FORUM
Fundusze unijne
Fundusze unijne
Jak wam się wydaje, kiedy skończą się tak hojne dotacje z UE?
Czy to ostatnia perspektywa finansowa w której bez większego trudu można ubiegać się o wsparcie z UE?
Czy to ostatnia perspektywa finansowa w której bez większego trudu można ubiegać się o wsparcie z UE?
Re: Fundusze unijne
Ob
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 22:37 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie do końca wiadomo. Mówi się o tym,ze kasa z UE się szybko skończy ale jak do tej pory można było wyciągnąć z tego dużo. Jeśli jednak planujesz rozwój firmy za pieniądze z UE to się spiesz bo być moze jest to juz ostatnio dzwonek na coś takiego. Możesz sobie zajrzec na stronę:
http://www.roedl.com/pl/pl/warto_wiedzi ... nijne.html - masz tutaj artykuł o funduszach unijnych oraz o tym o czym warto jest wiedzieć jeśli Ci na tym zależy.
http://www.roedl.com/pl/pl/warto_wiedzi ... nijne.html - masz tutaj artykuł o funduszach unijnych oraz o tym o czym warto jest wiedzieć jeśli Ci na tym zależy.
skończą sie fundusze to wruci normalna cena na maszyny przynajmniej
- mytotoksyna1
Zutas - bardzo mądra ,wypełniona treścią wypowiedz !
Czy ktoś kto już ma gotowy wniosek na prosiaki byłby tak miły i udostępnił mi wypełniony wniosek wraz z biznes planem na wzór?
Doradcy nie nadązaja z przerobem i nie moge znaleźc nikogo kto by mi na te chwile pomógł wypełnić wiec robię sam z konieczności.
Doradcy nie nadązaja z przerobem i nie moge znaleźc nikogo kto by mi na te chwile pomógł wypełnić wiec robię sam z konieczności.
Wiec jednak produkcja prosiaka?
..
Ostatnio zmieniony wtorek 24 maja 2016, 15:20 przez nemezis, łącznie zmieniany 1 raz.
Wszyscy chca cos budowac ciekaw jestem kiedy agent oglosi cene z 2 z przodu z tego co sie dowiedzialem to moja gmina jest zawalona wnioskami o pozwolenia na budowe i co drugi na forum tez ma takie plany.
Moim zdaniem ciężko jest pozyskać fundusze unijne.
A jak to jest z rozbudową i modernizacją gospodarstwa z środków unijnych? Np wymiana i modernizacja instalacji elektrycznej, która u mnie jest dosyć pilna... Czy i z jakich funduszy można korzystać na ten cel?
mzen pisze:A jak to jest z rozbudową i modernizacją gospodarstwa z środków unijnych? Np wymiana i modernizacja instalacji elektrycznej, która u mnie jest dosyć pilna... Czy i z jakich funduszy można korzystać na ten cel?
Trudno stwierdzić, o jaką modernizację chodzi. Czy to będzie wykonywane w ramach prowadzonej działalności gospodarczej (a wiec w oparciu o ubezpiecznie w ZUS itd), czy nie jest prowadzona działalność gospodarcza w tradycyjnym znaczeniu tego słowa.
Kolejna sprawa, to kosztorys - czy istnieje takowy.
Jest kilka rzeczy które trzeba wyjaśnić i moim zdaniem najlepszą opcją będzie udanie się do doradcy zajmującego się dotacjami z funduszy europejskich.
A koszta nowoczesnych instalacji nie są małe. Proponuję sprawdzić tutaj: https://www.egsystem.pl/