FORUM
Provimi
-
Witam ,ja stosowałem provimi od2000 r. do 2008 r. tylko luz około 30-32 ton miesięcznie, w kryzysie 2008 r. poszłem na koncentraty tej firmy., obecnie stosuje premixy ekoplon, nie wiem jak wy koledzy , ja mam obraz stosowania tych produktów i granulat cienko wypadł tej firmy -chyba że poprawili jakość paszy od tamtego okresu ale przed stosowaniem na cały zycher proponował bym zrobić test (przyrosty ,zużycie mięsnosć)na danej grupie świń bo reklama dobrego produktu nie czyni -a reklamę to mają na :6:żeby potem nie pluć sobie w twarz, ile się dostało po kieszeni.,Nadmienie że stado mam wolne od -mykoplazmozy, nosoryjówy PRRS adenomatozy-po0twierdzone lab. ,także nie było załamań zdrowotnych które by wpływały na parametry tuczu do wszystkich 3 produktów. POZDRO.
Ciekawe są nowe prestartery Provimi
Wreszcie ktoś pomyślał o różnych hodowcach- jest coś dla hobbystów-linia komfort, coś dla małych -plus i dla profesjonalistów - pro.
Efekty sa szybko widoczne ,bo nowe elektrolity robia swoje.
Efekty sa szybko widoczne ,bo nowe elektrolity robia swoje.
Stosowałem kilka miesięcy, i teraz wyciągnąłem wnioski, od 2 tyg mam nowego dostawcę growera i finiszera.marek99a pisze:baraki czemu stosujesz i krytykujesz ? to się trochę kupy nie trzyma.
Z provimi jest ten problem że każda dostawa jest inna, np 1 ok druga super a w końcu taki szajs że świnie nie chca do pyska wziąć! Nie rozumiem wogóle co się w tej firmie dzieje!
I przez takie postępowanie wziołem z nimi rozwód -trochę przykro było zmieniać firmę 7-8 latach współpracy,ale finanse są ważniejsze jak sentymenty .baraki pisze:Stosowałem kilka miesięcy, i teraz wyciągnąłem wnioski, od 2 tyg mam nowego dostawcę growera i finiszera.marek99a pisze:baraki czemu stosujesz i krytykujesz ? to się trochę kupy nie trzyma.
Z provimi jest ten problem że każda dostawa jest inna, np 1 ok druga super a w końcu taki szajs że świnie nie chca do pyska wziąć! Nie rozumiem wogóle co się w tej firmie dzieje!
Dziesięć lat temu był to lider rynku, ale otąd żyją wyprzedając majątek.marek99a pisze:Najlepiej wygląda ich dawna wytwórnia w Wyszkowie -sprzedali za jakieś tam pieniądze ,ale tylko do wyburzenia -no i leży ogromna kupa gruzu.Sadek pisze:Tam są jakieś zmiany, część wytwórni jest sprzedawanych.
Obecnie zafundowali sobie PR, ich ludzie na portaluspożywczym nie komentowali tylko katastrofy smoleńskiej, a nawet na tematy branżowe nie mają wiele do powiedzenia.
- Muchozolali
- Muchozolali
-
- Muchozolali
- Muchozolali
- Muchozolali
pasze sa takiej jakosci ze jesli masz taki sam towar do tuczu
to przyrosty masz takie same za kazdym razem
ostatnie przyrosty od 30kg 980 wieksze a mniejsze sztuki 930 przy mies 57
i wadze 114kg i zuzyciu niewiekszym niz 2,8kg i zero odpadu.
jesli masz przyrost mniejszy niz 700g to lepiej kup tempo bo z euro tego wykorzystaj a koszty paszy
to przyrosty masz takie same za kazdym razem
ostatnie przyrosty od 30kg 980 wieksze a mniejsze sztuki 930 przy mies 57
i wadze 114kg i zuzyciu niewiekszym niz 2,8kg i zero odpadu.
jesli masz przyrost mniejszy niz 700g to lepiej kup tempo bo z euro tego wykorzystaj a koszty paszy
-
-
Muchozolali słyszałeś że provimi jest w trakcie robienia pasz typowo pod linie genetyczne - ma być system 3 fazowy pod danbreda , PIC , Naime i nie wiem co tam jeszcze , na danbreda ma być 13,5 mj energi na start , ciekawe jakie będą ceny , niestety wszystko bilansowane na aminokwasach ogólnych , bez uwzględniania energii netto - to pewnie 1100g przekroczysz - będziesz to brał ? A może testują to u Ciebie ? Jak tam wygląda sprawa kontraktacji w Sokołowie czy coś się zmieniło ?
Może ja mam pecha? Np. miałem/mam jeszcze lidera i sprintera których prosięta nie chcą ruszyć, 12 sztuk po odsadzeniu nie potrafiło zjeść 0,5 kg na dobę, były głodne, nastroszyły sierść i wpierdzelały ściółkę zamiast paszy. Kupiłem analogiczny produkt konkurencji i zaczęły jeść. Miał ktoś podobnie? Mogę nawet nr. partii podać.
Miałem też problemy z ich koncentratami
Miałem też problemy z ich koncentratami
No mi zostało 8 worków lidera po poprzedniej serii które praktycznie powinny być wtedy zjedzone. Wczoraj wywaliłem jeden worek tucznikom i wcale się nie rzuciły, sam spróbowałem, strasznie gorzka w smaku. Dziś drugi worek do tucznika też gorzka, otworzyłem trzeci spróbowałem, goryczy nie czuć, wsypałem zaczęły jeść. Wszystkie worki z jednego zakupu, etykiety mają z tą samą partią. To co to jest, błąd, pomyłka, szfindel???
W 2012 wyczerpali mój kredyt zaufania, zaczęło się wiosną od 2,5 t granulowanej luzem chyba PT-1
W 2012 wyczerpali mój kredyt zaufania, zaczęło się wiosną od 2,5 t granulowanej luzem chyba PT-1
Ostatnio zmieniony wtorek 15 sty 2013, 23:47 przez Falco, łącznie zmieniany 1 raz.
- Muchozolali