jego ferm prosiaka za ok 215zł /21kg nie mając gwarancji ceny sprzedaży tucznika a w umowie klauzulę sprzedaży do pkm tucznika to dobrze w naszym interesie nie będzie
Pysia

ceny

Post autor: Pysia »

a kto komu każe kupować→ prosięta z pkm duda za takie pieniądze
Awatar użytkownika
lukas1982

Pysia pisze:Czy ktoś musi być przyjacielem Dudy ,żeby się dobrze wypowiadać ? Wolisz czekać 60 dni za kasą od innych zakładów , czy mieć pieniądze na koncie po 14 dniach ? Nie ważne 20 gr na klasie i czekać z niecierpliwością czy zapłacą czy nie ? Nie ważne co inni mówią tylko kasa na koncie. Każdy kredyt -kredyt kosztuje. Z wielu wypowiedzi na tym forum wynika że, chcecie kredytować zakłady mięsne które tak długo nie płacą.
Halo a czy ktoś tu mówi o kredytowaniu ZM ?? Nie szukamy dziury w całym tylko pokazujemy problem. To w Polsce już nawet swojego zdania powiedzieć nie można aby nie być zmieszanym z .... ????
Awatar użytkownika
lukas1982

waldi pisze:To jest tak;

Złota rybka pyta Holendra co by chciał ? A on na to że sąsiad ma 3000 świń a on tylko 1000 i chce mieć tyle co sąsiad - rybka spełniła to życzenie.

Pyta Belga o życzenie a on na to - sąsiad ma 500 sztuk bydła a on tylko 200 sztuk więć jego życzeniem jet mieć tyle co sąsiad - rybka spełniła życzenie

PYTA POLAKA - ON NA TO ŻE SĄSIAD MA 1000 ŚWIŃ A JA 100 WIĘĆ RYBKA SIĘ PYTA JAKIE JEST JEGO ŻYCZENIE - " CHCĘ ŻEBY SĄSIADOWI 900 SZTUK ZDECHŁO

TO JEST POLAK
A może gdyby w Polsce ZM były uczciwe, solidne i rzetelne to by i ten Polak na dole był inny??
Dlaczego mam nie narzekać skoro każdy próbuje nas w hu... zrobić???

U mnie w rejonie Salus wiadomo - płatność tragedia
Duda - mięsność tragedia.

Miałem nadzieję, iż znalazłem alternatywę w postaci Sokołów-Pozmeat bo i mięsność ok i płatność ok ale tam jest inny problem.
Umówione na dwa tygodnie wcześniej tuczniki potrafią przełożyć dzwoniąc po południu w przed dzień sprzedaży nawet o 3-4 dni.!!.
A jak mam cykl zaplanowany to muszą!!!!!!!!!! mi zejść danego dnia i basta.

I co to jest narzekanie Polaka??? czy ukazanie rzeczywistości???
Czy Holender i Belg w takiej sytuacji by nie narzekali???
dragonlux

Post autor: dragonlux »

Do Pysi nie lubie być'' rżnięty'' na mięsności nawet jak to robi pan D. A to że płaci po 7 dniach nie upoważnia go do takiego postępowania.
baraki

Post autor: baraki »

Lukas słyszałeś o czyms takim jak rezerwa? Bez tego ani rusz.
PO-pulista

dragonlux pisze:Do Pysi nie lubie być'' rżnięty'' na mięsności nawet jak to robi pan D. A to że płaci po 7 dniach nie upoważnia go do takiego postępowania.
7 dni to było a teraz jest 14. Pan Maciej Duda w wywiadzie dla TR zaklina się iż firma nie będzie wychodzić z kłopotów finansowych kosztem hodowców. Dostawcy żywca na restrukturyzacji firmy mogą tylko zyskać a nie stracić oto słowa szefa firmy Duda. Nie będę pisał już o tej zaniżanej mięsności ale od czasów tych opcji termin płatności się wydłużył, klasy mięsności też uległy zmianie na niekorzyść hodowców i jak tu wierzyć panu Dudzie.
KB

Post autor: KB »

Pini Polonia proponuje na poniedziałek 19.04. minimum 4,60 za klasę E.
dani

Post autor: dani »

to szału nie robicie tą cenną w czwartek ubiegły odstawiałem do sokołowa po 4,9 ,,ciekawe jak uwas bedzie z wyceną tusz
dani

