FORUM
Warchlaki
Warchlaki
Witam serdecznie.
Pisze na tym forum poniewaz potrzebuje rady ,napewno u was tez takie cos wystepuje ,a problem lezy w tym ze warchalki bedac ponad miesiac po odsadzeniu dostaja biegunke wszystko przedtem bylo ok nie rozumiem.jakies wskazówki?
Pisze na tym forum poniewaz potrzebuje rady ,napewno u was tez takie cos wystepuje ,a problem lezy w tym ze warchalki bedac ponad miesiac po odsadzeniu dostaja biegunke wszystko przedtem bylo ok nie rozumiem.jakies wskazówki?
Moze to jest dla ciebie zasmiecanie strony ale dla mnie bardzo wazna sprawa chlopcze.Przeczytalem prawie wszystkie posty o odsadzaniu prosiąt i patrzac na te dawkowanie pasz ,koncentratow w % to dla mnie to jest smieszne. Warchalki choruja tzn nie które i to jest problem.w chlewni jest czysto co 2 dzien wywalane.moze to przez wode albo pasze maja dobra bo nie wszystkie maja biegunke
nie no co ty automat paszowy jest wyrzuceniem kasy w błoto najlepiej zrób korytko z drewna olchowego albo innego liściastego i dawkuj paszy wcześniej odmierzona najlepiej na garście tak aby ciągle taka sama dawkę dosypywać co kilka chwil aby się nie przejadły zbytnio wodę lej do garnka najlepiej cynkowanego takiego jak kiedyś nasze babcie miały do gotowania prania i tez dolewaj co kilka chwil tak aby nie nabrudziły tam no i zimowa pora koniecznie podgrzewaj wodę bo inaczej z obrzękówki nie wyjdziesz gdyby to nie pomogło co dwa trzy dni siemię lniane daj zamiast paszy tylko je trzeba sparzyć
arek ma racje, dla odsadzonych to tylko korytko, takie długie żeby miały dostęp do paszy wszystkie jednoczesnie
Drewno oczywiście jak najbardziej godne polecenia! Nie ziebi w ryje i z czasem staje sie naturalnym probiotykiem czyli siedliskiem dobroczynnnej flory bakteryjnej która rozluźnia zawartośc jelit i zapobiega zaparciom.
Ocynkowany garnek =niezastąpione źródło cynku tylko gdzie taki kupić? Teraz wszystko tylko inox albo emalia
Drewno oczywiście jak najbardziej godne polecenia! Nie ziebi w ryje i z czasem staje sie naturalnym probiotykiem czyli siedliskiem dobroczynnnej flory bakteryjnej która rozluźnia zawartośc jelit i zapobiega zaparciom.
Ocynkowany garnek =niezastąpione źródło cynku tylko gdzie taki kupić? Teraz wszystko tylko inox albo emalia

Chłopcze ?? Na prawdę mi schlebiasz !!piter17pp pisze:Moze to jest dla ciebie zasmiecanie strony ale dla mnie bardzo wazna sprawa chlopcze.Przeczytalem prawie wszystkie posty o odsadzaniu prosiąt i patrzac na te dawkowanie pasz ,koncentratow w % to dla mnie to jest smieszne. Warchalki choruja tzn nie które i to jest problem.w chlewni jest czysto co 2 dzien wywalane.moze to przez wode albo pasze maja dobra bo nie wszystkie maja biegunke

No jedyny sposób to cos takiego:
http://www.karusek.com.pl/produkt.php?p ... 85&cat=101
ubierasz prosiaczkom na czas karmienia lochy i masz pewność że żadnych biegunek nie dostaną!
http://www.karusek.com.pl/produkt.php?p ... 85&cat=101
ubierasz prosiaczkom na czas karmienia lochy i masz pewność że żadnych biegunek nie dostaną!
piter baraki pisze tak aby czytać miedzy wierszami poczytaj jego posty to dojdziesz do wysublimowanych aljencji albo kalkobeli opierając się o planty szowinizmu dojdziesz do tego ze to nie głupi facet tylko skomplikowana tożsamość posiada no i czasami błędnie cyferki składa ale przecież nikt nie jest bez wad nieprawdaż