Waga 100-110 kg , pochodzenie głownie po importach z Czech i Francji
Status zdrowotny: certyfikatu nie robie bo szkoda mi na to pieniedzy. wedle życzenia możemy zrobic badania potwierdzajace status zdrowotny zwierzat ktory prywatnie sobie monitoruje
Wydajnosc mojego stada 2,24 miotu , 12,6 urodzonych w tym 11,9 żywo odchowanych 11,2 odsadzonych dane z ana piga za ostatnie 9 mscy
przyrosty zyciowe w granicach 650-700 gram , miesnosc na poziomie 57-60% srednio 58,6 wysokosc oka poledwicy srednio 63,6
Mam praktycznie te same wyniki co maciek*. Nie boję sie napisać ,ze w porównaniu do sprzedaży z przed 2 lat - jest to sprzedaż na poziomie 20% z tego co było. "Wyleciały" gospodarstwa małe kupujące 1-3 loszki i wiele duzych 100-500 loch które mają duży areał ziemi. 70% mojej sprzedazy to rolnicy od 40-100 loch którzy mają swój zasób zboża. Reszta to duże spółdzielnie i gospodarstwa popegeerowskie.
Witam mam problem kupiłem loszki PBZ średnio w wadze 110kg jedna tylko miała objawy rui i sie pokryła a tyrzy pozostałe nic co moze byc przyczyną dostają pasze Pregna sano 150 owsa i 150 pszenżyta czy to moze byc przyczyną.
Loszki hybrydowe chodza powyzej 1000 netto , tylko pic tansze ale tam nie ma z kim gadac , jeszcze u nas wielkopolsak to Breninek jak cie moge ale slyszalem ze na wschodzie Baltaziak to koszmar , kreci i oszukuje klientow . Dobry towar musi kosztowac dzisiaj niestety
arek pisze:uuu macius coś kiepsko my żenimy po tysiącu za sztukę i to bez vatu ale z transportem
maciuś też by je sprzedawał po tysiącu albo więcej ,tyle że jest mały popyt i lepszy rydz niż nic, facet przywiózł loszki dobry towar, ocenione miesiąc wcześniej,loszka siedem miesięcy,to oczymś świadczy....
aaa no to teraz już kumam czacze w czym rzecz przez miesiąc woził do innych rolników czyli tyle czekałeś w kolejce bo nie podobno aby tyle czasu transportu nie miał