Post autor: dani »

4,9 E klasa nie dopisałem ,,
arek

Post autor: arek »

z taka cena to rozruch Pini przełoży na inny termin
maciek*

Post autor: maciek* »

Agrohandel na poniedzialek bije rekordy cenowe !!!!!! 4,2 za e
i moim zdnaiem bardzo fajnie ze ktos zwiazany z rzeznia sie tutaj udziela
a co do rzeczywistosci okaze sie po pierwszych ubojach :DDD
read

promocja --- w sklepie wędzone kości 3,7zł/kg
andre

Post autor: andre »

słyszałem że Pini szykuje sie do przejecia Salusa ,ale nie bardzo chce mi sie w to wierzyc,faktem jest jednak ze juz dosc długo szukaja inwestora i jak narazie nic
brzydal

Post autor: brzydal »

co to jest 4,60 za E mi tuczniki sprzedane w ubiegłym tygodniu wyszły średnio po 5 zł za wbc
prosiaq

Post autor: prosiaq »

KB pisze:
Pini Polonia proponuje na poniedziałek 19.04. minimum 4,60 za klasę E.
szaleństwo normalnie szaleństwo...
baraki

Post autor: baraki »

No to propozycja cenowa pini powalająca, można wręcz powiedziec zaporowa!
Moja lokalna ubojnia 3,8 plus wat za żywą wagę, wiec raczej współpracy z pini nie podejmę.
prosiaq

Post autor: prosiaq »

wiedziałem że cenami nie będą rozpieszczać ale myślałem że choć termin płatności szybciutki a tu widać nie ma kasy na zakupy, trzeba kredytować się dostawcami. To ile będziecie w końcu ubijać? 8tys/dzień?
Bobo

Post autor: Bobo »

W polskich realiach to może dojdzie do 5, jednak trochę konkurencji jest na tym rynku..
arek

Pini miało zrobić tąpniecie cenowe i zrobiło szkoda tylko ze w dół na jutro skup spędowy 3,10 plus vat
Awatar użytkownika
jelonek

Arek musisz robic zamieszanie przeciez nie sprzedajesz za 3,1 to po co wypisujesz te bzdury
wiekszość odwiedzajacych to forum nie sprzedaje za takie pieniądze!!!
magier

Post autor: magier »

Jelonek zgadzam sie z toba!
W lutym tez byla akcja ze wszyscy pisali ze po 3.2 tucznik a jak "monika"
chciala za 3,6 kupic to nikt nie chcial jej sprzedac, bo sie nagle okazywalo ze kazdy dostaje wiecej niz 3,6.Ja w tym tyg dostalem 4,7wbc (biskupiec). Sped niedaleko mnie w tym czasie 3,10 (czyli jakies 4,1wbc).
Awatar użytkownika
jelonek

przecież ci co oddaja za 3,1 to myslą że zarabiają na swiniach a zapominają że mają w domu 2 emerytury bo ze świn na pewno kasy nie ma
PO-pulista

jelonek pisze:Arek musisz robic zamieszanie przeciez nie sprzedajesz za 3,1 to po co wypisujesz te bzdury
wiekszość odwiedzajacych to forum nie sprzedaje za takie pieniądze!!!
Widzę iż Ci od dobrobytu (dobrej ceny) sodówka do głowy zaczyna uderzać, jak jest taka cena to dlaczego Arek ma nie pisać prawdy. Panią Monikę ze swoimi prognozami cen na Maj to lepiej zostaw w spokoju, po prostu brak słów na jej przewidywania.
arek

jelonek ja pisze po ile są świnie na spędzie a czy ja sprzedaje w tej cenie to inna para kaloszy a fakt faktem świnie tanieją a co do sprzedaży Monice to tez jest inna sprawa
read

tanieją bo przebukowano uboje z piątku i soboty na poniedziałek ... więc jak masz nadmiar świń to każdy może zrzucić ale w promocji tylko
Diablo

Post autor: Diablo »

10gr na dół...
kaciocha

Post autor: kaciocha »

Euro dzisiaj po 3,90 to może spadki świn wychamują??
ODPOWIEDZ