FORUM
pasza bez jęczmienia
-
pasza bez jęczmienia
w związku z bardzo drogim i trudno dostępnym (przynajmniej na moim terenie) jęczmieniem mam pytanie czy zna ktoś jakieś dobre receptury na paszę bez jęczmienia, proszę o wszystkie informacje i z góry dziękuję. pozdrawiam wszystkich forumowiczów
kolego już pisałem jęczmień to najgorsze zboże dla świń w tuczu zaraz po owsie.
Jak wrzucisz do recepturki to zobaczysz że miałem rację. To działa tak : lewa ręka sypie jęczmień( najdroższe zboże) druga - prawa leje olej( też nie tani- bardzo drogi). Wychodzi pasza super dietetyczna i super droga. Locha luźna wskazany jak tani bo właśnie tam potrzeba dużo włókna i mało enegrii.
Pozbyłeś się jęczmienia - pozbyłeś się kłopotu.
Jak wrzucisz do recepturki to zobaczysz że miałem rację. To działa tak : lewa ręka sypie jęczmień( najdroższe zboże) druga - prawa leje olej( też nie tani- bardzo drogi). Wychodzi pasza super dietetyczna i super droga. Locha luźna wskazany jak tani bo właśnie tam potrzeba dużo włókna i mało enegrii.
Pozbyłeś się jęczmienia - pozbyłeś się kłopotu.
-
-
- Muchozolali
Re: pasza bez jęczmienia
60% pszenżyta +20% kukurydzy+20% (soja, rzepak ,premiks)
Kojarze ze wielu forumowiczów miało dawki oparte na głównie na mokrej kuku bez jęczmienia, i otrąb i stad moje pytanie czy to się na dłuzsza mete sprawdza czy może warto dodac cos na podniesienie włókna.
Kojarze ze wielu forumowiczów miało dawki oparte na głównie na mokrej kuku bez jęczmienia, i otrąb i stad moje pytanie czy to się na dłuzsza mete sprawdza czy może warto dodac cos na podniesienie włókna.
Teraz na naszym rynku jest wiele ciekawych propozycji takich pasz.
filtry do wody, ekspres
Zgadzam się, jest tego całkiem sporo...
Poli14 pisze:Teraz na naszym rynku jest wiele ciekawych propozycji takich pasz.
Zgadzam się, jest tego całkiem sporo...
polecacie jakieś konkretne marki pasz tego typu?