FORUM
Nasienie PIXEL
-
Nasienie PIXEL
Ostatnio gdy kupowałem nasienie u stałego dostawcy, pierwszy raz zauważyłem, iż miał nasienie o nazwie pixel. Podobno to jakiś biały mięsny knur, ale nie potrafił mi powiedzieć na ten temat nic więcej.Czy ktoś spotkal się z czymś takim??
czy dasz pixela. pica, pbz czy wbp, jak tylko nasienie jest świeże właściwie przechowywane i inseminacja jest prawidłowo wykonana to gwarantuję że jest tam dosyć plemników żeby zapłodnić każdą ilość jaj jaką locha wyrzuci.
Nawet jak pokryjesz w bliskim pokrewieństwie to też tak będzie. Co innego potem, jak są blisko spokrewnione to nie mogą dobrze i zdrowo rosnąć.
Pixel to jest podobny do pic, typowo mięsne tuczniki powinny po nim wyjść. Na oko nie różnią się od PIC410, właśnie sprawdzam jakie po nim wyjdzie zużycie paszy
Nawet jak pokryjesz w bliskim pokrewieństwie to też tak będzie. Co innego potem, jak są blisko spokrewnione to nie mogą dobrze i zdrowo rosnąć.
Pixel to jest podobny do pic, typowo mięsne tuczniki powinny po nim wyjść. Na oko nie różnią się od PIC410, właśnie sprawdzam jakie po nim wyjdzie zużycie paszy