Fundusze unijne

eqic

Fundusze unijne

Post autor: eqic »

Jak wam się wydaje, kiedy skończą się tak hojne dotacje z UE?
Czy to ostatnia perspektywa finansowa w której bez większego trudu można ubiegać się o wsparcie z UE?
nemezis

Re: Fundusze unijne

Post autor: nemezis »

Ob
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 22:37 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
kajman

Post autor: kajman »

Nie do końca wiadomo. Mówi się o tym,ze kasa z UE się szybko skończy ale jak do tej pory można było wyciągnąć z tego dużo. Jeśli jednak planujesz rozwój firmy za pieniądze z UE to się spiesz bo być moze jest to juz ostatnio dzwonek na coś takiego. Możesz sobie zajrzec na stronę:
http://www.roedl.com/pl/pl/warto_wiedzi ... nijne.html - masz tutaj artykuł o funduszach unijnych oraz o tym o czym warto jest wiedzieć jeśli Ci na tym zależy.
ziutek

Post autor: ziutek »

skończą sie fundusze to wruci normalna cena na maszyny przynajmniej
Awatar użytkownika
mytotoksyna1

Post autor: mytotoksyna1 »

Zutas - bardzo mądra ,wypełniona treścią wypowiedz !
baraki

Post autor: baraki »

Czy ktoś kto już ma gotowy wniosek na prosiaki byłby tak miły i udostępnił mi wypełniony wniosek wraz z biznes planem na wzór?
Doradcy nie nadązaja z przerobem i nie moge znaleźc nikogo kto by mi na te chwile pomógł wypełnić wiec robię sam z konieczności.
Kazik

Post autor: Kazik »

Wiec jednak produkcja prosiaka?
nemezis

Post autor: nemezis »

..
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:20 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
pio

Post autor: pio »

Wszyscy chca cos budowac ciekaw jestem kiedy agent oglosi cene z 2 z przodu z tego co sie dowiedzialem to moja gmina jest zawalona wnioskami o pozwolenia na budowe i co drugi na forum tez ma takie plany.
Awatar użytkownika
Poli14
Kontakt:

Post autor: Poli14 »

Moim zdaniem ciężko jest pozyskać fundusze unijne.
mzen

Post autor: mzen »

A jak to jest z rozbudową i modernizacją gospodarstwa z środków unijnych? Np wymiana i modernizacja instalacji elektrycznej, która u mnie jest dosyć pilna... Czy i z jakich funduszy można korzystać na ten cel?
kajman

Post autor: kajman »

mzen pisze:A jak to jest z rozbudową i modernizacją gospodarstwa z środków unijnych? Np wymiana i modernizacja instalacji elektrycznej, która u mnie jest dosyć pilna... Czy i z jakich funduszy można korzystać na ten cel?

Trudno stwierdzić, o jaką modernizację chodzi. Czy to będzie wykonywane w ramach prowadzonej działalności gospodarczej (a wiec w oparciu o ubezpiecznie w ZUS itd), czy nie jest prowadzona działalność gospodarcza w tradycyjnym znaczeniu tego słowa.
Kolejna sprawa, to kosztorys - czy istnieje takowy.
Jest kilka rzeczy które trzeba wyjaśnić i moim zdaniem najlepszą opcją będzie udanie się do doradcy zajmującego się dotacjami z funduszy europejskich.
A koszta nowoczesnych instalacji nie są małe. Proponuję sprawdzić tutaj: https://www.egsystem.pl/
ODPOWIEDZ